Η απάντηση του Philipp Kirkorov στην Jamala

Τα όσα συνέβησαν χθες στην Ουκρανια, στο Vidbir, δεν έχουν προηγούμενο. Μια γιορτή, ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα όπως θα έπρεπε κανονικά να είναι, μετατράπηκαν σε όργανο προπαγάνδας κατά της Ρωσίας.

Η Jamala αν και μέλος της κριτικής επιτροπής δεν έκρινε τα τραγούδια και τις ερμηνείες των διαγωνιζόμενων αλλά τους ρωτούσε τις απόψεις τους για την Κριμαία. Μάλιστα για πρώτη φορά δημόσια παραδέχθηκε ότι το 2016 τραγούδησε για την Κριμαία, κάνοντας ευθεία επίθεση στις ANNA MARIA, που οι γονείς τους κατοικούν ακόμα στην Κριμαία και ασκώντας απίστευτο bullying στην Maruv. Για όλα αυτά όμως θα επανέλθουμε αναλυτικά αύριο.

Εκτός όμως για το προσφιλές της θέμα, η Jamala αναφέρθηκε αρκετές φορές και στον Sergey Lazarev για τον οποίο δηκτικά ανέφερε ότι κέρδισε το 2016, βέβαια απέκρυψε να σχολιάσει ότι στο κοινό ήταν δεύτερη, πίσω από τον Sergey και νίκησε καθαρά λόγω της ψήφου των κριτικών επιτροπών.

Ο Philipp Kirkorov φυσικά δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα όλα τα παραπάνω. Σε συνέντευξη του στην MK ανέφερε τα εξής:

Philipp, είσαι χαρούμενος για την Maruv; 

– Είμαι πολύ χαρούμενος που το ταλαντούχο αυτό κορίτσι δήλωσε ανοιχτά ότι η Eurovision είναι διαγωνισμός τραγουδιού και τίποτα περισσότερο. Κέρδισε τον τελικό και τιμήθηκε προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ουκρανία. Και το κοινό ψήφισε γι ‘αυτήν και το τραγούδι της χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ανεξάρτητα από το πόσο προκλήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της πιο δύσκολης δοκιμασίας. Απάντησε επαρκώς, κρατήθηκε επαρκώς και κέρδισε επαρκώς τον διαγωνισμό. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που λέει πολύ καλά πράγματα για τον Sergey Lazarev.  Είναι αρκετά θαρραλέα, ανοιχτή και στην πραγματικότητα είχε το πιο μοντέρνο τραγούδι, κέρδισε με την ψήφο των θεατών.

Και θα έχετε έναν άλλο ενδιαφέρον και έντονο ανταγωνισμό με την Ουκρανία, όπως το 2016 στη Στοκχόλμη. Ένας ισχυρός υποψήφιος, έτσι δεν είναι;

– Ναι, αλλά τότε υπήρξαν επιθέσεις μόνο της Jamala κατά του Sergey.

Philipp, δεν θυμάμαι τέτοιες επιθέσεις. Υπήρξαν αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ διαφορετικών μορφών στην Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά όχι μεταξύ καλλιτεχνών …

– Ήταν – ήταν. Απλά ξέχασες. Όπως η Jamala επίσης ξέχασε τελείως πώς πήγε στο “New Wave”, αλλά στην συνέχεια  έκαψε όλες τις γέφυρες, μετατρέποντας την συμμετοχή της στον διαγωνισμό σε μια πολιτική δράση….  Και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η EBU είναι πολύ αυστηρή για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει πολιτική στον διαγωνισμό. Οι επιθέσεις, οι πιέσεις και όσα άλλα παρακαολούθησαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής της ουκρανικής τηλεόρασης είναι άσκηση πολιτικής και με πολύ ενδιαφέρον αναμένω τι θα πει τώρα η EBU για αυτή την κατάσταση. Συνεπώς, επαναλαμβάνω: Χαίρομαι ιδιαίτερα που κέρδισε η Maruv και, κυρίως, χαίρομαι που είπε ανοιχτά την αλήθεια.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο Philipp Kirkorov δίνει κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το πως θα είναι το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει ο Sergey Lazarev τη Ρωσία στο διαγωνισμό:

Το 2016 είδαν μια όψη του Σεργκέι, σε τρία λεπτά τη μια πλευρά του – ένα δυναμικό χορευτικό τραγούδι. Αλλά στη χώρα μας, όλοι γνωρίζουν καλά την λυρική του πλευρά, την καλλιτεχνική, το χορό, το θέατρο κλπ. Επομένως, το καθήκον μας τώρα είναι να δείξουμε σε όλη την Ευρώπη μια άλλη πτυχή του ταλέντου και της δημιουργικότητάς του. Για την Ευρώπη, θα είναι ένας άλλος Lazarev, για εμάς – αυτός που έχουμε αγαπήσει και είναι γνωστός για πολύ καιρό.

πηγή: MK

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *