Eurovision 2024: Σήμερα η ανακοίνωση της σειράς εμφάνισης | Τι λέει η προϊστορία για κάθε θέση;

Λίγες ώρες απομένουν από την γνωστοποίηση της σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς της 7ης και της 9ης του Μαΐου.

Η κλήρωση για τους ημιτελικούς έλαβε χώρα στις 30 Ιανουαρίου στο Μάλμε, όπου και έγινε και η επίσημη παράδοση του εμβλήματος της διοργάνωσης από το Λίβερπουλ στο Μάλμε. Μετά από κλήρωση προέκυψε η κατανομή των 31 χωρών που διαγωνίζονται φέτος σε δύο ημιτελικούς καθώς και σε ποιο μισό του σόου θα εμφανιστεί η κάθε χώρα. Στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίζονται 15 χώρες, ενώ στον δεύτερο διαγωνίζονται 16 χώρες.

Όπως γνωρίζουμε, η ακριβής σειρά εμφάνισης δε θα είναι τυχαία αλλά θα καθοριστεί με έναν τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τη ροή του σόου και να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή!

Στο άρθρο που ακολουθεί, θα αναλύσουμε ποιες είναι οι πιο ευνοϊκές θέσεις για την Ελλάδα στον Δεύτερο Ημιτελικό, ποιες είναι αυτές που θέλουμε να τοποθετηθούμε και ποιες αυτές που πρέπει να αποφύγουμε. Όλα αυτά σε συνάρτηση με τη θέση στην οποία τοποθετήθηκαν να διαγωνισθούν και συγκεκριμένα την προϊστορία της κάθε χώρας, από το σύστημα θέσπισης των ημιτελικών το 2008, που διαγωνίσθηκε στη συγκεκριμένη θέση.

Ποιες θέσεις θέλουμε και ποιες όχι;

Από το 2008 λοιπόν η Ελλάδα έχει διαγωνιστεί δέκα φορές στον πρώτο και μόλις πέντε φορές (πλην του 2020 που ακυρώθηκε ο διαγωνισμός) στον δεύτερο ημιτελικό. Για την ιστορία και οι τρεις αποκλεισμοί της Ελλάδας ήταν σε ημιτελικό, όπου συμμετείχε και η Κύπρος. Το 2016 και το 2018, από τον Πρώτο Ημιτελικό και το 2023 από τον Δεύτερο Ημιτελικό.

Τι θέλουμε όμως και τι δεν θέλουμε από τη σειρά εμφάνισης;

Έχουμε κληρωθεί στο πρώτο μισό, που σημαίνει ότι θα τοποθετηθούμε μεταξύ των θέσεων ένα και οκτώ. Ποιες θέσεις είναι πιο ευνοϊκές και ποιες όχι;

Οι τέσσερις θέσεις που θέλουμε

  • Η πρώτη και καλύτερη θέση στον Δεύτερο Ημιτελικό στατιστικά είναι η πρώτη θέση με ποσοστό επιτυχίας 67%, πράγμα που σημαίνει ότι δέκα από τις 15 χώρες που τοποθετήθηκαν πρώτες σ αυτόν τον Ημιτελικό, πέτυχαν την πρόκριση.
  • Με το ίδιο ποσοστό επιτυχίας, 67%, είναι και η τέταρτη θέση.
  • Ακολουθούν με ποσοστό επιτυχίας 60%η έκτη και η όγδοη θέση, καθώς εννέα από τις 15 χώρες που προκρίθηκαν σ αυτόν τον Ημιτελικό πέρασαν με ευκολία στον Τελικό.

Τι πρέπει να αποφύγουμε

  • Οι χειρότερες θέσεις για να εμφανιστείς στον Δεύτερο Ημιτελικό, στατιστικά είναι η τρίτη και η πέμπτη θέση, καθώς μόνο πέντε χώρες έχουν προκριθεί στον Τελικό, απ αυτήν τη θέση.
  • Ακολουθεί η δυσοίωνη δεύτερη θέση και η έβδομη με μόνο επτά προκρίσεις, από τις 15.

Από ποιες θέσεις έχουν προκύψει νικητές από το πρώτο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού;

Και αφού είδαμε τα στατιστικά πρόκρισης από κάθε θέση, ας δούμε και τους νικητές.

  • Τέταρτη και έκτη θέση έχουν από δύο νικητές έκαστος
  • Ενώ από μία νίκη, έχουν η πρώτη και η όγδοη θέση

Τέλος, είναι ένα πρώτο μισό που έχει φέρει πολλές τελευταίες θέσεις σ αυτόν τον Ημιτελικό, με όλες τις θέσεις να έχουν πάνω κάτω, τα ίδια στατιστικά τελευταίων θέσεων.

Σε ποιες θέσεις έχει ξαναδιαγωνιστεί η Ελλάδα στον Δεύτερο Ημιτελικό και οι θέσεις που πήρε

Μόνο δύο καλλιτέχνες που μας εκπροσώπησαν, διαγωνίστηκαν στο πρώτο μισό του Δεύτερου Ημιτελικού. Η Stefania και ο Victor Vernicos.

Μπορεί το 2020 ο διαγωνισμός να είχε ακυρωθεί, αλλά οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει το SUPERG!RL στην πρώτη θέση.

Από την άλλη, το 2021 με το Last Dance, τοποθετήθηκε στην τέταρτη θέση εμφάνισης και βγήκε έκτη στον Ημιτελικό.

Τέλος, πέρσι Victor Vernicos, με το What They Say, αποκλείστηκε από την όγδοη θέση στη σειρά εμφάνισης και κατέληξε 13ος στην κατάταξη.

Η γνωστοποίηση της σειράς εμφάνισης θα γίνει με πρώτη μετάδοση στο κανάλι της Eurovision στο YouTube, απόψε στις επτά το βράδυ με τη μορφή ενός recap των δύο ημιτελικών που θα περιλαμβάνει και την ακριβή σειρά εμφάνισης. Επιπλέον, θα συμπεριλαμβάνονται και οι BIG-5, καθώς και η διοργανώτρια χώρα, που φέτος θα εμφανιστούν ανάμεσα στις υποψήφιες συμμετοχές, στους δύο Ημιτελικούς.

Μετά την ανακοίνωση της σειρά εμφάνισης, θα ακολουθήσουν εκτενή άρθρα ανάλυσης των θέσεων στους δύο Ημιτελικούς και φυσικά ένα εφ’όλης της ύλης LIVE, στο κανάλι μας στο Youtube.

Ποιος πιστεύετε ότι θα ανοίξει και θα κλείσει τους ημιτελικούς; Σε ποια σειρά εμφάνισης θα θέλατε να δείτε Ελλάδα και Κύπρο;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερα νέα σχετικά με τη Eurovision 2024!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Στον 1ο ημιτελικό πιστεύω ότι θα ανοίξει η Κύπρος και θα κλείσει το Λουξεμβούργο. Στον 2ο ημιτελικό πιστεύω θα ανοίξει η Μάλτα και θα κλείσει η Ολλανδία. Για την Ελλάδα εφόσον είμαστε ένα από τα φαβορί ίσως και αν μπαίναμε στις θέσεις 2 ή 3 θα μας βοηθούσε στον τελικό για να μας βάλουν σε μια καλή θέση εκεί.

    Απάντηση
  2. James
    James says:

    Μιας και δεν έχουμε ανοίξει ποτέ τον διαγωνισμό είτε σε ημιτελικούς είτε σε τελικό τα τελευταία 25 χρόνια,θεωρώ πως φέτος με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί ήρθε η στιγμή μας.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Δεν το νομίζω…δύσκολα θα γίνει αυτό. Συνήθως για άνοιγμα ημιτελικών επιλέγονται πιο εύπεπτα, family friendly και generic τραγούδια, στα οποία θα μπορούν να κάνουν ευκολα join ολες οι ηλικιακες ομαδες. Το δικο μας που ειναι πιο hardcore ηχος η τραγουδια σαν της Νορβηγιας πχ, που εχουν πιο συγεκκριμενο κοινο, δεν τα βαζουν ποτε στην αρχη. Προτιμουν τα πιο “ανωδυνα” ακουσματα. Θεωρω σχεδον βεβαιο πως η Κυπρος θα ανοιξει τον πρωτο ημιτελικο ομως, εκτος και αν συνυπολογισουν το μικρο της ηλικιας της Σιλιας και δεν τη βαλουν να παρει αυτη την κρυαδα ολης της σεζον στο ανοιγμα.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *