Νησιά Φερόε: Η πενταετής υποστήριξη στο KVF είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην EBU!

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας των Νησιών Φερόε, KVF, ευελπιστούν ότι θα γίνουν μέλη της EBU κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Για άλλη μια χρόνια, άλλος ένας καλλιτέχνης όπου κατάγεται από τα Νησιά Φερόε, συμμετείχε στο DMGP 2024 και κατέληξε στην Τρίτη θέση με το τραγούδι “I Need Your Love”.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας των Νησιών Φερόε έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αλλά δεδομένου ότι τα νησιά Φερόε είναι μέρος του Δανικού Βασιλείου, η πλήρης συμμετοχή τους στην EBU δεν έχει ακόμη εγκριθεί.

Η Sirið Stenberg, η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού πέρσι βρισκόταν στο Λίβερπουλ, ανάμεσά τους και ο Ivan Niclasen. ‘Ετσι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, αποφάσισε ότι τα νησιά Φερόε πρέπει να γίνουν μέλη στην EBU, και με αυτόν τον τρόπο να εκπροσωπήσουν τους Φερόες και όχι τη Δανία στη Eurovision.

Η πενταετής υποστήριξη στο KVF είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην EBU. Η EBU είναι υπεύθυνη για τη Eurovision και είναι μια συνεργασία μεταξύ δημόσιων πρατηρίων. Το να γίνει μέλος της EBU κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ISK, πάνω και πάνω από μία συνδρομή μέλους μισού εκατομμυρίου ISK ετησίως.

Ωστόσο, αυτά τα σχέδια είναι επί του παρόντος σε εφαρμογή…

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024!

Πηγή: KVF

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *