Ιρλανδία: Ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να διοργανώσουν ξανά την Eurovision!

Η μεταρρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RTÉ θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην δυνατότητα του οργανισμού να διοργανώσει μεγάλα τηλεοπτικά events. Εύλογα λοιπόν είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται για το κατά πόσο θα μπορεί πλέον η Ιρλανδία να διοργανώσει την Eurovision σε μία μελλοντική της νίκη στο διαγωνισμό.

Αλλαγές στο RTÉ

Τα νέα σχέδια που εξήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της RTÉ περιλαμβάνουν την πώληση μεγάλων τμημάτων της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ιρλανδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, αλλά και την μεταφορά μέρος του προγράμματος σε εξωτερικές παραγωγές. Πηγή κοντά στο RTÉ ανέφερε πως πλέον δεν θα μπορούν με τις δικές τους δυνάμεις να καλύψουν μεγάλα γεγονότα, όπως ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισσάβετ ή η επίσκεψη του Πάπα στην Ιρλανδία.

Πολλοί εργαζόμενοι του RTÉ ανησυχούν για την μεγάλη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης καθώς θεωρούν πως δεν θα υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε όλη την Ευρώπη. Η EBU από την άλλη πλευρά αναφέρει πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της RTÉ από την ένωση, αλλά πρόσθεσε ότι η «ικανότητα ή αδυναμία» του  δικτύου να φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις όπως η Eurovision “θα καταγραφεί…”.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης την παραχώρηση εμβληματικών εκπομπών όπως το The Late Late Show σε εξωτερικές παραγωγές. Όπως είναι γνωστό, η επιλογή της ιρλανδικής συμμετοχής στην Eurovision πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του  “The Late Late Show”, οπότε δεν είναι σαφές σε αυτή τη φάση πώς θα επιλεγούν οι εκπρόσωποι της Ιρλανδίας στο μέλλον.

Η απάντηση του RTÉ στις ανησυχίες

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, ένας εκπρόσωπος του RTÉ είπε ότι σημαντικές εκδηλώσεις όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision “θα παράγονται πάντα μέσω ενός συνδυασμού προσωπικού του RTÉ και ειδικευμένων ανθρώπων που εργάζονται στην κοινότητα των ανεξάρτητων επαγγελματιών”. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «αυτό το μοντέλο είναι συνήθης πρακτική στον κλάδο και ισχύει για όλα τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα που έχουν εσωτερική βάση προσωπικού». Ωστόσο, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι “λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ιρλανδία δεν έχει κερδίσει τη Eurovision από το 1996 και δεν την έχει φιλοξενήσει από το 1997 – πριν από 27 χρόνια – οποιαδήποτε μελλοντική φιλοξενία θα είναι μια ειδική εκδήλωση.

Η Ιρλανδία φέτος για πρώτη φορά μετά από το 2000 κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό, με το τραγούδι Doomsday Blue και το Bambie Thug.

Πηγή: Evoke
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *