Eurovision 2024: Η Jury Rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού! – Live (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Επισήμως έχουμε μπει στην τελική ευθεία του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision! Όλες οι αποστολές που συμμετέχουν στον Β΄ Ημιτελικό είναι πανέτοιμες να διεκδικήσουν τα τελευταία δέκα εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου! Αυτή την ώρα διεξάγεται η  δεύτερη dress rehearsal, του δεύτερου ημιτελικού ή αλλιώς η jury rehearsal, αφού οι κριτικές επιτροπές παρακολουθούν τις εμφανίσεις του ημιτελικού αυτού, χωρίς ωστόσο να μετράει η ψήφος της. Μαζί, θα παρακολουθήσουμε την προτελευταία πρόβα πριν το αυριανό live show, ενώ εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων!

Θα παρακολουθήσουμε ακριβώς, αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας το βράδυ της Πέμπτης. Οι παρουσιαστές μας όπως γνωρίζετε είναι η αγαπημένη όλων Petra Mede και η ηθοποιός Malin Åkerman. Σήμερα εκτός από τις 16 συμμετέχουσες χώρες του Δεύτερου Ημιτελικού, θα δούμε να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους και η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Καλή Διασκέδαση!

Η Έναρξη

Φυσικά, ξεκινάμε με ένα recap όσων έγιναν εχθές στον Α’ Ημιτελικό. Μπορείτε εδώ να δείτε τα αποτελέσματα. Ένα βίντεο μας δείχνει τις παρουσιάστριες στα καμαρίνια και στη συνέχεια ξεκινάνε να τραγουδούν το Tattoo ξαπλωμένες σε κρεβάτια σολάριουμ με αλλαγμένο στίχο.

Στη συνέχεια έρχονται στη σκηνή με διαφορετικό ντύσιμο από τον Πρώτο Ημιτελικό και μας καλωσορίζουν στον Δεύτερο Ημιτελικό, ενώ βλέπουμε την καρτέλα με τις 16 χώρες που διαγωνίζονται και τους αριθμούς τηλεφώνου.

Και μετά την υπενθύμιση ότι Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους για πρώτη φορά, φύγαμε για το διαγωνιστικό κομμάτι!

Διαγωνιστικό Κομμάτι

Μάλτα

Η Sarah, με ένα ασημί κορμάκι ξεκινάει στη μέση της σκηνής με τους χορευτές της. Στο δεύτερο κουπλέ ξαπλώνει στο πάτωμα και στα εφέ φαίνονται χορεύτριες επίσης ξαπλωμένες. Στο dance break τα δίνει όλα. Με κλειστά μάτια κάνει την πιρουέτα, δείγμα χημείας κι εμπιστοσύνης με τους χορευτές. Στη γέφυρα έχουμε πυροτεχνήματα, αλλά κι έπειτα τη μεγάλη της κορώνα. Τα πυροτεχνήματα εμφανίζονται ξανά και στο φινάλε της παρουσίασης. Εξαιρετικό ξεκίνημα του ημιτελικού!

Αλβανία

Η Besa φοράει διαφορετικό ρούχο, συγκεκριμένα ένα τιρκουάζ φόρεμα που καλύπτει και το μαλλί της. Συνοδεύεται από τρεις χορεύτριες ντυμένες στα ασημί. Υπάρχει μια δυναμική χορογραφία με χέρια στο ραπ κομμάτι.  Στη συνέχεια εμφανίζονται και τα φωνητικά της στη σκηνή. Μικρές φωνητικές αστάθειες στο τέλος αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Όλα έτοιμα για αύριο.

Ελλάδα

Πολύ καλύτερη φωνητικά η Μαρίνα απ’ ότι στη μεσημεριανή πρόβα, στο “μόνη κι αν μένω” ακούγονται όλα κανονικά επίσης. Ξεκινάει με ένα πλάνο σαν τραβηγμένο από κινητό. Είναι μονόπλανο όλο το τραγούδι και βλέπουμε καρδούλες να ανεβαίνουν σαν instastory. Στη συνέχεια εμφανίζονται οι χορευτές και η οθόνη γίνεται οριζόντια. Η κάμερα ακολουθεί παντού τη Μαρίνα με τους χορευτές. Μετά το δεύτερο ρεφρεν η Μαρίνα ξαπλώνει στο πάτωμα. Επίσης ξαπλώνουν και οι χορευτές για να σηκωθούν στο τελευταίο ρεφρέν. Κυριολεκτικά χαμός στην αρένα με ίσως την καλύτερη πρόβα μέχρι σήμερα! Μπράβο Μαρίνα!

Ελβετία

Welcome to the show…του Nemo. Που τρέχει, πηδάει και γλιστράει στη σκηνή και στην κινούμενη βάση που έχει, όπου πραγματικά κάνει τα πάντα τραγουδώντας. Καταπληκτική ερμηνεία αν αναλογιστούμε την ένταση της ενέργειας που δίνει πάνω στη σκηνή. Τα led δείχνουν σα να ακολουθούν τον Nemo σε ένταση και κλείνει με το απόσπασμα που έχουμε δει απ’ τη δεύτερη πρόβα Περιμένουμε μία εύκολη και πανάξια πρόκριση της Ελβετίας αύριο!

Τσεχία

Το ερωτικό δράμα της Τσεχίας και της Aiko. Το τραγούδι μιλάει για τα στάδια που βιώνει κανείς μετά από έναν χωρισμό. Ο φωτισμός είναι κόκκινος, ενώ υπάρχουν φωτιές στο τέλος του δεύτερου κουπλέ, όπως και στην κορύφωση του τραγουδιού. Σταθερότητα φωνητικά ακόμη κι όταν οι χορεύτριες τη σηκώνουν ξαπλωμένη. Ανεβάζει την ένταση και τον πήχυ του ημιτελικού. Θα έρθει άραγε η πρόκριση της Τσεχίας μετά το 2023;

Και… Διάλειμμα!

Γαλλία (Έχει ήδη προκριθεί)

Όπως είδαμε στο preview της πρόβας αλλά και στην πρόβα το μεσημέρι, ο Slimane είναι καθηλωτικός με τις φωνητικές του ικανότητες. Αναμφισβήτητα θέλει θάρρος να τραγουδήσεις “α καπέλα” οποιοδήποτε σημείο του τραγουδιού, ιδιαίτερα σε μπαλάντα. Ξεκινάει ξαπλωμένος με ένα κοντινό στην κάμερα σε μονόπλανο. Ντυμένος στα λευκά και με ανάλογο φωτισμό, μπόλικο καπνό και αλληλεπίδραση με την κάμερα ετοιμάζεται να αποτελέσει μία από τις αγαπημένες επιλογές των κριτικών επιτροπών. Ίσως το μεγαλύτερο χειροκρότημα σήμερα.

Αυστρία

Έντονα rave φωτορυθμικά σε όλη τη διάρκεια του τραγουδιού για την Kaleen. Λίγο σφιγμένη φωνητικά στην αρχή αλλά βρίσκει τα πατήματά της. Ένα κομμάτι με έντονα χορευτικά όπου η Kaleen προσπαθεί να συνδυάσει φωνή και χορό. Θα τα καταφέρει αύριο;

Δανία

Η Saba ξεκινάει σε ένα βάθρο και σκορπίζει γυαλιστερή άμμο. Κάπως σφιγμένη δείχνει, όμως βρίσκει κι αυτήν ρυθμό. Το φως επικεντρώνεται στο μάτι της και καθώς απομακρύνεται η κάμερα φαίνεται το λευκό ρούχο. Στο ρεφρέν φαίνεται και η ομίχλη στο πάτωμα. Στο δεύτερο ρεφρέν φαίνεται στα led σαν να σκορπίζεται άμμος από τα χέρια της και μια φιγούρα ίδια με την τραγουδίστρια. Στη γέφυρα, τα led σκοτεινιάζουν, το spotlight σημαδεύει στην καρδιά της και πάλλεται με τον ρυθμό της. Μικρές μικρές φωνητικές αστάθειες.

Αρμενία

Αλλαγή του κλίματος και πηγαίνουμε στο Jako της Αρμενίας. Η τραγουδίστρια ξεκινάει στη μέση της σκηνής δίνοντας την εκκίνηση του τραγουδιού αλλά και την αύρα της όλης εμφάνισης. Στη συνέχεια βλέπουμε την ορχήστρα πάνω σε μία κατασκευή σαν σκάλα, όπου η τραγουδίστρια ανεβοκατεβαίνει, αλληλεπιδρώντας τόσο με το κοινό όσο και με την ορχήστρα. Άριστο camera work. Ένα πολύ ευδιάθετο τραγούδι με παραδοσιακά στοιχεία. Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν στην Αρμενία μια άνετη πρόκριση αύριο, μένει να το δούμε.

Δεύτερο Διάλειμμα

Λετονία

Ο Dons ξεκινάει πίσω από τη στρογγυλή κατασκευή με την μπλε πανοπλία. Πολύ σταθερός φωνητικά σα να ακούς το audio αλλά άλλο τόσο στατική είναι και η εμφάνιση. Στο πάτωμα υπάρχουν led σα να περπατάει σε μια σκάλα, ενώ πίσω σχηματίζεται ένα δέντρο. Μωβ φώτα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ισπανία (Έχει ήδη προκριθεί)

Ξεκινάμε με το γνωστό στέιτζινγκ από το Benidorm αλλά  σε μεγαλύτερη κλίμακα. Χάνει το ρυθμό σε ένα σημείο και βγαίνει κι εκτός τόνου, ωστόσο το επαναφέρει γρήγορα. Οι χορευτές βγάζουν τα ρούχα όπως και στον εθνικό τελικό. Έχουμε και πυροτεχνήματα στο δεύτερο ρεφρέν. Στο τελευταίο ρεφρέν ανεβαίνουν όλοι στον καναπέ-κατασκευή και υπάρχει ένα πλάνο από ψηλά και στο τέλος η τραγουδίστρια ανεβαίνει στην κορυφή. Χα-μός στην Αρένα!

Άγιος Μαρίνος

Δεύτερο σερί ισπανόφωνο τραγούδι. Το μεσημέρι υπήρξαν αρκετά φωνητικά προβλήματα. Ξεκινάμε με κοντινό στην τραγουδίστρια, led σε ροζ και μαύρο και ζωγραφιές σαν ένα δάσος με δέντρα και λύκους. Στη γέφυρα οι χορεύτριες έχουν στολή σκελετού που φωσφορίζει ροζ. Το μεσημέρι είδαμε πως υπήρξε αλλαγή ρούχου για την τραγουδίστρια, κάτι που παρέμεινε. Πυροτεχνήματα και καπνοί επίσης στο τελευταίο ρεφρέν.

Γεωργία

Σε πορτοκαλί-χρυσές αποχρώσεις τα ρόυχα της Nutsa, ανεβάζει τρομερά τη θερμοκρασία στη Malmo Arena. Ξεκινάει πάνω σε ένα βάθρο και πίσω της σχηματίζεται ένας κύκλος. Τέσσερις χορευτές κάνουν την εμφάνισή τους με μπόλικο καπνός. Στα led βλέπουμε και το πρόσωπό της, αλλά και μία έκλειψη ηλίου. Πολλές φωτιές με διάρκεια και ένα εντυπωσιακό χορευτικό στο dance break. Στην γέφυρα πηδάει πάνω στους χορευτές και εκείνοι τη σηκώνουν στον αέρα. Στο φινάλε ανεβαίνει πάλι στο βάθρο και οι χορευτές γονατίζουν μπροστά της. Η Γεωργία είναι έτοιμη να σπάσει το σερί αποκλεισμών.

Βέλγιο

Ο MustIi είναι ντυμένος στα λευκά και πηγαίνει μέσα σε έναν κύκλο από μικρόφωνα. όπου εκτοξεύεται ξηρός πάγος. Στη γέφυρα έρχεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και ανοίγει το ρούχο του αποκαλύπτοντας το στήθος που είναι καλυμμένο με χρυσόσκονη. Επίσης είχαμε αστοχίες σε πλάνα. Σαφώς βελτιωμένος φωνητικά συγκριτικά με τα πάρτι, η λογική λέει πρόκριση.

Εσθονία

Πολλές ομοιότητες για την Εσθονία σε σχέση με την εμφάνιση του εσθονικού εθνικού τελικού. Πάρα πολλή ενέργεια και χορός ειδικά προς το τέλος του τραγουδιού. Μία συμμετοχή που συνεπαίρνει το κοινό μέσα στην Αρένα. Θα καταφέρει να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί των τελευταίων χρόνων η χώρα της Βαλτικής ;

Ιταλία (δεν διαγωνίζεται)

Μία από τις πλέον αγαπημένες συμμετοχές των fans του φετινού διαγωνισμού. Τα led θυμίζουν δάσος σε αποχρώσεις του χρυσού. Η ιταλική φινέτσα στα καλύτερά της, με τη δροσιά της Angelina Mango να έρχεται στον σουηδικό νότο για να εντυπωσιάσει. Άψογη φωνητικά η Ιταλίδα εκπρόσωπος, η οποία έχει όλα τα φόντα για να φέρει την Ιταλία εντός της πρώτης πεντάδας ξανά.

Ισραήλ

Η Eden με τέσσερις χορευτές βρίσκεται στο κέντρο μιας κυκλικής κατασκευής. Φωνητικά από τις καλύτερες ερμηνείες που ακούσαμε σήμερα. Υπάρχει πολύς ξηρός πάγος και στη γέφυρα του τραγουδιού ο φωτισμός αλλάζει και γίνεται χρυσός και στα led βλέπουμε έναν ήλιο που σταδιακά ευθυγραμμίζεται με τον κύκλο. Η τραγουδίστρια είναι εμφανώς συγκινημένη. Σαφώς πιο άνετη συγκριτικά με την εμφάνισή της το μεσημέρι, που ήταν η πρώτη με κοινό εκτός Ισραήλ. Ανάμικτες αντιδράσεις από το κοινό, με την υποδοχή να είναι κατά βάση θερμή, με γιουχαρίσματα ταυτόχρονα. Αρκετές φωνές εντός αρένας υπέρ της Παλαιστίνης.

Νορβηγία

“Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει” πιστεύουν οι Νορβηγοί γι’ αυτό και υιοθετούν ένα πολύ παρόμοιο στήσιμο με εκείνο του εθνικού τελικού σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πολύ καλά φωνητικά, μυστηριώδης ατμόσφαιρα και ωραίες εναλλαγές πλάνων. Τα led μας μεταφέρουν σε νορβηγικά τοπία, με νερό και σκηνές από τη φύση, που ταιριάζουν στο μήνυμα της νορβηγικής συμμετοχής απόλυτα. Μεγάλο χειροκρότημα κι εδώ από το κοινό.

Ολλανδία

Ο Joost είναι στη σκηνή με δύο χορεύτριες και τους φίλους του, ο ένας εκ των οποίων είναι ντυμένος μπλε πτηνό. Στα led έχει εικόνες σαν 3D βιντεοπαιχνίδι δεκαετίας 2000 και φωτογραφίες από φαγητά και αξιοθέατα της Γηραιάς Ηπείρου. Στο τέλος βλέπουμε και το μήνυμα του τραγουδιστή στους γονείς του. Απογοήτευση είναι η αλήθεια για την Ολλανδία, με τον Joost σε μεγάλο βαθμό να μην τραγουδάει και τη μαγεία που δημιούργησε το hype για την ολλανδική συμμετοχή να έχει περιοριστεί. Μεγάλο χειροκρότημα πάντως από την κερκίδα.

Εμφανίζεται ξανά το Βέλγιο λόγω τεχνικών προβλημάτων, τα οποία είναι η αλήθεια δε φάνηκαν να είναι τόσο έντονα. Σαφώς βελτιωμένος ο Mustii, φαίνεται να είχε βάση η απόφαση των διοργανωτών να επαναληφθεί η πρόβα του Βελγίου.

Ακολουθεί recap των 16 τραγουδιών που συμμετέχουν στον δεύτερο ημιτελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Interval Acts

Ένα sing along με τη συμμετοχή του κοινού από όλη την Ευρώπη παρέα με την Έλενα Παπαρίζου, την Charlotte και την Sertab που ερμηνεύουν τα νικητήρια τραγούδια τους!

Μετά και το δεύτερο recap η ψηφοφορία κλείνει!

Ακολουθεί interval act με την Petra Mede, τη Charlotte Nilson και τη Lynda Woodruff, το οποίο διακωμωδεί την ακόρεστη όρεξη των Σουηδών για νίκες στη Γιουροβίζιον. Εμφανίζεται και ο Käärijä, έναν χρόνο μετά τη δεύτερη θέση του στο Λίβερπουλ.

Αποτελέσματα

Οι δέκα φιναλίστ είναι: Λετονία, Ισραήλ, Νορβηγία, Γεωργία, Δανία, Ελλάδα, Τσεχία, Ελβετία, Αρμενία και Βέλγιο.

Ολοκληρώνεται το σημερινό πρόγραμμα με τους Herreys να ερμηνεύουν το διαχρονικό Diggi-Loo Diggi-Ley.

Αυτό ήταν για απόψε, ραντεβού αύριο για τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024.

Μπορείτε να δείτε το live μας στο YouTube με την αντίδραση μας στην Dress Rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού:

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Aggeliki
    Aggeliki says:

    Μπράβο ρε Μαρινάρα μας!!! Η καλύτερή της πρόβα μέχρι στιγμής από ότι κατάλαβα! Μας έχεις ήδη κάνει υπερήφανους! Σου στέλνουμε όλη μας τη θετική ενέργεια κ την αγάπη για αύριο!

    Απάντηση
  2. Λεωνίδας
    Λεωνίδας says:

    Είδα μέρος της εμφάνισης στο YouTube… μην κοροϊδευόμαστε, φωνητικά δεν ήταν καλή, συγκεκριμένα στο “άσε να μη θυμηθώ..” ήταν λαχανιασμένη και στο φινάλε έτρεμε η φωνή της. Εντούτοις, η εμφάνιση της Μαρίνας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Ελπίζω όμως στον τελικό να βελτιωθεί φωνητικά γιατί με τις επιτροπές θα υπάρξει πρόβλημα. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Λεωνίδας
    Λεωνίδας says:

    Να συμπληρώσω ότι και στο κομμάτι που ερμήνευσε ξαπλωμένη δεν ήταν καθόλου καλή. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, εγώ πίστευα ότι ήταν μια πολύ καλή και έμπειρη τραγουδίστρια. Ο ελβετός, πηδάει, τρέχει… και η φωνή καμπάνα!

    Απάντηση
  4. Στέφανος
    Στέφανος says:

    Αγαπώ Μαρίνα, αγαπώ ζάρι, λατρεύω βασικά….

    Αυτό που άκουσα όμως δεν είναι για τελικό. Δυστυχώς. Εύχομαι και παρακαλώ να μη συμβεί κάτι τέτοιο γιατί πραγματικά εκτιμώ πολύ την Μαρίνα. Είναι από τα άτομα που πίστεψα πολύ στο ενδεχόμενο νίκης. Όπως επίσης συνεχίζω να πιστεύω πως το ζάρι θα μπορούσε να φέρει νίκη, αλλά δυστυχώς φωνητικά παίζει να είναι η χειρότερη συμμετοχή φέτος με τα έως τώρα δεδομένα.

    Ο τρόπος που επιλέγει η ΕΡΤ εκθέτει και τους καλλιτέχνες. Είναι πολύ κρίμα.

    Έχουμε χάρισμα στην αυτοκαταστροφή στη σκηνή. Ψάχνουμε ευρημα και όχι φωνή και συναίσθημα.

    Καλή επιτυχία Μαρίνα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *