“Europe Shine A Light” στην θέση της Eurovision 2020 από την EBU!

H EBU, εμπνευσμένη από το νικητήριο τραγούδι του 1997 της Αγγλίας και της Katrina “Love Shine A Light“, προχωρά στην παραγωγή του “Europe Shine A Light“, το οποίο θα αντικαταστήσει τη Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας το κορονοϊού!

To  “Εurope Shine A Light” θα τιμήσει και τα 41 τραγούδια, σε μία μη ανταγωνιστική μορφή, καθώς θα προσφέρει πολλές εκπλήξεις για τους οπαδούς και τους θεατές στο σπίτι. Η εκπομπή θα φιλοξενηθεί από τους Ολλανδούς παρουσιαστές της Eurovision Chantal Janzen, την Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και τον Jan Smit.

Γνωστοί καλλιτέχνες της Eurovision από τα τελευταία χρόνια θα κληθούν επίσης να συμμετάσχουν στη σύνδεση της Ευρώπης με άλλα γνωστά τραγούδια από το παρελθόν, τα οποία θα εκτελούνται σε εικονικές ευρωπαϊκές τοποθεσίες.

Το live show αναμένεται να διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση και μια λίστα με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που θα την εκπέμπουν θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες. Η εκπομπή θα μεταδοθεί επίσης στο επίσημο κανάλι YouTube.

Ο Jon Ola Sand, εκτελεστικός υπεύθυνος του διαγωνισμού για λογαριασμό της EBU, δήλωσε:

Δυστυχώς δεν θα υπάρξει διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision φέτος. Αντ ‘αυτού, σκοπεύουμε να ενώσουμε την Ευρώπη στις 16 Μαΐου με ένα μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Ενθαρρύνουμε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που έπρεπε να λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τα μέλη της EBU σε άλλες χώρες, να στηρίξουν αυτήν την εκπομπή στο πνεύμα της ενότητας.

Παράλληλα, Ο Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός, ο οποίος θα ήταν στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε:

Θέλουμε να κάνουμε μια επίδειξη που να στρέφει τους προβολείς όχι μόνο στους 41 καλλιτέχνες που έπρεπε να εμφανιστούν στο Ρότερνταμ αλλά και να εμπνεύσουν αυτούς τους στο σπίτι και να συνδέσουν ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτές τις δύσκολες στιγμές. Φυσικά, θα τιμήσουμε επίσης εκείνους που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και εκείνους που εργάζονται τόσο σκληρά για να πολεμήσουν. Ας γίνει μια αξέχαστη στιγμή στην ιστορία της Eurovision!

Ο Thomas Schreiber, επικεφαλής ψυχαγωγίας του ARD, αποκάλυψε πως η EBU εργάζεται για ένα show που θα ονομάζεται “Europe Shine A Light”, που θα μεταδοθεί αντί της φετινής Eurovision. O κ. Schreiber δήλωσε στο DWDL:

Μια μεγάλη εκδήλωση θα λάβει χώρα σε όλη την Ευρώπη στις 16 Μαϊου ακόμη και χωρίς την ESC. Το “Europe Shine A Light” είναι το όνομα της εκπομπής, που ελπίζουμε ότι θα συγκεντρώσει και τις 40 χώρες και την Αυστραλία στις 16 Μαϊου στις 21:00 CET (22:00 ώρα Ελλάδος).

Δεν θα είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με ψηφοφορία αλλά θα φέρει την Ευρώπη μαζί εκείνο το βράδυ, δεν θα αφήσει τους fans και παράλληλα θα δώσει και στους καλλιτέχνες μια πλατφόρμα

Το show θα περιλαμβάνει τα τραγούδια τα οποία επρόκειτο να διαγωνιστούν στην 65η έκδοση του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού, ωστόσο τα τρία λεπτά των τραγουδιών δεν θα μεταδοθούν. Το ARD επιβεβαίωσε πως θα μεταδώσει την εκπομπή, με τον κ. Schreiber όμως να είναι αυστηρός με τη μορφή του show.

Θα ήταν δύσκολο εάν η Γερμανία, ως μία από τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης, απέφευγε την ιδέα αυτή, για αυτό και βρισκόμαστε εδώ και τη στηρίζουμε ακόμη και αν έχουμε κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις, όπως περισσότερο χρόνο για τους καλλιτέχνες.

Δεν θα υπάρχει διαδικασία ψηφοφορίας στη μετάδοση, δεδομένου πως θα ακύρωνε τις ασφαλιστικές πληρωμές για τον διαγωνισμό της Eurovision

Φυσικά, θα πρέπει να δούμε και την αντίδραση των υπολοίπων κρατών, καθώς πολλά μέλη της EBU έχουν ήδη ανακοινώσει εναλλακτικά προγράμματα που θα προβληθούν αντί της Eurovision.  Ακόμη και η Γερμανία, έχει ήδη παρουσιάσει ένα δικό της πρόγραμμα, το Free European Song Contest, με τον Stefan Raab να κάνει την ανακοίνωση.

Τέλος, η EBU δήλωσε πως η εβδομάδα 10-16 Μαΐου θα ονομαστεί «Εβδομάδα Eurovision», ενθαρρύνοντας τους ραδιοφωνικούς οργανισμούς EBU σε όλη την Ευρώπη να αφιερώσουν χρόνο εκπομπής στους φετινούς διαγωνιζόμενους καθώς και στην πλούσια ιστορία της Eurovision.

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *