Πολωνία: Με απευθείας ανάθεση σκέφτονται για την Eurovision

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πολωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας TVP, Jacek Kurski, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεχθεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποφασισθεί.

Στην συνέχεια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας να επιλεχθεί μέσω απευθείας ανάθεσης, όπως ακριβώς έγινε και στην Junior Eurovision το 2018, φέρνοντας την πρώτη νίκη της Πολωνίας στην ιστορία του θεσμού.

Αναρωτιόμαστε εάν είναι μια “δικτατορική” απόφαση […]. Μερικές φορές, οι προτιμήσεις της επιτροπής είναι περίεργες και διαφέρουν από αυτές του κοινού. 

Παράλληλα, ο Kurski επεσήμανε πως  το τηλεοπτικό κοινό, καμιά φορά αρέσκεται στο να ψηφίζει έναν καλλιτέχνη από αστείο, το οποίο αλλοιώνει το αποτέλεσμα της επιλογής.

Μερικές φορές είναι καλύτερο να κάνουμε μια τέτοια έξυπνη επιλογή, αλλά τότε θα πρέπει να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη για αυτό. Με τη Roksaną, το κατάφερα. Ήταν μια επιτυχία. Ψάχνουμε για μια φόρμουλα, γνωρίζουμε γιατί οι προκριματικοί δεν έχουν σημειώσει επιτυχία μέχρι στιγμής, είχαμε μηνύματα από διάσημους, καλύτερους Πολωνούς καλλιτέχνες που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στους προκριματικούς, όπου εννέα ή δέκα καλλιτέχνες πρέπει να χάσουν και να κερδίσει ένας, είναι λίγο σαν “αρίθμηση αλόγων στην αγορά”. Ως εκ τούτου, ψάχνουμε για μια πιο διακριτική φόρμουλα που θα περιλαμβάνει τα καλύτερα, αλλά ταυτόχρονα δεν θα υπάρξει ένας τέτοιος γενικός διαγωνισμός. Ίσως είναι αυτός ο σωστός τύπος. Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες ακόμα.

Η χώρα έχει επιλέξει τον εκπρόσωπό της με απευθείας ανάθεση συνολικά 10 φορές, ξεκινώντας στην παρθενική τους εμφάνιση το 1994 όπου και τερμάτισαν στην πολύτιμη 2η θέση, μέχρι και το 1999, το 2005, το 2014 και το 2015. Από το 2016, δημόσια τηλεόραση της χώρας επέλεξε τον εθνικό τελικό Krajowe Eliminacje.

Το 2018 την Πολωνία εκπροσώπησαν οι Gromee και Lukas Meijer με το τραγούδι Light Me Up, το οποίο τερμάτισε στην 14η θέση του Ημιτελικού και άρα αποκλείστηκε από τον Μεγάλο Τελικό.

Πηγή: radiozet.pl

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *