Eurovision 2019: Με το αστέρι του Δαυίδ η σκηνή του διαγωνισμού

ΟΓερμανός σχεδιαστής Florian Wieder θα είναι ο δημιουργός της σκηνής της Eurovision 2019. Αυτή θα είναι η έκτη φορά που αναλαμβάνει αυτό το project τα τελευταία οχτώ χρόνια. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου η σκηνή θα είναι εμπνευσμένη από το Αστέρι του Δαυίδ.

Για έκτη φορά ο Florian Wieder σχεδιαστής της σκηνής

Ο Florian Wieder κέρδισε το διαγωνισμό που διεξήγαγε η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ, ΚΑΝ, για τον δημιουργό της σκηνής της Eurovision 2019. Επτά εταιρείες κατέθεσαν τις προτάσεις τους με την εταιρεία του Florian Wieder και την ισραηλινή συμφερόντων εταιρεία Forma Studio, να φθάνουν στην τελική φάση. Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι κλήθηκαν να καταθέσουν την οικονομική τους προσφορά στην ΚΑΝ και την EBU, με την πρόταση του Florian Wieder να επιλέγεται στο τέλος. Αυτό όπως αναμένετο στάθηκε αφορμή παραπόνων από τις εγχώριες εταιρείες που έστειλαν τις προτάσεις τους.

Αυτή είναι η έκτη φορά που ο Florian Wieder θα σχεδιάσει τη σκηνή του διαγωνισμού. Η πρώτη φορά ήταν στη Eurovision 2011 στο Ντίσελντορφ και η τελευταία φέτος στη Λισαβόνα, μεσολάβησαν άλλες τρεις φορές (Μπακού – 2012, Βιέννη – 2015 και Κίεβο – 2017).

Στο ενεργητικό του έχει σημαντικά ακόμη projects όπως το America’s Got Talent, το X Factor UK και US, κ.α. Αν και η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Florian Wieder κοινοποίησε στο προφίλ του σήμερα μετά τα δημοσιεύματα, ότι είναι πολύ χαρούμενος, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι επιβεβαίωσε την επιλογή του.

florian wieder eurovision skines

Με το αστέρι του Δαυίδ η σκηνή της Eurovision 2019

Εμπνευσμένη από το Αστέρι του Δαυίδ, θα είναι η σκηνή του επόμενου διαγωνισμού σύμφωνα με την εφημερίδα Yediot. Το εθνικό και θρησκευτικό σύμβολο του Ισραήλ θα έχει περίοπτη θέση στην Eurovision 2019. Σκοπός του δημιουργού είναι να προβληθεί ο ισραηλινός πολιτισμός και παράδοση. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δύο τεράστια τρίγωνα που θα περιστρέφονται και θα σχηματίζουν εκτός των άλλων το αστέρι του Δαυίδ.

Δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχουν led στην σκηνή της επόμενης Eurovision, αν και η αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού για τη σκηνή, ανέφερε ότι θα πρέπει να δίνει την δυνατότητα στην κάθε αποστολή να παρουσιάζει με διαφορετικό τρόπο την συμμετοχή της, υποδηλώνοντας την παρουσία leds. Εξάλλου, η φετινή τους απουσία και η φτωχή σκηνή συγκέντρωσε πολλά αρνητικά σχόλια και από τους fans, αλλά και από χώρες που δεν έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν μεγάλα ποσά για την σκηνική τους παρουσία.

Το Αστέρι του Δαβίδ είναι αρχαίο εβραϊκό σύμβολο το οποίο αποτελείται από δυο ισόπλευρα τρίγωνα, το ένα προς τα επάνω και το άλλο προς τα κάτω, που σχηματίζουν έξι κορυφές. Σύμφωνα με την παράδοση των Εβραίων είναι σύμβολο του Γιαχβέ. Το τρίγωνο με την μια γωνία προς τα πάνω συμβολίζει τον πνευματικό κόσμο του και τον Ουρανό, ενώ το κάτω τρίγωνο την σαρκική φύση του και την Γη. Επίσης αντιπροσωπεύει την ένωση αρσενικού και θηλυκού. Το σύμβολο αυτό υπάρχει και στην σημαία του κράτους του Ισραήλ, η οποία καθιερώθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1948.

Asteri David

Σας άρεσε η ιδέα με το Αστέρι του Δαυίδ στη σκηνή της Eurovision 2019;

πηγή: Wiwibloggs, Hayom, Walla, Yediot

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *