Ελλάδα: Δεν θα συμμετάσχει τελικά στην Junior Eurovision 2020 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η ΕΡΤ το σκέφτηκε, το εξέτασε, η διοίκηση της εταιρείας το συζήτησε και τελικά αποφάσισαν, να μην επιστρέψουμε στον φετινό διαγωνισμό της Junior Eurovision, αφού και ο χρόνος είναι σχετικά μικρός, αλλά και οι επιπτώσεις της πανδημίας άγνωστο ακόμα πως θα μπορούσαν να επηρεάσουν ένα τέτοιο γεγονός, τον προσεχή Νοέμβριο.

Δεν επιστρέφει η ΕΡΤ στην Junior Eurovision

Η αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο διαγωνισμό και διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κα Μαρία Κουφοπούλου, μας ενημέρωσε, ότι η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να συνεχίσει και φέτος την ίδια πολιτική, δηλαδή της αποχής. Το 2021 θα εξεταστεί εκ νέου η δυνατότητα επιστροφής της Ελλάδας στην Junior Eurovision.

Στις 15 Ιουνίου σας ενημερώσαμε για τις σκέψεις που υπήρχαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου η Ελλάδα να πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο στην Βαρσοβία την επιστροφή στην Junior Eurovision, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, όπου δεν δίνονταν καμία σημασία στην πρόσκληση της EBU για αυτόν τον διαγωνισμό, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που αυτό συζητήθηκε, στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο.

Τελικά, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον ένα ακόμη έτος, προκειμένου να δούμε την χώρα μας να λαμβάνει μέρος στον παιδικό διαγωνισμό της Eurovision.

Εννιά χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή για την Βαρσοβία

Μέχρι στιγμής εννιά χώρες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους για την Junior Eurovision 2020. Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των διοργανωτών για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε τηλεοπτικό studio.

Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι:

 • Γαλλία
 • Γεωργία
 • Ιρλανδία
 • Ισπανία
 • Ιταλία
 • Ολλανδία
 • Πολωνία
 • Ρωσία
 • Ουκρανία

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πολωνία, μετά την back to back νίκη της Πολωνίας πέρσι, με την Viki Gabor και το Superhero.

H Ελλάδα στην Junior Eurovision

Η Ελλάδα συμμετείχε στον παρθενικό διαγωνισμό της Junior Eurovision 2003. Ακολούθησαν άλλες πέντε συμμετοχές μέχρι και το 2008. Τα πρώτα τρία χρόνια η ΕΡΤ τα πήγαινε περίφημα καταφέρνοντας πάντα να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2006 όμως και μετά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 2007 μάλιστα η χώρα μας κατέλαβε την τελευταία θέση, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε κανέναν άλλο διαγωνισμό της EBU. Όλες οι ελληνικές συμμετοχές αναδείχθηκαν μέσα από ανοιχτή επιλογή και έναν εθνικό τελικό. Η καλύτερη μας συμμετοχή ήταν το Τώρα Είναι Η Σειρά Μας, με τους Αλέξανδρο Χουντά και Κάλλι Γεωργέλλη, που το 2005 κατέλαβαν την έκτη θέση!

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Billo
  Billo says:

  Κρίμα! Και είχα μία ελπίδα ότι φέτος θα πάμε jesc! Μακάρι του χρόνου να είναι καλύτερα τα πράγματα και να επιστρέψουμε! Γνωρίζετε αν η Κύπρος θα επιστρέψει ;

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *