Eurovision 2024: Μετάνιωσε το SVT για την επιλογή του Μάλμε ως διοργανώτρια πόλη του διαγωνισμού;

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΚΑΝ, ο Yigal Ravid, από τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ισραηλινού δημόσιου ραδιοφώνου, άνθρωποι της σουηδικής διοργάνωσης παραδέχτηκαν στην ισραηλινή αποστολή πως η επιλογή του Μάλμε ως διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2024 ήταν λανθασμένη.

Η επιλογή του Μάλμε ως η πόλη που φιλοξενεί τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αποδεικνύεται ως ένα πολύ μεγάλο ρίσκο ασφαλείας για το SVT και την EBU. Η πόλη στην οποία κατοικεί η μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας, με περισσότερους από 70.000 μουσουλμάνους, θεωρείται η πιο φιλοπαλαιστινιακή πόλη της χώρας, με πολλές διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ να λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά.

Όταν έγινε η επιλογή της διοργανώτριας πόλης προφανώς δεν είχαν μεσολαβήσει τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, με το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς και την εκ των υστέρων ανταπάντηση του Ισραήλ. Πλέον όμως με το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών να είναι τεταμένο, η επιλογή αυτή δείχνει επικίνδυνη.

Η Στοκχόλμη εξαιτίας των συναυλιών της Taylor Swift την περίοδο του διαγωνισμού, αλλά και εξαιτίας της άρνησης των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης, βγήκε από την κούρσα της διεκδίκησης, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη αρένα και έτσι το Μάλμο ουσιαστικά ήταν μονόδρομος για το SVT.

Με το θέμα της ασφάλειας να είναι πλέον ο μεγάλος βραχνάς και η σημαντικότερη πρόκληση για την EBU και τους Σουηδούς διοργανωτές, η Eurovision 2024 πλησιάζει, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι πιο έντονα από ποτέ.

@kan_reshetbet ״הבחירה במאלמו הייתה טעות גדולה״: יגאל רביד על המשלחת הישראלית לאירוויזיון והאיומים שעלו מדרגה #השעההבינלאומית #עדןגולן #אירוויזיון ♬ original sound – כאן רשת ב

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: ΚΑΝ

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Greg Patelis
    Greg Patelis says:

    “ανταπάντηση του Ισραήλ” η -συμφωνα με τον ΟΗΕ- εν εξελίξει γενοκτονία στη Γάζα; Τι άλλο θα διαβάσουμε από εσάς δεν ξέρω.. σηκώνω τα χέρια ψηλα.

    Απάντηση
    • Minleteotithelete
      Minleteotithelete says:

      Πολύ καλά το γράφουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμία κατηγορία για γενοκτονία και η έκφραση που χρησιμοποιησαν είναι απόλυτα to the point. Ξεστραβωθειτε, που ο ΟΗΕ εβγαλε αποφαση για εν εξελιξει γενοκτονία! Αυτά που φαντάζεστε να μην τα θεωρειτε ως δεδομένα!

      https://www.kathimerini.gr/world/562850419/to-diethnes-dikastirio-ekfrazei-vathytati-anisychia-gia-tis-apoleies-sti-gaza/

      Απάντηση
      • Dinle
        Dinle says:

        Αστοχία το ‘ανταπαντηση’. Ακόμα κ να δεχθούμε ότι δεν υπάρχει επιβεβαιώμενη από τον ΔΔ γενοκτονία, υπάρχουν χίλιοι άλλοι πιο ακριβείς τρόποι να χαρακτηρίσεις το τι κάνει το Ισραήλ, επίθεση το λιγότερο, πόλεμο κλπ. Αλλά ακόμα κ το θέμα της γενοκτονίας δεν είναι τόσο απλο. Το ΔΣ δεν είπε ότι το Ισραήλ *δεν* κάνει γενοκτονία, αλλά δε θελησε, εκείνη τη στιγμή, να πει ότι κάνει κ αντίθετα θα πάρει περισσότερο χρόνο για να το εξετασει. Έχει διαφορά. Κ μάλιστα, ζήτησε από το Ισραήλ να αποτρέψει γενοκτονία, που είναι αρκετά ευλογο κάποιος να το δει ως μια αναγνώριση ότι τον Ιανουάριο το ΔΔ εβλεπε μια γενοκτονία εν τη γενέσει. Και με όλα αυτά που έχουν γίνουν τους 3 μήνες από τότε προφανώς υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Τέλος, δεν είναι μόνο το ΔΔ η μόνη πήγη που μπορεί κάποιος να συμβουλεύτει για το εάν το Ισραήλ κάνει γενοκτονία η όχι, υπάρχουν ένα σωροί άλλοι θεσμοί κ οργανισμοι που το υποστηρίζουν. Αυτά, για να μην ‘leteotithelete’.

        Απάντηση
        • Palileteotithelete
          Palileteotithelete says:

          Το σχόλιο μου ήταν ως απάντηση στο παραπάνω σχόλιο που ελεγε επί λέξη: η -συμφωνα με τον ΟΗΕ- εν εξελίξει γενοκτονία στη Γάζα. Κανένα όργανο του ΟΗΕ δεν έχει χαρακτηρίσει την ανταπάντηση, πόλεμο, σύρραξη πες το όπως θελεις ως γενοκτονία. Επίσης η απόφαση του ΔΔ που επικαλείσαι, δεν ζήτησε την κατάπαυση του πυρός, αναγνωρίζοντας στο Ισραήλ πως είναι αμυνόμενο. Καταλαβαινω ποσο δύσκολο είναι να αποδεχθειτε τι συνεβη στις 7/10 και πως ό,τι γινεται σήμερα είναι ουσιαστικα αποτελεσμα της θυριωδίας της Χαμάς, αλλά η αλήθεια ειναι αυτή.

          Απάντηση
  2. Dinle
    Dinle says:

    Αντί να μετανιώνει την επιλογή του Μάλμε, η EBU θα μπορούσε να μετανιώνει την επιλογή να αφήσει το Ισραήλ να συμμετάσχει. Το τι θα έπρεπε να μετανιώνει το Ισραήλ δε ξέρω από πού να αρχίσω.

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *