Eurovision 2025: Το δημοτικό συμβούλιο της Ζυρίχης πέρασε ψηφίσματα για την κατάθεση πρότασης για τη φιλοξενία του διαγωνισμού!

Το δημοτικό συμβούλιο της Ζυρίχης πέρασε δύο ψηφίσματα υπέρ της κατάθεσης πρότασης για τη διοργάνωση του Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025!

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, το δημοτικό συμβούλιο της Ζυρίχης πέρασε δύο ψηφίσματα από το Κοινωνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Ελβετίας (Sozialdemokratische Partei der Schweiz– SP) και το Πράσινο Φιλελεύθερο Κόμμα της Ελβετίας (Grünliberale Partei der Schweiz – GLP) υπέρ της φιλοξενίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2025 στην πόλη. Στις προτάσεις τους και τα δύο κόμματα υπογράμμισαν το θετικό οικονομικό αντίκτυπο αλλά και τον αντίκτυπο στην εικόνα και την προώθηση που η Eurovision μπορεί να επιφέρει στην πόλη.

Ο Marco Denoth, μέλος του δημοτικού συμβουλίου από το κόμμα SP, σχολίασε:

“Θέλουμε να δείξουμε πως το συμβούλιο στηρίζει τη διοργάνωση”

Από την άλλη πλευρά, το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (Schweizerische Volkspartei – SVP) αντιτάχθηκε στα ψηφίσματα χαρακτηρίζοντας την Eurovision ως μία σοβινιστική διοργάνωση.

Και τα δύο ψηφίσματα πρόκειται να κατατεθούν στο Συμβούλιο της Πόλης της Ζυρίχης, το οποίο θα αποφασίσει αν οι προτάσεις θα υιοθετηθούν. Η δήμαρχος της πόλης Corine Mauch και το συμβούλιο της πόλης λέγεται πως είναι υπέρ της διοργάνωσης της Eurovision το 2025. Αν οι προτάσεις αυτές υιοθετηθούν η Ζυρίχη θα μπορέσει να καταθέσεθ επίσημα υποψηφιότητα διοργάνωσης.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: 20min.ch

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *