EBU: Κώδικας συμπεριφοράς για τους συμμετέχοντες με υποχρεωτική πολιτική ουδετερότητα

Κατά τον διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία, οι καλλιτέχνες αναμένεται να έχουν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα μπορούν να αποσυρθούν για να χαλαρώσουν, χωρίς να υπάρχουν κάμερες ή καταγραφές, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του διαγωνισμού, Μπάκελ Βάλντεν, στη εφημερίδα «Sonntagsblick». Επιπλέον η EBU αναμένεται να θεσπίσει και έναν κώδικα συμπεριφοράς για τους συμμετέχοντες, απαιτώντας πολιτική ουδετερότητα για όσο βρίσκονται επί σκηνής του διαγωνισμού.

Οι παραπάνω κινήσεις έρχονται ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την προστασία της ευημερίας των συμμετεχόντων, αλλά και της διατήρησης της ηρεμίας μεταξύ των αποστολών, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Ο Βάλντεν τόνισε ότι η διοργάνωση έχει ευθύνη να διασφαλίζει την ψυχική και σωματική υγεία των καλλιτεχνών, κάτι που θα ληφθεί σοβαρά υπόψη στο μέλλον.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό του 2024 στο Μάλμε, ο Βάλντεν επισήμανε ότι παρόλο που η διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, ορισμένα ζητήματα δεν πρέπει να επαναληφθούν, κυρίως σε ό,τι αφορά την επικοινωνία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον διαγωνισμό. Τόνισε επίσης την ανάγκη να παραμείνει ο διαγωνισμός όσο το δυνατόν πιο ουδέτερος από πολιτικά ζητήματα, λέγοντας ότι η Eurovision δεν μπορεί να λύσει τις παγκόσμιες συγκρούσεις και πολέμους.

Στο Μάλμε, ο διαγωνισμός βρέθηκε στο επίκεντρο διαμαρτυριών και εκκλήσεων για μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, λόγω του πολέμου που ξέσπασε στη Γάζα, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Η Ισραηλινή καλλιτέχνιδα, Έντεν Γκολάν, παρέμεινε κυρίως στο ξενοδοχείο της για λόγους ασφαλείας και αντιμετώπισε αποκλεισμό από άλλους καλλιτέχνες.

Τέλος, ο Βάλντεν αναφέρθηκε και στην ανάγκη τήρησης ενός κώδικα συμπεριφοράς για τους συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αμοιβαίας κατανόησης και του σεβασμού των συνυποψηφίων τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Αν και ζήτησε από τους συμμετέχοντες να διατηρούν ουδέτερη στάση επί σκηνής, εκτός των παραστάσεων είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: zeit.news

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Πολιτική ουδετερότητα από τους διαγωνιζόμενους σε έναν πολιτικά χρωματισμένο διαγωνισμό. Γελάει ο κόσμος…
    Αν θέλετε πολιτική ουδετερότητα, διώξτε χθες και το Ισραήλ, και την Ουκρανία καιρό Αζερμπαϊτζάν – Αρμενία που κάθε τρεις και λίγο ξεκινάνε πόλεμο.
    Ένας απολιτικ διαγωνισμός είναι απολιτικ σε όλα.
    Αλλά είναι πολλά τα λεφτά και μηδαμινή η αξία αυτού του διαγωνισμού πλέον.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *