C-Joe: “Αυτό που μου αρέσει στο Melodifestivalen είναι ότι είμαστε μαζί, united by music!” | Αποκλειστική Συνέντευξη

Ο Ανδρέας Παπαγιαννάκης και το EurovisionFun διαπιστεύθηκαν από το SVT να ακολουθήσουν στο φετινό τούρ του Melodifestivalen για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην πόλη του Göteborg, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ανθρώπους που εμπλέκονται στο φετινό διαγωνισμό του Melodifestivalen μεταξύ των οποίων και ο C-Joe ο οποίος μας υποδέχτηκε στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι καλλιτέχνες Clarion Hotel Post, στην πόλη του Göteborg και μίλησε μαζί μας σε μία αποκλειστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Ο C-Joe είναι ένας άλλος πρωτοεμφανιζόμενος στο Melodifestivalen 2024, ένας afrobeat/afropop καλλιτέχνης με το τραγούδι “Ahumma” που σίγουρα θα κρατήσει το κοινό όρθιο το Σάββατο. Οι πρόβες του χθες πήγαν καλά και ένιωσε καλά, πιστεύει ότι θα φανεί καλά στην οθόνη και ζωντανά στην αρένα. Μας περιέγραψε το τραγούδι του για όσους δεν έχουν ακούσει ακόμα το απόσπασμα:

“Το τραγούδι μου είναι ένα πολύ, πολύ ευχάριστο τραγούδι. Και έχει να κάνει με το να δουλεύεις πραγματικά για την εσωτερική σου γαλήνη, ξέρεις. Και το ίδιο το “Ahumma”, είναι εμπνευσμένο από τη λέξη Ahum. Όταν κάνεις γιόγκα ή διαλογισμό, πολλοί άνθρωποι κάθονται εκεί και λένε -Ahum- ξέρεις. Από εκεί λοιπόν άντλησα την έμπνευση.”

Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο C-Joe αναμένεται να προσελκύσει το πλήθος στην αρένα. Σχολιάζει αυτό:

“Ναι, νομίζω ότι η παρουσία μου και το ίδιο το τραγούδι και επίσης όλο το σκηνικό θα προσελκύσουν το πλήθος, ξέρετε. Και επίσης από τις προηγούμενες περιοδείες και παραστάσεις μου, για μένα είναι σημαντικό να προσελκύσω το κοινό.”

Ως πρωτοεμφανιζόμενος, πολλοί άνθρωποι σε άλλες χώρες θα δουν τον C-Joe για πρώτη φορά, από την πλατφόρμα του Melodifestivalen, όχι μόνο στη Σουηδία αλλά και διεθνώς. Τι πιστεύει γι’ αυτό;

“Θέλω η μουσική μου, ο ήχος μου να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους και πάρουν ένα καλό vibe, ξέρεις, αν θέλουν να χαλαρώσουν, μπορούν να παίξουν το τραγούδι μου, γιατί έχω αυτά τα vibes επίσης, ξέρεις. Αν θέλεις να χορέψεις, θέλεις να το κουνήσεις, έχω αυτά τα τραγούδια. Και επίσης θεωρώ ότι είμαι πραγματικά ευέλικτος, που σημαίνει ότι μπορώ να κάνω διαφορετικά στυλ και μου αρέσει να αναμειγνύω είδη μουσικής. Έτσι, η βάση μου είναι η Afrobeat, Afropop, αλλά από την προηγούμενη δουλειά μου και την επερχόμενη δουλειά μου σίγουρα κάνω και fusions.”

Πειραματίζεται με τη μουσική εδώ και πολύ καιρό από το 2005 περίπου.

“Ξεκίνησα να πειραματίζομαι με τη μουσική γύρω στο 2005-2006. Εκείνη την εποχή έκανα χιπ-χοπ, απλά πειραματιζόμουν, αλλά στη συνέχεια, γύρω στο 2007-2008, τότε ήταν που σοβαρεύτηκα, γιατί τότε άρχισα να παίζω σε σχολεία και κέντρα αναψυχής και στη συνέχεια σε μεγαλύτερες σκηνές. Το Melodifestivalen και η Eurovision είναι το μεγαλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη μουσική.”

Πώς εξελίχθηκε ως καλλιτέχνης όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική πριν από λιγότερο από 20 χρόνια;

“Νομίζω ότι κάθε βήμα που κάνω με έχει προετοιμάσει για στιγμές όπως αυτή και νιώθω ότι έχω εξελιχθεί και νιώθω ότι εξελίσσομαι κάθε μέρα μουσικά. Είναι μια συνεχής εξέλιξη, δεν σταματάω ποτέ να εξελίσσομαι και ποτέ δεν αισθάνομαι ότι είμαι ολοκληρωμένος.”

Πώς αποφάσισε όμως να λάβει μέρος στο Melodifestivalen; Εξηγεί πώς ήταν η διαδικασία:

“Όταν έκανα το τραγούδι “Ahumma”, είχα ήδη τη βάση του, κάτι μου έλεγε, η διαίσθησή μου ότι αυτό είναι ένα τραγούδι για το Melodifestivalen, είναι σαν να είχα ένα όραμα. Και μετά απλά ήρθα σε επαφή με την ομάδα μου και το δουλέψαμε.”

Υπάρχει κάποιο από τα τραγούδια του που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα που να είναι κοντά σε αυτό που ακούγεται το τραγούδι που συμμετέχει;

“Νομίζω ότι το πιο κοντινό σε αυτόν τον ήχο που έχω, είναι το τραγούδι μου “Friendzone”. Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά στον ήχο του “Ahumma”, οπότε ακούστε το.

Τέλος, ο C-Joe έδωσε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που θα έχουν την ευκαιρία να τον δουν να παίζει για πρώτη φορά αυτό το Σάββατο:

“Θέλω απλώς να πω ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς που παρακολουθείτε και ταξιδέψατε από όλο τον κόσμο για να έρθετε και να είστε μαζί μας αυτή την ξεχωριστή μέρα. Είμαστε μαζί, ενωμένοι από τη μουσική και είναι εκπληκτικό. Έτσι, πολλά μπράβο σε εσάς παιδιά που κάνετε αυτό που κάνετε και ακούτε και συμμετέχετε για να δημιουργήσετε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για εμάς, τους καλλιτέχνες, και πηγαίνετε να ακούσετε τα τραγούδια μου.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την αποκλειστική μας συνέντευξη με τον C-Joe στο βίντεο που ακολουθεί:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον φετινό αγαπημένο σας εθνικό τελικό!

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν σχετικά με τον μεγαλύτερο και πιο αγαπημένο εθνικό τελικό: 

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *