Eurovision 2024: Η δεύτερη πρόβα του Ηνωμένου Βασιλείου!

Ένατη ημέρα προβών σήμερα και στη σκηνή του Malmö Arena ανεβαίνουν οι Big 5 και η διοργανώτρια Σουηδία , ώστε να πραγματοποιήσουν την δεύτερη τεχνική τους πρόβα. Την αυλαία των σημερινών προβών ανοίγει ο Olly Alexander, ο οποίος εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο με το “Dizzy”, ένα χορευτικό και ραδιοφωνικό κομμάτι που αντιπροσωπεύει τις τάσεις που επικρατούν στη μουσική σκηνή της χώρας

Ποιος είναι ο Olly Alexander;

Καθώς ξεκινά την πρώτη κυκλοφορία με το όνομά του, ο Olly Alexander παραμένει ένας από τους πιο πρωτοπόρους σύγχρονους ποπ σταρ στον κόσμο.

Σε τρία εξαιρετικά επιτυχημένα άλμπουμ μέχρι σήμερα, ο τραγουδιστής, ηθοποιός και fashion icon έχει σημειώσει δύο νούμερο 1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, 10 Top 40 singles στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσφατα του απονεμήθηκε το βραβείο BRIT Billion (με 6,5 δισεκατομμύρια streams παγκοσμίως).

Με το συγκρότημά του Years & Years να εξελίσσεται σε σόλο καριέρα και, το 2024, μια ολοκαίνουργια σόλο εποχή, ο Olly έχει γίνει μια φωνή που once in a lifetime: η σειρά του Russell T DaviesIt’s A Sin” κέρδισε το Καλύτερο Νέο Δράμα στα National Television Awards, με τον Ollyεπίσης υποψήφιο για Α’ Ανδρικό Ρόλο στα BAFTA Television Awards 2022, για την ερμηνεία του στη σειρά.

Ο Olly έχει πρωταγωνιστήσει σε αρένες και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με τους Sir Elton John, Kylie Minogue και Pet Shop Boys.

Η πρόβα

Η εμφάνιση του Olly Alexander μεταφέρει τους θεατές σε ένα μετα-αποκαλυπτικό δυστοπικό αποδυτήριο γυμναστηρίου πυγμαχίας, σε ένα διαστημόπλοιο που τρέχει προς τη Γη μέσα από μια μαύρη τρύπα το 1985!

Ουσιαστικά υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα στη σκηνή, επενδεδυμένη με βρώμικα πλακάκια και κεφαλές ντους – όλο αυτό το πράγμα μοιάζει σαν μια πιο σκληρή εκδοχή του τραγουδιού George Michael “Outside“, τόσο πολύ η ατμόσφαιρα του επίσημου βίντεο.

Οι τέσσερις άντρες χορευτές του Olly φορούν (το ελάχιστο) κόκκινο εξοπλισμό πυγμαχίας και οι γωνίες της κάμερας αλλάζουν συνεχώς, ώστε να νιώθεις ότι το δωμάτιο περιστρέφεται, με την υποστήριξη μιας περιστρεφόμενης μαύρης τρύπας γραφικών στο LED.

Δίνουν την αίσθηση πραγματικά σαν να είναι βρώμικα αποδυτήρια που στρέφονται στο διάστημα. Εν ολίγοις, είναι ΠΟΛΥ φιλόδοξο και συναρπαστικό σκηνικό, με μια εμφάνιση γεμάτη ειδικά εφέ που σημαίνει ότι ζωντανεύει πραγματικά μόνο στην οθόνη.

United Kingdom second rehearsal Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

Επίσης μια σημείωση για τη διασκευή του τραγουδιού – στα αυτιά μας, υπάρχουν επιπλέον έγχορδα και η παραγωγή στο τελικό ρεφρέν είναι διαφορετική.

Πολλές σπίθες και πυροτεχνήματα στο τέλος, που δίνουν την αίσθηση ότι η σκηνή δυσλειτουργεί και μετά έχουμε ένα τελευταίο μεγάλο μπαμ.

United Kingdom second rehearsal Eurovision 2024. Credit: Corinne Cumming/EBU

Αργότερα σήμερα, θα δοθεί στην δημοσιότητα ένα βίντεο με αποσπάσματα τριάντα δευτερολέπτων από τα τηλεοπτικά πλάνα των εμφανίσεων των Big 5 και της διοργανώτριας Σουηδίας. Το βίντεο αυτό θα δημοσιευθεί στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών προβών.

Περισσότερες πληροφορίες για την εμφάνιση του Ηνωμένου Βασιλείου θα δοθούν στη δημοσιότητα την Δευτέρα 6/5, μετά τη διεξαγωγή της Dress Rehearsal των χωρών του Α΄Ημιτελικού. 

Πηγή: Eurovision.tv


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

 

1 reply
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Πρώτον, το εφέ του ότι τάχα περπατάνε ανάποδα στο ταβάνι ακουγόταν εντυπωσιακό, αλλά εν τέλει δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό. δείχνει πολύ ψεύτικο.
    Δεύτερον, λίγο μεν τραγούδησε αυτός, αλλά δεν πείστηκα ότι είναι και ο καλύτερος τραγουδιστής εκεί έξω.
    Τρίτον και κυριότερον. Αυτή η υπερσεξουαλικοποίηση, σε σημείο να έχουμε κανονική αναπαράσταση της σεξουαλικής πράξης, πέρα του ότι κάνει φτηνιάρικο το θέαμα, το κάνει και εξαιρετικά άβολο στο πλαίσιο μίας εκπομπής για όλη την οικογένεια.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *