satti / Sarah Louise Bennett/EBU

Eurovision 2024: Ποιές έξι χώρες ήθελαν να αποχωρήσουν 25 λεπτά πριν τον Μεγάλο Τελικό;

Δύο εβδομάδες μετά τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024, έγινε γνωστό από την νορβηγική εφημερίδα VG πως έξι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κομμάτι του Σαββάτου, ήθελαν να αποχωρήσουν μέχρι και εικοσιπέντε λεπτά πριν την έναρξη του τελικού.

Το Σάββατο της 11ης Μαίου ήταν κρίσιμο για τον διαγωνισμό, καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα, η EBU και το SVT βρέθηκαν σε μια μεγάλη κρίσιμη συνάντηση επειδή έξι χώρες ήθελαν να αποσυρθούν, μέχρι που αποφάσισαν να συμμετέχουν.

Οι έξι χώρες που ήθελαν να αποχωρήσουν ήταν η νικήτρια Ελβετία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Magnus Børmark, μέλος του νορβηγικού συγκροτήματος Gåte δήλωσε ότι:

Σκεφτόμασταν να αποσυρθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Πολλοί από εμάς αντέδρασαν στο γεγονός ότι το Ισραήλ είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τη Eurovision ως δικό του πολιτικό εργαλείο.

Ο λόγος που ήθελαν να αποχωρήσουν οι έξι χώρες ήταν η συμμετοχή του Ισραήλ και ο αποκλεισμός του Joost Klein. Η VG γράφει ότι η συμμετοχή του Ισραήλ, τα μεγάλα μέτρα ασφαλείας και η συμπεριφορά της Ισραηλινής αποστολής κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν ένας λόγος για τις διαμαρτυρίες, προσθέτει ο Børmark:

Το κοινό μας σημείο ήταν ότι δεν θέλαμε να συμμετάσχουμε στη Eurovision για να χρησιμοποιηθούμε και να στιγματιστούμε σε μια προπαγανδιστική μηχανή πολέμου στο Ισραήλ. Συμμετείχαμε για να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου μπορούμε να ενωθούμε στη μουσική – σε μια πολιτική κατάσταση όπου όλοι επιλέγουν πλευρά και μισούν ο ένας τον άλλον.

Διαψεύδει η ΕΡΤ κατηγορηματικά το δημοσίευμα

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το Eurovisionfun τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Μάλμε, όσο και σήμερα μετά την δημοσίευση του επίμαχου άρθρου από την VK, κύκλοι της ΕΡΤ διαψεύδουν κατηγορηματικά το εν λόγω δημοσίευμα.

Ουδέποτε συζητήθηκε και ουδέποτε πέρασε ούτε ως σκέψη από το μυαλό μας, να αποχωρήσουμε από τον διαγωνισμό για τον οποιοδήποτε λόγο. Το εν λόγω δημοσίευμα είναι ανυπόστατο, τουλάχιστον όσο αφορά την περίπτωση της Ελλάδας.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

 

Πηγή: VG

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *