Αυστραλία: Στην Ισλανδία θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός αν κερδίσουν ποτέ!

Σύμφωνα με μεγάλο ισλανδικό μέσο, η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας έχει συνάψει συμφωνία με την αντίστοιχη δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας, ότι στην περίπτωση που κερδίσουν κάποια στιγμή τον διαγωνισμό της Eurovision, τότε αυτός θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά στην Ισλανδία.

Σε ευρωπαικό έδαφος η Eurovision σε περίπτωση νίκης της Αυστραλίας

Ένας από τους όρους που θεσπίστηκαν με την πρώτη συμμετοχή της Αυστραλίας στον διαγωνισμό το 2015 και που ισχύει μέχρι και σήμερα, είναι ότι αν κερδίσει τον διαγωνισμό η χώρα των καγκουρό, τότε θα πρέπει να τον συνδιοργανώσει την επόμενη χρονιά σε ευρωπαικό έδαφος και σε συνεργασία με την δημόσια τηλεόραση μιας ευρωπαικής χώρας.

Κατά καιρούς έχουν ειπωθεί διάφορα σενάρια για την χώρα που θα φιλοξενήσει την Eurovision, σε περίπτωση νίκης της Αυστραλίας. Τα περισσότερα από αυτά εμπλέκουν κάποια Big5 ή την Σουηδία. Φαίνεται πάντως, σε περίπτωση φυσικά που ισχύουν τα σημερινά δημοσιεύματα, ότι η Αυστραλία προτιμά να συνδιοργανώσει τον διαγωνισμό με την Ισλανδία!

Από το 2018 η συμφωνία Αυστραλίας- Ισλανδίας για συνδιοργάνωση

Η VB αναφέρει σε σημερινό της άρθρο, ότι το Δ.Σ. της ισλανδικής δημόσιας τηλεόρασης, ήδη από τον Μάιο του 2018 είχε εγκρίνει συμφωνία με την δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας, για συνδιοργάνωση του Διαγωνισμού της Eurovision στην Ισλανδία, σε περίπτωση που η Αυστραλία κέρδισει.

Η ισλανδική δημόσια τηλεόραση θα συμμετείχε στο κόστος διοργάνωσης με 2 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα έξοδα θα κάλυπτε η EBU και η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας.

Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών φαίνεται ότι ενθάρρυναν την εν λόγω συμφωνία.

Το σενάριο για νίκη της Ισλανδίας στον διαγωνισμό βρίσκει όλους και περισσότερους συμμάχους τον τελευταίο καιρό…

Πηγή: VB

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *