Ιταλία: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια του Sanremo Giovani

Πριν λίγες ημέρες η RAI, ανακοίνωσε τους 69 υποψηφίους καλλιτέχνες του Sanremo Giovani, του νέου φεστιβάλ που ουσιαστικά αντικαθιστά την κατηγορία Nuove Proposte του Sanremo. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε και τα τραγούδια με τα οποία θα διαγωνισθούν, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου για την πρόκριση τους στο Teatro Ariston, μαζί με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο Sanremo 2019 και από εκεί ίσως και στη Eurovision, στο Τελ Αβίβ.

Από το Sanremo Giovani στο Sanremo

To Sanremo Giovani θα πραγματοποιηθεί στις 20 και τις 21 Δεκεμβρίου, με τους δύο πρώτους νικητές να προκρίνονται στο Φεστιβάλ του Sanremo 2019, που όπως κάθε χρόνο θα διεξαχθεί στο Teatro Ariston, στη μικρή πόλη της Λιγουρίας μέσα στο Φεβρουάριο. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι οι δύο νικητές του Sanremo Giovani μπορούν να βρεθούν και στη σκηνή της Eurovision. Ήδη οι φήμες για τους συμμετέχοντες του φετινού φεστιβάλ άρχισαν να κυκλοφορούν και μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο εδώ.

Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια του Sanremo Giovani

Τα τραγούδια των 69 υποψηφίων για το Sanremo Giovani μπορείτε να τα ακούσετε στην σελίδα της RAI για το διαγωνισμό.  Σας υπενθυμίζουμε ότι από αυτούς μόνον οι 18 θα προκριθούν στο Sanremo Giovani, με τους υπόλοιπους έξι που θα συμπληρώσουν την τελική 24άδα, να προέρχονται από τη μουσική ακαδημία AreaSanremo. Οι δύο νικητές, που θα προκριθούν στο κανονικό φεστιβάλ του Sanremo, θα διαγωνισθούν με διαφορετικό τραγούδι από αυτό με το οποίο συμμετείχαν στο Sanremo Giovani, ώστε να μην έχουν το πλεονέκτημα ότι το τραγούδι τους είναι ήδη γνωστό.

Το φεστιβάλ του San Remo αποτελεί το δημοφιλέστερο μουσικό φεστιβάλ της Ιταλίας, το οποίο έχει συμπληρώσει πέραν του μισού αιώνα ζωής. Αποτελεί τον πρόγονο του διαγωνισμού της Eurovision, ενώ οι συμμετέχοντες είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ιταλικής και παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Ο νικητής του Φεστιβάλ του Sanremo, τα τελευταία χρόνια έχει το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Διαγωνισμό της Eurovision, εφόσον φυσικά το επιθυμεί.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *