Αυστραλία: “Έχουμε ένα σωρό από μπαλάντες, θέλουμε και κάποια pop hits”

Έχοντας απομείνει μόνο λίγες ημέρες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για τον εθνικό τελικό της Αυστραλίας, «Eurovision: Australia Decides», οι δύο παρουσιαστές ζητούν από τους ενδιαφερόμενους να στείλουν και κάποια pop hits (εννοώντας προφανώς dance κομμάτια), αφού ήδη έχουν πάρα πολλές μπαλάντες.

10 τραγούδια θα επιλεγούν να διαγωνισθούν στο «Eurovision: Australia Decides». Η δομή του εθνικού τελικού θα είναι η ίδια όπως ακριβώς και ο κανονικός διαγωνισμός της Eurovision.  Αυτό σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και 50% από μία κριτική επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Το Eurovision: Australia Decides θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου στο Gold Coast Convention & Exhibition Centre και θα μεταδοθεί ζωντανά από το SBS. Μια ημέρα πριν στις 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Jury Show, όπου θα ψηφίσει η κριτική επιτροπή, όπως συμβαίνει και στη Eurovision.

Παρουσιαστές του αυστραλιανού εθνικού τελικού θα είναι και φέτος, η ραδιοφωνική παραγωγός και παρουσιάστρια Myf Warhurst και ο κωμικός Joel Creasey, οι οποίοι θα αναλάβουν και τη μετάδοση του διαγωνισμού τον Μάιο του 2020 για λογαριασμό του SBS.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις υποψήφιες συμμετοχές τους στο sbs.com.au/eurovision. μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο διευθυντής δημιουργικού του «Eurovision: Australia Decides», Paul Clarke,  δήλωσε ό,τι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές και εκπλήξεις στον εθνικό τελικό της χώρας για το 2020. Πέρσι, μεγάλα ονόματα της Αυστραλίας, όπως η Courtney Act και οι Sheppard διεκδίκησαν το εισιτήριο για τη Eurovision.

Ήδη δύο γνώριμα πρόσωπα στους Αυστραλούς η Diana Rouvas, η μεγάλη νικήτρια του τελικού του The Voice All Star της Αυστραλίας και ο Sheldon Riley, που όπως και πέρσι έτσι και φέτος έφτασε στον Τελικό του συγκεκριμένου show, δηλώνουν πρόθυμοι να εκπροσωπήσουν την Αυστραλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Τραγούδι όμως ετοιμάζεται να υποβάλει και η ομογενής Leea Nanos, που ήταν και φέτος μια εκ των φιναλίστ του εθνικού τελικού.

Φέτος, η νικήτρια του «Eurovision: Australia Decides» Kate Miller-Heidke εκπροσώπησε την Αυστραλία στο Τελ Αβίβ, καταφέρνοντας να φθάσει στην ένατη θέση, με 285 βαθμούς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *