Malmö Eurovision Song Contest 2024

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός!

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision συνεχίζεται σήμερα στο Μάλμε με τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού.

Δεκαέξι χώρες θα λάβουν μέρος στο αποψινό σόου, με τις δέκα εξ αυτών να προκρίνονται στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου, οπότε και θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2024.

Μεταξύ των χωρών που λαμβάνουν μέρος στον πρώτο ημιτελικό είναι και η Ελλάδα, η οποία εκπροσωπείται από τη Μαρίνα Σάττι και το ZARI. Η Ελλάδα εμφανίζεται τρίτη στην σειρά εμφάνισης, μετά από την εμφάνιση της Αλβανίας, και πριν από αυτή της Ελβετίας. Παρουσιάστριες της αποψινής βραδιάς, όπως και όλων των σόου έως το Σάββατο θα είναι η Petra Mede και η Malin Åkerman.

Οι 16 συμμετέχουσες χώρες που συμμετέχουν στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό είναι:

 

θεση ΧΩΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗσ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
1 Μάλτα Sarah Bonnici “Loop”
2 Αλβανία Besa “Titan”
3 Ελλάδα MarinaSatti “Zari”
4 Ελβετία Nemo “The Code”
5 Τσεχία Aiko “Pedestal”
6 Αυστρία Kaleen “We Will Rave​”
7 Δανία Saba “Sand”
8 Αρμενία Ladaniva “Jako”
9 Λετονία Dons “Hollow”
10 Άγ.Μαρίνος Megara “11:11”
11 Γεωργία Nutsa Buzaladze “Firefighter”
12 Βέλγιο Mustii “Before the Party’s Over”
13 Εσθονία 5miinust & Puuluup “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi”
14 Ισραήλ Eden Golan “Hurricane”
15 Νορβηγία Gåte “Ulveham”
16 Ολλανδία Joost Klein “Europapa”

Ας μη λησμονούμε πως στον φετινό διαγωνισμό, για πρώτη φορά θα δούμε τις Big 5 και τη διοργανώτρια Σουηδία να παρουσιάζουν κανονικά τα τραγούδια τους στους ημιτελικούς σε τηλεοπτική ροή. Έτσι, σήμερα θα δούμε τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία επί σκηνής. Οι χώρες αυτές εκτός από το να εμφανιστούν επί σκηνής, θα ψηφίσουν και τις αγαπημένες τους συμμετοχές από τον δεύτερο ημιτελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Ο δεύτερος ημιτελικός αρχίζει στις 22:00 και θα έχετε τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσετε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, της Φωνής της Ελλάδος και του Δεύτερου Προγράμματος σε σχολιασμό Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλουτά.

Καλή επιτυχία Ελλάδα! Καλή επιτυχία Μαρίνα!

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αρχικά να ευχηθούμε ΟΛΟΙ ναι και όσοι έχουν κράξει ασταμάτητα το τραγούδι και τη Μαρίνα, καλή επιτυχία! Η κοπέλα με φαρυγγίτιδα και όμως δίνει τα πάντα!! Εύχομαι το Σάββατο να είναι τελείως καλά, να το απολαύσει και να σκίσει γιατί δε νομίζω ότι τίθεται θέμα αποκλεισμου, καθώς οπτικά ότι είδα είναι πολύ όμορφο, διαφορετικό, σύγχρονο και το μονοπλάνο παίζει έξυπνα. Φωνητικά τώρα, δεδομένης της φαρυγγίτιδας ήταν καλό, όχι τέλειο αλλά ας σοβαρευτούμε… Η Ευρώπη έχει ψηφίσει άφωνους στην 3αδα…
    Για σήμερα:
    Μάλτα: ωραία η Σάρα και ο,τι έχουν στήσει, αν ήταν στον πρώτο ημιτελικό θα περνούσε. Σήμερα έχει λίγες πιθανότητες να είναι η έκπληξη της βραδιάς και μεταξύ μας αν και δε με τρελαίνει το τραγούδι, θα ήθελα να προκρίνεται…
    Αλβανία: Φωνή. Τελεία. Τίποτα άλλο. Σαν τραγούδι και σκηνική παρουσία, αδιάφορο. Καμιά ελπίδα πρόκρισης.
    Ελλάδα: δεν τίθεται θέμα αποκλεισμου, ευχόμαστε καλή επιτυχία και επιτέλους να φύγει το κακό το μάτι και να είναι καλά η κοπέλα για τον τελικό.
    Ελβετία: φωνητικά εξαιρετικό, σαν τραγούδι φοβερό αλλά σκηνικά ακόμα δεν με τρελαίνει ειδικά στυλιστικά.
    Τσεχία: πολύ πολύ πολύ ευχάριστη έκπληξη! Το είχα ξεγραμμενο αλλά δεν θα εκπλαγω αν κάνει την ανατροπή.
    – Γαλλία: ωραίο τραγούδι και παρουσίαση αλλά το ακαπαλε κάπως αχρειαστο στα μισά του τραγουδιού συν ότι σε κάποια σημεία ο Σιλμαν είναι λίγο υπερβολικός στις εκφράσεις. Σίγουρα 3αδα επιτροπών.
    Αυστρία: ενώ φωνητικά είναι οκ (θα μου πεις τα pre recorded vocals είναι στο θεό) σκηνικά μου φαίνεται φορτωμένο και κάπως στατικό. Δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος για την Αυστρία…
    Δανία: αδιάφορο όλο.καμια ελπίδα πρόκρισης.
    Αρμενία: κεφατο, ευχάριστο έθνικ! Σίγουρη πρόκριση.
    Λετονία: αδιάφορο όλο, μόνο η φωνή του ξεχωρίζει. Καμιά ελπίδα πρόκρισης.
    Ισπανία: η εμφάνιση μου το κατεβάζει πολύ ενώ σαν τραγούδι ίσως να είναι και ένα από τα guilty pleasures μου. Δύσκολα να βρεθεί πάνω από την 18η θέση.
    Άγιος Μαρίνος: άλλη μια ευχάριστη έκπληξη που ενώ δεν είμαι φαν του τραγουδιού αυτό που βλέπω με πείθει! Αν ήταν συμμετοχή άλλης χώρας ίσως να είχε καλύτερες ελπίδες πρόκρισης. Τώρα δυστυχώς….
    Γεωργία: -αρα η Νούτσα. Φωνάρα, χορευταραρα κουκλάρα και οοοολα τα άρα, όμως…. Το κλιπ των 2ων προβών με είχε προϊδεάσει για κάτι πιο δυνατό, τώρα αν εξαιρέσουμε το dance break το υπόλοιπο μου κάνει λιγάκι φλατ. Περνάει όμως.
    Βέλγιο: φωνητικά πολύ καλύτερος από ότι περίμενα (και εδώ βέβαια τα backing στο θεό όπως σε πολλές συμμετοχές…) αλλά τα πρώτα δύο λεπτά είναι εξαιρετικά φλατ και το τελευταίο λεπτό κάπως καταντά επαναλαμβανόμενο. Έχω ερωτηματικά για το αν θα προκριθεί καθώς βρίσκεται μεταξύ δυνατών συμμετοχών. Δεν νμζ να δούμε και το Βέλγιο και την Αυστρία στον τελικό… Για την ώρα θα πω ότι το Βέλγιο έστω οριακά θα προκριθεί.
    Εσθονία: η Eurovision το θέλει αυτό! Και προσωπικά το προτιμώ άπειρα από τους Φιλανδους… Αν και 10ο στα στοιχήματα πιστεύω θα περάσει αλλά στον τελικό δεν ξέρω τι θα κάνει..
    Ισραήλ: κρίμα για την Εντεν για τους απολίτιστους eurofans που τη γιουχαραν χοντρά. Το αν θα έπρεπε να συμμετάσχει το Ισραήλ τι έχω αναφέρει αλλού αλλά ας μείνω στο τραγούδι τώρα. Σαν τραγούδι μου αρέσει πολύ αλλά η σκηνική παρουσία είναι κάπως “χλιαρή”. Το Ισραήλ πιστεύω θα περάσει λόγω εβραϊκής διασποράς και μόνο. Βασικά πιστεύω θα υπάρχουν χώρες που θα το έχουν 3αδα και άλλες bottom 3. Το πώς θα το υποδεχτούν οι επιτροπές μένει να δούμε…
    -Ιταλία: μέγιστη απογοήτευση. Οριακά la noia… Πώς γίνεται με 6 άτομα και έναν θρόνο να φαίνεται άδειο και μόνη της στο Σαν Ρέμο να γεμίζε τη σκηνή; Δεν θα εκπλαγω αν τελικά η Ιταλία βρεθεί εκτός τοπ5. Αλλά τη δεκάδα την έχει σίγουρα.
    Νορβηγία: αν και δεν είναι του στυλ μου είναι εξαιρετικό! Σίγουρη πρόκριση
    Ολλανδία: αχ! Το τραγούδι το είχα λατρέψει ως φουλ πιασαρικο και τρελό αλλά πραγματικά τηλεοπτικά και φωνητικά είναι μια σκέτη τραγωδία… 2:30 λεπτά είναι joke entry και στο τέλος το γυρνάει στο συναίσθημα. Όχι ευχαριστώ! Δυστυχώς όμως με βάση το συναίσθημα θα ψηφιστεί και επειδή είναι πιασαρικο. Ίσως να είναι 1-2 στον τελικό αλλά ελπίζω οι επιτροπές να κάνουν μια φορά το σωστό γιατί πέρσι τα φωνητικά του karija δεν άρεσαν, του Joost θα αρέσουν; Πάντως τελικό περνάει άνετα 1-2.
    Οι προβλέψεις μου για σήμερα:
    1-2: Ελβετία Ολλανδία
    3-5: Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία
    6-7: Ισραήλ Γεωργία
    Και από εδώ και πέρα 8-12 είναι κάπως ανοιχτά και ας λένε τα στοιχήματα…
    8: Εσθονία 9: Βέλγιο 10… Μάλτα (ναι, πιστεύω θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή) 11. Αυστρία 12. Τσεχία
    13-15: Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Δανία
    16: Λετονία

    Απάντηση
    • Gus
      Gus says:

      Ρε παιδί μου….όλες οι ποιοτικές γνωστές από Ελλάδα αρρωσταίνουν όταν πάνε eurovision….
      Καλά δουλευομαστε…..οι ξένες ποτέ δεν αρρωσταίνουν….μόνο οι Ελληνίδες

      Απάντηση
  2. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Η κατάταξή μου για απόψε:
    1. Ελλάδα (το τραγούδι μας είναι εθιστικό, ενώ on stage από ό,τι έχω δει έχουμε τέλεια γραφικά και χορογραφία. Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι τα πλάνα, καθώς είναι δύσκολο το μονοπλάνο. Σχετικά με τα φωνητικά δεν θα δώσω σημασία, καθώς η κοπέλα είναι άρρωστη (το έχει επιβεβαιώσει και η ίδια) με φαρυγγίτιδα και υψηλό πυρετό. Πολλά περαστικά στη Μαρίνα!!!)
    2. Ισραήλ (διαφωνώ κάθετα με την συμμετοχή του στον διαγωνισμό -και γι’ αυτό δεν πρόκειται να το ψηφίσω- ωστόσο το τραγούδι τους φέτος το έχω λατρέψει και η Eden είναι φωνάρα. Σκηνικά φαίνεται λίγο άνευρο, θα δείξει. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η ερμηνεύτρια και η ομάδα της το γιουχάισμα, αλλά μόνο η EBU)
    3. Ελβετία (είναι κάτι το διαφορετικό -λίγο αχταρμάς- αλλά μου αρέσει. Στην αρχή δεν είχα εντυπωσιαστεί με το δορυφορικό πιάτο, αλλά μου άρεσε πολύ το απόσπασμα της δεύτερης πρόβας)
    4. Μάλτα (επαναλαμβανόμενο τραγούδι, αλλά μου έχει κολλήσει. Επίσης, το απόσπασμα της δεύτερης πρόβας μου έκανε το κλικ)
    5. Τσεχία (αν και τον τελευταίο καιρό είχε κάνει λίγο grow off το τραγούδι, μετά τη δεύτερη πρόβα ανέβηκε πάλι. Μου άρεσε αρκετά το κόνσεπτ on stage)
    6. Γεωργία (όχι κάτι το εντυπωσιακό σαν τραγούδι, αλλά φαίνεται ότι έχει πολύ δυναμική σκηνική παρουσία λόγω της χορογραφίας και των άψογων φωνητικών της Nutsa)
    7. Βέλγιο (σαν τραγούδι είναι από τα αγαπημένα μου, αλλά από αυτό που είδα στις πρόβες -staging και φωνητικά- δεν μου άρεσε)
    8. Ολλανδία (επίσης ένα τραγούδι που μου αρέσει αλλά απογοητεύτηκα βλέποντας τις πρόβες)
    9. Δανία (αξιοπρεπές τραγούδι και ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσία)
    10. Αυστρία (τραγούδι που σου μένει και σκηνικά φαίνεται ενδιαφέρον. Φωνητικά θα δείξει…)
    11. Νορβηγία (το τραγούδι δεν είναι καθόλου του γούστου μου, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό)
    12. Αλβανία (μέτριο τραγούδι, μέτρια σκηνική εμφάνιση, τέλεια ερμηνεία)
    13. Σαν Μαρίνο (το τραγούδι δεν. Σκηνικά όμως εντυπωσιάστηκα)
    14. Αρμενία (αδιάφορο για μένα, αλλά καταλαβαίνω γιατί αρέσει. Σκηνικά θα δείξει…)
    15. Λετονία (τέρμα αδιάφορο, αλλά αξιοπρεπές staging και η φωνή του Dons μια χαρά)
    16. Εσθονία (με εκνευρίζει φουλ)

    Σχετικά με τις χώρες του Β’ Ημιτελικού που έχουν ήδη περάσει στον τελικό:
    Γαλλία: ψιλοαδιάφορη συμμετοχή, αλλά ο τύπος έχει φωνάρα. Σκηνικά επίσης είναι ενδιαφέρον.
    Ισπανία: έχει ωραίο ρυθμό, αλλά η σκηνική προσέγγιση δεν μου αρέσει καθόλου.
    Ιταλία: σαν τραγούδι καλό είναι, περιμένω πώς και πώς να το δω live.

    Προβλέψεις:
    Για μένα ένας εξαιρετικά απρόβλεπτος ημιτελικός και δεν έχω καμία ιδέα πώς θα πάει το πράγμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα έχει πολλή αγωνία γενικά και αυτό θα έχει ενδιαφέρον.
    Q: Ολλανδία (1η), Ελβετία (2η), Αρμενία (3η), Νορβηγία (4η), Γεωργία (5η), Ισραήλ (6η), Ελλάδα (7η), Αυστρία (8η), Μάλτα (9η), Εσθονία (10η)
    NQ: Βέλγιο (11η), Δανία (12η), Αλβανία (13η), Τσεχία (14η), Σαν Μαρίνο (15η), Λετονία (16η)

    Δυστυχώς φοβάμαι πως ίσως χαθούμε λίγο στον αποψινό ημιτελικό λόγω και της τρίτης θέσης, αλλά δεν πρόκειται να αποκλειστούμε. Στον τελικό δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα για τη χώρα μας, αλλά νομίζω θα εξαρτηθεί και πάλι από την σειρά εμφάνισης. Ελπίζω να κληρωθούμε β’ μισό ή έστω producer’s choice και να μας βάλουν τελευταίες θέσεις! Εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη στη Μαρίνα και στην ελληνική αποστολή!!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *