Μάλτα: Στις 26 Ιανουαρίου ο τελικός του X-Factor

Στις 26 Ιανουαρίου 2019 και ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της Μαλτέζικης εκδοχής X-Factor, όπου και θα αναδειχθεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, το δημόσιο κανάλι της Μάλτας PBS αποφάσισε όπως ο εκπρόσωπος της χώρας να επιλεγεί μέσα από το X-Factor. Το πρόγραμμα πρόκειται να μεταδοθεί σε τρεις διαφορετικές βραδιές, στις 6, 13 και 20 Ιανουαρίου. Προς το παρών, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των συμμετεχόντων στον τελικό ή αν το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την χώρα θα δημοσιοποιηθεί κατά την διάρκεια του show.

Χώρος διεξαγωγής είναι το Malta Fairs and Convention Centre στο Ta’Qali, ο χώρος ο οποίος φιλοξένησε τους δύο τελευταίους εθνικούς τελικούς της χώρας για την εκπροσώπησή της στην Eurovision.

Παρουσιαστής είναι o Ben Camille, γνώριμος στους eurofans, καθώς συμπαρουσίασε την παιδική εκδοχή της Eurovision το 2016 στην Μάλτα, αλλά επίσης και τον εθνικό τελικός της χώρας την ίδια χρονιά. Παράλληλα, εκφώνησε την βαθμολογία της χώρας στην “ενήλικη” Eurovision, επίσης το 2016.

Κριτές για φέτος είναι ο Howard Keith Debono, ο Ray Mercieca, η Alexandra Alden, και η Ira Losco, το όνομα της οποίας είναι στενά συνδεδεμένο με την Eurovision, καθώς εκπροσώπησε την Μάλτα το 2002 με το τραγούδι 7th Wonder, το οποίο κατέκτησε την πολύ τιμητική 2η θέση, ενώ πάτησε το πόδι της ξανά στην σκηνή το 2016, καταφθάνοντας στην 12η θέση την βραδιά του τελικού με το τραγούδι Walk on Water.

Αξιοσημείωτο δε είναι πως η Ira Losco είναι και η τελευταία εκπρόσωπος της χώρας που κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό για χάριν της Μάλτας. Έκτοτε, και για δύο συνεχόμενες χρονιές, η Μάλτα αποτυγχάνει να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, εναποθέτοντας έτσι τις ελπίδες για μια θέση στον τελικό στον νικητή του X-Factor.

Η τελευταία εκπρόσωπος της χώρας ήταν η Christabelle και το τραγούδι Taboo, η οποία απέτυχε να προκριθεί, καθώς περιορίστηκε στην 13η θέση του Ημιτελικού.

Πιστεύετε πως η επιλογή του καλλιτέχνη μέσω του X-Factor θα αποτελέσει μια ελπιδοφόρο συμμετοχή για την Μάλτα; Ποια η αγαπημένη σας συμμετοχή από την χώρα; 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *