Σουηδία: Η παραγωγός του Melodifestivalen Karin Gunnarsson στοχέυει σε νέα νίκη της χώρας!

Έχουν περάσει σχεδόν 9 μήνες από την περσινή νίκη της Σουηδίας στη Eurovision με τη Loreen να κάνει το ντάμπλ με το τραγούδι “Tattoo“.

Η παραγωγός του Melodifestivalen Karin Gunnarsson μίλησε στο The Euro Trip podcast και εξέφρασε τον στόχο της να κερδίσει ξανά, back-to-back, με στόχο να βοηθήσει τη Σουηδία να γράψει ιστορία φέτος. Gunnarsson δήλωσε τα εξής:

“Η φιλοδοξία είναι να το κάνουμε ξανά, τίποτα λιγότερο. Σήμαινε τόσα πολλά για τη Σουηδική μουσική βιομηχανία, τους συνθέτες και τον λαό της Σουηδίας που κερδίσαμε, οπότε η ατμόσφαιρα ήταν πολύ θετική. Νόμιζα ότι θα ήταν βέβαια σαν hangover και οι καλλιτέχνες δεν θα ήθελαν να διαγωνιστούν, ότι οι τραγουδοποιοί πίστευαν ότι δεν θα κερδίζαμε ξανά και θα ήταν μια πιο δύσκολη σεζόν, αλλά καθόλου. Η νίκη ώθησε τη Σουηδία να προχωρήσει. Ακόμα ψάχνω τον επόμενο νικητή μας.”

Η Karin ήταν αυτή που βοήθησε τα νίκη να συμβεί πέρυσι. Ήταν αυτή που έλαβε ένα demo από την ομάδα συνθετών Peter Boström, Cazzi Opeia, Thomas G:son, Jimmy Jansson και Jimmy Joker. Έστειλαν ένα demo στη Gunnarsson και την ομάδα του Melodifestivalen και τα υπόλοιπα είναι ιστορία:

“Άκουσα το τραγούδι και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: ‘Αυτό το τραγούδι είναι τόσο Loreen.’ Οι συνθέτες και εγώ είχαμε μια συζήτηση και γνωρίζω τη Loreen, αλλά όχι τόσο καλά. Ήταν κάποιος άλλος που της το έπαιξε. Εφόσον υπήρχε το τραγούδι, τότε είχα την αίσθηση ότι δεν θα μπορούσε να πει όχι. Είναι τόσο δημιουργική, καλλιτέχνης και απίστευτος άνθρωπος. Για μένα της ταίριαζε γάντι και ήλπιζα ότι θα ένιωθε το ίδιο. Όταν το άκουσε, ένιωσε ότι ήταν το τραγούδι της.”

Η Σουηδία ήταν το φαβορί για τη νίκη πέρυσι, αλλά η Φινλανδία και ο Käärijä στένευαν τα περιθώρια νίκης της Loreen, οπότε ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για δύο. Η Karin “ποντάρισε” στη νίκη της Loreen, κάνοντας τατουάζ λίγες μέρες πριν ξεκινήσει για το Λίβερπουλ:

“Έχω ένα τατουάζ. Το έκανα αυτό δύο εβδομάδες πριν από τη Λίβερπουλ. Σκέφτηκα, ‘Πρόκειται να συμβεί’, αλλά δεν ήθελα να το γρουσουζέψω. Το έκανα και δεν το είπα σε κανέναν. Όλη την ώρα στο Λίβερπουλ φορούσα πάντα μακριά μανίκια. Στο πρωινό της Κυριακής φορούσα κοντά μανίκια και πήγα στον Thomas G:son και του έδειξα. Του είχα πει ότι αν κερδίζαμε, θα έκανα το τατουάζ με την κρυστάλλινη σφαίρα.”

Το πρόγραμμα των έξι παραστάσεων της περιοδείας Melodifestivalen 2024

  • Heat 1: Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, Malmö Arena, Malmö
  • Heat 2: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, Scandinavium, Göteborg
  • Heat 3: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, Vida Arena, Växjö
  • Heat 4: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, Stiga Sports Arena, Εσκιλστούνα
  • Heat 5: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, Löfbergs Arena, Karlstad
  • Τελικός: Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, Friends Arena, Στοκχόλμη – Σόλνα

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun και μην χάσετε τίποτα σχετικά με το φετινό Melodifestivalen!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην χάσετε τίποτα σχετικά με την αγαπημένη σας εθνική διαδικασία επιλογής:

Πηγή: The Euro Trip Podcast, The Euro Trip Podcast
Φωτογραφία: Stina Stjernkvist / SVT

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. eu8
    eu8 says:

    Μη ξεχναει η κυρια αυτη της Σουηδιας πως χαρη στις επιτροοες κερδισαν το 2015 και περυσι. Το κοινο ηθεκε αλλες χώρες. Οποτε μη μας πρηζει

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *