Eurovision 2024: Απέτυχε το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στην Eurovision 2024!
Με τα επίσημα στοιχεία της τηλεθέασης, αλλά και της απήχησης του φετινού διαγωνισμού στο διαδίκτυο και στα social media να έχουν δημοσιοποιηθεί, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, τα διάφορα καλέσματα για μποικοτάζ της Eurovision 2024 δεν βρήκαν ευήκοα ώτα, αφού όπως φαίνεται ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision συγκέντρωσε πανευρωπαϊκά το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης από το 2006!
Το ποσοστό τηλεθέασης για όλες τις δημόσιες ραδιοτηλεόρασεις, που σημειώθηκε στην Eurovision 2024, ήταν 46,7%, ενώ στις ηλικίες κάτω των 24 ετών ήταν μεγαλύτερο του 50%. Στην Ισλανδία που τόσο συζήτησε έγινε με την δημοσιοποίηση επιστολών για αποχή από το φετινό διαγωνισμό, υπογεγραμμένων από χιλιάδες πολίτες και καλλιτέχνες της χώρας, η τηλεθέαση σημείωσε για άλλη μία χρονιά εξωφρενικά νούμερα, παρά το γεγονός πως η χώρα είχε αποκλειστεί από τον τελικό. Συνολικά την Eurovision 2024 παρακολούθησαν 163 εκατομμύρια άνθρωποι, ένα εκατομμύριο περισσότεροι από τον περσινό διαγωνισμό.
Η ψηφοφορία για το Rest Of The World, περιελάβανε ψήφους από 156 χώρες, 12 περισσότερες από πέρσι, ενώ στο YouTube παρακολούθησαν τον διαγωνισμό ζωντανά 1,6 εκατομμύρια χρήστες, 18% περισσότεροι από πέρσι!
Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός πως το Ισραήλ κατέλαβε την δεύτερη θέση στην τηλεψηφοφορία, κερδίζοντας τα περισσότερα 12αρια (15 συνολικά), από τις πολυπληθείς συμμετέχουσες χώρες (Ην. Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία), τότε αντιλαμβάνεται πως όσοι υποστήριζαν το μποϊκοτάζ του διαγωνισμού ήταν απλά μία θορυβώδη μειοψηφία και όχι η πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού, που είχε σαφέστατα άλλη άποψη.
Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!
Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι, ήταν αν όχι η χειρότερη, τότε μια από τις χειρότερες χρονιές του διαγωνισμού!
Το είπα και το ξαναλέω. Είστε άξιοι της μοίρας σας όσοι την παρακολουθείτε ακόμα την Eurovision..
Τι δουλειά έχεις εδώ; Δεν ζήτησε κάνεις διαφωτιστή…
H πόλωση και ο διχασμός πουλάνε. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη συμμετοχή του Ισραήλ (που φέρνει χρήμα στην EBU μέσω του σπόνσορα και του televoting) αλλά και τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, την ατζέντα περί «ρευστού φύλου» και τις σκόπιμα ακραίες επιλογές ως προς τη σκηνική παρουσίαση των συμμετοχών (αποκρυφισμός, επιδειξιομανία, πορνογραφία, από όλα είχε φέτος ο μπαξές).
Όλα αυτά φέρνουν έσοδα και βάζουν φωτιά στα social media και τα πρωινάδικα. Όμως με αυτό τον τρόπο αντί ο διαγωνισμός να είναι αντίδοτο και καταφύγιο απέναντι στο συγκρουσιακό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, γίνεται μέρος του προβλήματος.