ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες για τον εθνικό τελικό της Ελλάδας

Η αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό της Eurovision 2025 έχει ήδη ξεκινήσει και η Ελλάδα ετοιμάζεται να διαλέξει τον εκπρόσωπό της μέσω ενός πολυαναμενόμενου εθνικού τελικού. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στον περσινό διαγωνισμό, η ΕΡΤ επιστρέφει το 2025 με έναν ανοιχτό εθνικό τελικό 22 χρόνια μετά, προσφέροντας σε νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες την ευκαιρία να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τη σκηνή του διαγωνισμού που θα φιλοξενηθεί στη Βασιλεία στις 13, 15 και 17 Μαΐου.

Ένας εθνικός τελικός ορόσημο για την ΕΡΤ

Η διαδικασία που ανακοίνωσε λίγες ημέρες νωρίτερα η CEO της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, έχει ήδη τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, με πλήθος ταλέντων να επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους για συμμετοχή. Το ενδιαφέρον του κοινού είναι αυξημένο, καθώς κάθε χρόνο ο διαγωνισμός της Eurovision γίνεται όλο και πιο έντονος, ενώ το επίπεδο των καλλιτεχνών και των τραγουδιών ανεβαίνει κατακόρυφα.

Η διοίκηση της ΕΡΤ φιλοδοξεί να καταστήσει αυτόν τον εθνικό τελικό μια μουσική γιορτή και μια ευκαιρία να δούμε την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής σκηνής, με καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη και μουσικές κουλτούρες να ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν κοινό στόχο: να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα στη μεγαλύτερη μουσική σκηνή της Ευρώπης.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2025 και τι φέρνουν μαζί τους στο τραπέζι της φετινής μουσικής μονομαχίας. Άλλοι από αυτούς επιβεβαίωσαν αποκλειστικά σε εμάς την πρόθεσή τους, ενώ άλλοι έχουν εκφραστεί δημοσίως θετικά στην κατεύθυνση αυτή το προηγούμενο διάστημα.

Ποιος θα σηκώσει την ελληνική σημαία στη Βασιλεία

Όλα σχεδόν τα καυτά ονόματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων eurofans φαίνεται πως θα δηλώσουν συμμετοχή στον εθνικό τελικό.

Για τον ZAF διαβάσατε σε προηγούμενο αποκλειστικό μας άρθρο. Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει εκδηλώσει πολλές φορές το ενδιαφέρον του για το διαγωνισμό και προτίθεται να υποβάλει τραγούδι που θα υπογράφει ο ίδιος. Με εφόδιο την εμφάνισή του με τους Coldplay το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ και ένα πολύ μεγάλο fan base, ο ZAF ευελπιστεί να είναι ο νικητής του εθνικού τελικού και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ελβετία.

Παραμένοντας στην PANIK Records, μια καλλιτέχνιδα που είναι ιδιαίτερα αγαπητή και πολλοί θα ήθελαν να τη δουν ως εκπρόσωπό μας στην Eurovision είναι η Τάνια Μπρεάζου. Τη συμμετοχή της επιβεβαίωσε λίγες ημέρες νωρίτερα ο CEO της PANIK Records, Γιώργος Αρσενάκος. Πιθανόν να συμμετάσχει με τραγούδι που υπογράφει ο Νίκος Τερζής.

Ο Good Job Nicky είναι μια παρουσία που τριγυρίζει τον διαγωνισμό εδώ και χρόνια. Το 2022 έφθασε πολύ κοντά, όταν στην κλειστή επιλογή της ΕΡΤ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το τραγούδι του, “Heaven is a Sin”. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, μας ανέφερε πως πιθανόν να στείλει συμμετοχή στον εθνικό τελικό. Το τραγούδι, όπως έχει αποκαλύψει σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, το έχει ήδη έτοιμο και είναι πολύ αισιόδοξος πως μπορεί να φέρει μια πολύ καλή θέση.

Πολύ κοντά βρέθηκε και η Klavdia στην ελληνική εκπροσώπηση το 2023. Με το “Holy Water” έφτασε στην τελική πεντάδα, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει την κλειστή επιλογή της ΕΡΤ, εκείνη τη χρονιά που σημαδεύτηκε από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της καλλιτεχνικής επιτροπής. Η Klavdia θέλει να στείλει νέο τραγούδι και βρίσκεται σε αναζήτηση αυτού.

Μια ακόμα καλλιτέχνιδα που είναι συχνά υποψήφια είναι η Evangelia. Έχοντας αλλάξει δισκογραφική και έχοντας ένα τραγούδι από τους δημιουργούς του “ZARI” της Μαρίνας Σάττι, ευελπιστεί ότι το 2025 θα είναι η χρονιά της και θα πραγματοποιήσει επιτέλους το όνειρό της.

Αν και δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2025, καθώς το ΡΙΚ επέλεξε τον Theo Evan, ο Biased Beast δεν το βάζει κάτω και θα επιχειρήσει να βρεθεί στη Βασιλεία μέσω ΕΡΤ.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι γνωστοί καλλιτέχνες που θα δοκιμάσουν την τύχη τους στον εθνικό τελικό της ΕΡΤ. Καλλιτέχνες όπως η Ζωή Παπαδοπούλου, η Ναυσικά, η Μελίνα Μακρή, η Σάγια και η Kianna είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να στείλουν συμμετοχή.

Καλλιτέχνες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις κλειστές επιλογές της ΕΡΤ των προηγούμενων ετών σκοπεύουν επίσης να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό εθνικό τελικό του 2025. Συγκεκριμένα, η Lou is και η Άρτεμις Ματαφιά από το 2022, η Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου, η Αντιγόνη και ο Jimmy Sion από το 2023 ετοιμάζουν τις προτάσεις τους.

Την τιμητική τους θα έχουν και καλλιτέχνες που έγιναν γνωστοί μέσω talent shows. Η Αριστέα Αλεξανδράκη από το Fame Story 2023, ο Άγγελος Αρχανιωτάκης από το X Factor 2022, η Αλεξάνδρα Σιετή από το The Voice 2021, η Dodona από το The Voice 2023. Επίσης, καλλιτέχνες της νέας γενιάς που έχουν γίνει γνωστοί μέσω των social media, όπως η Mikay και η ARIÁDNE, σκοπεύουν να στείλουν συμμετοχή.

Από τις προηγούμενες προτάσεις μας, θετικός στο να στείλει συμμετοχή στον εθνικό τελικό είναι ο Steve onemanshow, αλλά και ο Σωκράτης Χάρις. Αμφότεροι είναι πολύ ταλαντούχοι και ικανοί να κάνουν την έκπληξη.

Τέλος, εκπροσώπηση θα έχει και η Junior Eurovision, καθώς δύο καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον παιδικό διαγωνισμό στο παρελθόν είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα και να βρεθούν στην κανονική Eurovision. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Χούντα και την Κάλλη Γεωργέλλη (Xannova Xan), οι οποίοι αυτή τη φορά θα επιχειρήσουν να γίνουν οι πρώτοι καλλιτέχνες που θα έχουν διαγωνιστεί για τα ελληνικά χρώματα τόσο στην παιδική όσο και στην Eurovision των ενηλίκων.

Συνοπτικά όλα τα ονόματα που παρουσιάζονται στο άρθρο μας είναι:

  • ZAF
  • Τάνια Μπρεάζου
  • Good Job Nicky
  • Klavdia
  • Evangelia
  • Biased Beast
  • Ζωή Παπαδοπούλου
  • Ναυσικά
  • Μελίνα Μακρή
  • Σάγια
  • Kianna
  • Lou is
  • Άρτεμις Ματαφιά
  • Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου
  • Αντιγόνη
  • Jimmy Sion
  • Αριστέα Αλεξανδράκη
  • Άγγελος Αρχανιωτάκης
  • Αλεξάνδρα Σιετή
  • Dodona
  • Mikay
  • ARIÁDNE
  • Steve onemanshow
  • Σωκράτης Χάρις
  • Αλέξανδρος Χούντας
  • Κάλλη Γεωργέλλη (Xannova Xan)

 

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να υποδεχθούμε τις φωνές που θα μας εκπροσωπήσουν και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους με όλη μας την καρδιά. Η Eurovision 2025 είναι προ των πυλών και η Ελλάδα είναι έτοιμη να λάμψει!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Απαγορεύεται η αντιγραφή όλου ή μέρος του παρόντος χωρίς την ρητή αναφοράς της πηγής με ενεργό σύνδεσμο.

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Αρχικά να πω ότι βρίσκω πολύ θετικό ότι ενδιαφέρονται η Μπρεάζου, η Κλαυδία και ο Good Job Nicky, καθώς θεωρώ και τους τρεις πολύ δυνατές προτάσεις που θα μας πάνε ψηλά (και γιατί όχι, με το κατάλληλο τραγούδι και εμφάνιση ίσως και στην νίκη). Βρίσκω, όμως, και πολύ θετικό ότι είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται, γιατί η eurovision είναι ένας διαγωνισμός, ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός (ίσως όχι από όλες τις χώρες το ίδιο και κάθε χρόνο από τις ίδιες χώρες, αλλά υψηλός όπως και να ‘χει) και σε έναν διαγωνισμό πρέπει να στείλεις πάντα το καλύτερο που μπορείς. Αυτό δεν γίνεται αν οι καλλιτέχνες δεν ενδιαφέρονται. Πολύ θετικά όλα αυτά και ευχαριστούμε για το άρθρο, ελπίζω σε έναν πολύ καλό εθνικό τελικό και να τα πάμε όσο πιο καλά γίνεται στην Βασιλεία. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

    Απάντηση
  2. Eurofan
    Eurofan says:

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ το ότι ξεκινάμε 2 μέρες μετά με 20 επιβεβαιωμενες υποβολές προτάσεων. Το ενδεχόμενο να υπερβούν οι προτάσεις τις 200 μόνο θετικό μπορεί να είναι, εφόσον υπάρξει μια κατάλληλη, με πλουραλισμό ηλικιών επιτροπή για την αρχική επιλογή… καλή επιτυχία μας λοιπόν, ςναμενουμε τις εξελίξεις πολύ σύντομα

    Απάντηση
  3. Ben
    Ben says:

    Από τα προαναφερθέντα σίγουρα θέλω να δω Κλαυδια, GJN, Ζαφ και Ευαγγελία. Και γενικότερα θα ήθελα να δω και Leon of Athens (σιγά μη στείλει πάλι όμως), Σtella με τραγούδι σαν το Up and Away (στα πιο τρελα μ ονειρα), ενω κατι μου λεει οτι και ο Pan Pan θα θελησει να συνεχισει να είναι relative και πιστεύω πως θα στείλει και αυτος κάτι, και καλα θα κανει, αν το κανει. Όλα τα υπόλοιπα ονόματα του άρθρου δυστυχως είναι μονο για fillers, με εξαίρεση την Μπρεαζου που αν και μουσικά κ αυτη είναι τέρμα αδιάφορη, ωστόσο με τραγούδι του Τερζη ίσως κάνει τη διαφορά, καθώς ο συγκεκριμένος δημιουργός μας έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες στιγμές μας στον διαγωνισμό. Από κει και πέρα πάντα σε έναν ανοιχτό τελικό υπάρχει το ενδεχόμενο να έρθει ένα αριστουργηματικό τραγούδι από κει που δεν το περιμένει πραγματικά κανείς.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Επίσης ξέχασα να αναφέρω και την Καούρη που σίγουρα έχει τις βάσεις για να στείλει ένα πραγματικά καλό κομμάτι, ενώ πιστεύω ακράδαντα ότι στον τελικό θα φορτωθούμε σίγουρα και κάποιον ανόητο τραπερ τύπου featuring σε κάποια γυναίκα τραγουδίστρια.

      Απάντηση
      • Γιάννης
        Γιάννης says:

        Μπορεί κάποιος τράπερ να θελήσει να συμμετάσχει με τον τρόπο που λες, αλλά δεν ξέρω αν η ΕΡΤ δεχτεί κάτι τέτοιο να το περάσει στον εθνικό τελικό, γιατί ο τράπερ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει την φωνή για να υποστηρίξει το οποιοδήποτε κομμάτι και αυτό είναι σημαντικό και γιατί πρέπει να έχεις καλή φωνή για να τα βάλεις με θηρία στην eurovision (βλέπε Ελβετία και Γαλλία του 2024, και όχι μόνο), αλλά και μετά τον Βερνίκο νομίζω η ΕΡΤ θα προσέξει πάρα πολύ ποιον θα βάλει.

        Απάντηση
        • Ben
          Ben says:

          Ναι αλλά αυτοί πουλάνε στα πιτσιρίκια όποτε για το εμπορικό του θέματος και για το όλο engagement θα έχει έναν τέτοιον σίγουρα, έστω και αν λέει μόνο 2 στίχους.

          Απάντηση
          • Γιάννης
            Γιάννης says:

            Σωστό κι αυτό, αλλά νομίζω στην ζυγαριά της ΕΡΤ πιο πολύ θα μετρήσει να δώσουν έναν εθνικό τελικό στραμμένο πιο πολύ στην ποιότητα παρά στην εμπορικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξουν να είναι και εμπορικός. Απλά νομίζω κάτι τέτοιες extreme καταστάσεις όπως τράπερ θα λείπουν. Αλλά θα δούμε.

  4. KonstantinosEV
    KonstantinosEV says:

    Ευαγγελία, GJN και προσεχώς Μπρεαζου έχουν ήδη έτοιμα τραγούδια.

    Από ότι ξέρουμε και η Ευαγγελία και ο GJN τα πιστεύουν πολύ τα δικά τους ενώ και ο Νίκος Τερζής είναι δυνατός και ενεργός ξανά συνθέτης.

    Απάντηση
  5. Στυλιανή Κολοκυθά
    Στυλιανή Κολοκυθά says:

    Πρέπει να είναι κάτι πολύ εμπνευσμένο προτοτυπο και καινούργιο για να κερδίσει. Αλλιώς μια από τα ίδια. Επίσης παίζει πια ρόλο και η προσωπικότητα του καλλιτέχνη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *