Αυστραλία: Σε συζητήσεις το SBS για τη συμμετοχή του στη Eurovision 2024!

Σύμφωνα με πληροφορίες του TV Tonight Australia, η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή, ή μη, της Αυστραλίας στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη. Αντιθέτως, οι συζητήσεις μεταξύ του δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, SBS, και της EBU βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγές του SBS αναφέρουν πως η Eurovision 2024 θα προβληθεί κανονικά μέσω του καναλιού, ωστόσο η συμμετοχή της χώρας βρίσκεται ακόμη υπό διαπραγματεύσεις. Πρόθεση της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας είναι, ωστόσο, να είναι παρούσα στο Μάλμε.

Η Eurovision είναι ένα αγαπημένο μέρος της οικογένειας του SBS, πρόθεσή μας είναι η Αυστραλία να παραμείνει στον διαγωνισμό και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Θα επιβεβαιώσουμε λεπτομέρειες μόλις μπορέσουμε.

Η Eurovision μεταδίδεται στην Αυστραλία ήδη από το 1983 και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η χώρα συμμετείχε για πρώτη φορά το 2015, στο πλαίσιο του εορτασμού της 60ης επετείου του θεσμού, με τη λογική πως κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Παρ’ όλα αυτά, η EBU απήυθυνε πρόσκληση στην Αυστραλία και τις επόμενες χρονιές, έως και το 2019, όταν η χώρα εξασφάλισε πενταετές συμβόλαιο με την EBU, το οποίο προέβλεπε τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό δίχως να απαιτείται ειδική πρόσκληση. Το 2023 ήταν η τελευταία χρονιά που καλύπτονταν από το συμβόλαιο αυτό, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το μέλλον της χώρας στον διαγωνισμό.

Την Αυστραλία πέρσι εκπροσώπησαν οι Voyager με το τραγούδι “Promise”, τερματίζοντας στην 9η θέση του τελικού, έχοντας προηγουμένως κερδίσει τον Β’ Ημιτελικό!


Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: TV Tonight 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *