Πολωνία: Με τη Luna και το “Tower” στη Eurovision 2024!

Είναι πλέον επίσημο. Η Luna αναδείχθηκε ως η νικήτρια της Πολωνικής εσωτερικής επιλογής για τη Eurovision 2024 και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Μάλμε με το “Tower“!

Περί τις αρχές του Ιανουαρίου, η Luna μοιράστηκε με τους ακόλουθους της στο Instagram την επικείμενη κυκλοφορία του single της “Tower“, καθώς και ότι προορίζεται για τη Eurovision 2024. Στις 24 Ιανουαρίου έγινε και η επίσημη κυκλοφορία του τραγουδιού, το οποίο και πολύ σύντομα κατάφερε να κατακτήσει τη “New Music Friday” λίστα αναπαραγωγής του Spotify σε 18 διαφορετικές χώρες.

Η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ήθελε τη Luna νικήτρια της Πολωνικής προεπιλογής, κερδίζοντας την αγαπημένη των fans, Justyna Steczkowska. Οι φήμες, λοιπόν, βγήκαν αληθινές και η Luna θα είναι η εκλεκτή της χώρας στη Σουηδία.

Η αποκάλυψη έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, ενώ η Πολωνική συμμετοχή ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=IhvDkF9XZx0

Πώς επελέγη η Luna;

Η διαδικασία επιλογής περιελάμβανε μια επιτροπή η οποία και αξιολόγησε τα τραγούδια με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από πέντε άτομα και αξιολόγησε κάθε συμμετοχή, απονέμοντας βαθμούς σε κλίμακα από το 1 έως το 10 με βάση την ποιότητα. Η συμμετοχή με τους υψηλότερους βαθμούς εξασφάλισε και την πολυπόθητη θέση του εκπροσώπου της Πολωνίας στη Eurovision 2024.

Το ενδιαφέρον στην Πολωνία ήταν πολύ υψηλό με πάνω από πενήντα καλλιτέχνες να εκφράζουν δημοσίως το ενδιαφέρον τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας την χώρα.

Με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τη δεύτερη θέση!

Εν συνεχεία του προαναφερθέντος συστήματος επιλογής, η κριτική επιτροπή του TVP αποτελούνταν από πέντε άτομα:

  • Łukasz Pieter
  • Michał Hanczak
  • Konrad Szczęsny
  • Piotr Klatt
  • Kasia Moś

Η Luna στέφθηκε νικήτρια της προεπιλογής συγκεντρώνοντας συνολικά 34 βαθμούς, με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τη δεύτερη θέση. Στη δεύτερη θέση και με 33 βαθμούς βρέθηκε η Justyna Steczkowska με το “WITCH-ER Tarohoro“. Παράλληλα στην τρίτη θέση κατ’ ισοψηφία βρέθηκαν οι Kayah και Dagadana με το “Jesień – Tańcuj“, καθώς και ο Marcin Maciejczak με το “Midnight Dreamer“.

Ποια είναι η Luna;

H 24χρονη Luna αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της πολωνικής ποπ μουσικής σκηνής. Ασχολείται με τη μουσική βιομηχανία από τα νεανικά της χρόνια, τραγουδώντας και χορεύοντας σε ένα λαϊκό συγκρότημα, καθώς και παίζοντας στο μουσικό θέατρο και στο Grand Theatre-National Opera στη Βαρσοβία.

Τον Νοέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε το “Caught in the Night” και έγινε η πρώτη Πολωνή καλλιτέχνης πρέσβειρα του Spotify Equal. Την επόμενη χρονιά η Luna προτάθηκε ως η “Ανακάλυψη της Χρονιάς” στα διάσημα πολωνικά βραβεία “Bestsellery EMPIku”.

Το πρώτο της άλμπουμ Nocne Zmory (“Nightmares”) κυκλοφόρησε το 2022.

Πώς σας φαίνεται η επιλογή της Πολωνίας για τη Eurovision 2024; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: eurovision.tv , TVP
7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Christos
    Christos says:

    Αν εχει καλη σκηνικη παρουσία θα περασει τελικο. Αλλα γενικα δυσκολα τα πράγματα. Ενω εχει ενα ενδιαφερον αυτη, το βιντεο κλιπ τουλαχιστον, σε προϊδεάζει οτι δεν γινεται και πολυ σοβαρη δουλεια απο πισω.

    Απάντηση
    • Orpheus
      Orpheus says:

      Τελικό περνάει άνετα μόνο και μόνο λόγω χώρας! Η Πολωνία ό,τι και να έστελνε, ακόμα και τη χειρότερη βλακεία του κόσμου να έστελνε θα πέρναγε γιατί έχει σίγουρο 12αράκι από Ουκρανία και Γερμανία, σίγουρο 10αράκι από Αγγλία και Ιρλανδία, σίγουρα τουλάχιστον 6-7 πόντους κι από Ισλανδία, παίζει και από καμία Λιθουανία να έπαιρνε τόσο, βάλε και λίγο από εδώ, λίγο από εκεί θα πέρναγε με ό,τι να ό,τι και να έστελνε! Άμα έχεις καλούς φίλους τι τους θες τους εχθρούς που λεν’ και στο χωριό μου…

      Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Οι Πολωνοί φανς ακόμα μια φορά τραγικοί. Κράζουν επειδή δεν επελέγη η Justyna….
    Το tower είναι μια χαρά τραγούδι! Σίγουρα δεν έχει κάτι το ξεχωριστό, όπως και σχεδόν κανένα φέτος, αλλά είναι σύγχρονο, ραδιοφωνικό, μελωδικό και καλοδουλεμένο και με μια καλή σκηνική παρουσία μπορεί να ξεχωρίσει! Θεωρώ ότι στον τελικό θα προκριθεί και εκεί ίσως βρει και μια αποδοχή και από τις επιτροπές, αναλόγως του live και του staging. Σίγουρα θα βρει ανταπόκριση στις επιτροπές καλύτερη από ότι θα έβρισκε η Justyna…
    Από εμένα 8/10. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *