Σουηδία: Απόψε ο πρώτος προκριματικός του Melodifestivalen 2024!

Αρχίζει απόψε ο – ίσως – πιο πολυαναμενόμενος εθνικός τελικός της χρονιάς, το Melodifestivalen 2024. Η οικοδέσποινα της Eurovision 2024 στοχεύει στην ιστορική όγδοη νίκη της εντός έδρας στο Μάλμε και γι’ αυτό το λόγο οι ιθύνοντες του SVT υπόσχονται ένα από τα πιο δυνατά Melodifestivalen όλων των εποχών, ώστε ο διάδοχος της Loreen να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη σκανδιναβική χώρα.

Από σήμερα έως και τις 9 Μαρτίου, για τα επόμενα έξι Σάββατα, το Melodifestivalen θα μας κρατήσει συντροφιά στο peak του φετινού Eurovisionικού χειμώνα.

Φορμάτ

Το φετινό Melodifestivalen αλλάζει φορμάτ, καθώς θα έχουμε τη διεξαγωγή πέντε προκριματικών, στους οποίους θα συμμετέχουν έξι καλλιτέχνες στον εκάστοτε. Από κάθε προκριματικό, οι δύο πρώτοι θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της 9ης Μαρτίου.

Αντίθετα, οι καλλιτέχνες που θα καταταγούν στην τρίτη και τέταρτη θέση, θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία που θα λάβει χώρα μετά το πέρας του πέμπτου προκριματικού, από την οποία και θα προκύψουν οι δύο τελευταίοι φιναλίστ που θα “συμπληρώσουν το παζλ” των δώδεκα καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό της σουηδικής εθνικής επιλογής.

Κατά τη διάρκεια των πέντε προκριματικών γύρων, τα τελικά αποτελέσματα θα καθοριστούν αποκλειστικά από τις ψήφους των Σουηδών τηλεθεατών. Αυτό, φυσικά, θα αλλάξει στον μεγάλο τελικό στις 9 Μαρτίου, όταν ο εκπρόσωπος της Σουηδίας θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των Σουηδών τηλεθεατών και κατά 50% από την ψήφο μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής, κατά τα πρότυπα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Πρόγραμμα

  • 1ος Προκριματικός: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Malmö Arena, Μάλμε
  • 2ος Προκριματικός: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, Scandinavium, Γκέτεμποργκ
  • 3ος Προκριματικός: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Vida Arena, Βέξιε
  • 4ος Προκριματικός: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, Stiga Sports Arena, Εσκίλστουνα
  • 5ος Προκριματικός: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Löfbergs Arena, Κάρλσταντ
  • Τελικός: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, Friends Arena, Στοκχόλμη – Σόλνα

Πρώτος προκριματικός

Έξι καλλιτέχνες συμμετέχουν στον αποψινό πρώτο προκριματικό του Melodifestivalen 2024 και πρόκειται να εμφανιστούν με βάση την ακόλουθη σειρά εμφάνισης:

  1. Adam Woods – “Supernatural
  2. Samir & Viktor – “Hela världen väntar
  3. Melina Borglowe – “Min melodi
  4. Elisa Lindström – “Forever Yours
  5. Lisa Ajax – “Awful Liar
  6. Smash Into Pieces – “Heroes Are Calling

Οικοδέσποινα και των έξι σόου του φετινού Melodifestivalen θα είναι η Carina Berg.

Ο πρώτος προκριματικός γύρος του Melodifestivalen 2024 θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσω της ιστοσελίδας του SVT κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Η νικήτρια του Melodifestivalen 2023 και συνεπώς η εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision 2023 ήταν η Loreen με το τραγούδι της “Tattoo“. Η Loreen έμελλε να γίνει η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης στην ιστορία που κέρδισε δύο φορές τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2024 και τη σουηδική συμμετοχή στη Eurovision 2024!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *