Φινλανδία: Οι Windows95Man θα αλλάξουν το όνομά τους για τη Eurovision!

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο τελικός του UMK, της εθνικής επιλογής της Φινλανδίας για τη Eurovision 2024. Επτά καλλιτέχνες διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της χώρας στο Μάλμε και μετά τον συνδυασμό των ψήφων έξι διεθνών κριτικών επιτροπών μαζί με αυτή του τηλεοπτικού κοινού, οι Windows95Man με το τραγούδι τους “No Rules!” αναδείχθηκαν νικητές.

Η νίκη των Windows95Man στο UMK 2024 ήταν κάπως απροσδόκητη, ακόμη και για τους ίδιους, καθώς το μεγάλο φαβορί της βραδιάς ήταν η Sara Siipola με το τραγούδι της “Paskana”.

Τώρα, μετά τη νίκη τους, υπάρχει μια ακόμη πρόκληση να αντιμετωπίσουν. Σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, τα ονόματα προϊόντων και τα εμπορικά σήματα δεν επιτρέπονται στη σκηνή της Eurovision. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά να αναφέρονται επωνυμίες στους στίχους των συμμετοχών. Στην περίπτωση της Φινλανδίας, το όνομα του ντουέτου είναι “Windows95Man” και η ενδυμασία τους περιλαμβάνει ένα μεγάλο λογότυπο των “Windows“, του διάσημου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Ως εκ τούτου, η χθεσινοβραδινή εμφάνιση δεν δύναται να παρουσιαστεί στη σκηνή της Eurovision, καθώς παραβιάζει τους κανόνες του διαγωνισμού. Επιπλέον, το όνομα του διδύμου πρέπει να αλλάξει. Περί αυτού, οι Φινλανδοί εκπρόσωποι αναφέρουν ότι:

Λοιπόν, τώρα αρχίζει η σκληρή σκε΄ψη. Τώρα ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το όνομα. Αλλά το στυλ θα παραμείνει εδώ, ό,τι κι αν υπάρχει στη μπλούζα.

Η γνώμη των Windows95Man για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Οι νικητές ρωτήθηκαν από δημοσιογράφο του Yle εάν η συμμετοχή του Ισραήλ θα επηρεάσει και τη δική τους συμμετοχή στη Eurovision 2024. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι πριν από το UMK 2024, δύο διαγωνιζόμενοι, συγκεκριμένα η Sini Sabotage και ο Jesse Markin, δήλωσαν ότι η συμμετοχή τους στη Eurovision είναι στον αέρα λόγω της συμπερίληψης του Ισραήλ στη λίστα των χωρών που συμμετέχουν στη Eurovision 2024 παρά τη διαμάχη στη Γάζα.

Για τη συμμετοχή του Ισραήλ, οι Windows95Man δήλωσαν ότι:

Ελπίζουμε ότι το Ισραήλ δεν θα συμμετάσχει. Βρισκόμαστε σε μια άσχημη κατάσταση. Υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι την άνοιξη. Ελπίζουμε ότι η EBU θα λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Η Φινλανδία με τους Windows95Man και το “No Rules!” θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 7 Μαΐου.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το reaction video του EurovisionFun για το “No Rules!”, παρακάτω:

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: Yle
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *