Ελλάδα: Κορωνοϊός και καλοκαίρι έχουν παγώσει τις εξελίξεις για την Eurovision 2021!

Πολλοί μας ρωτάτε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην ΕΡΤ όσο αφορά το μέτωπο της Eurovision και της ελληνικής συμμετοχής στον επόμενο διαγωνισμό. Η καλοκαιρινή ραστώνη και ο άπλετος χρόνος που υπάρχει, αλλά και ο κορωνοϊός, έχουν παγώσει θα λέγαμε τις όποιες διαδικασίες, αν και σύντομα αυτή η στασιμότητα αναμένεται να λάβει τέλος.

Προτεραιότητα το νέο πρόγραμμα

Η ΕΡΤ που τους τελευταίους μήνες δείχνει πολύ μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα, ετοιμάζοντας ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα για το φθινόπωρο, με φιλόδοξες και προσεγμένες παραγωγές, κρατεί ακόμα κλειστά τα χαρτιά της όσο αφορά το διαγωνισμό της Eurovision.

Το γεγονός ότι ήταν από τις πρώτες δημόσιες τηλεοράσεις, που επιβεβαίωσαν την φετινή της εκπρόσωπο για την Eurovision 2021, της δίνει σημαντικό χρόνο, αφού όλα αυτά που θα απαιτούνταν προκειμένου να επιλέξει καλλιτέχνη, πλέον δεν χρειάζονται. Επειδή όμως μιλάμε για ελληνικό δημόσιο και όπως ίσως πολύ θα θυμάστε από τις προηγούμενες χρονιές, το στάδιο αυτό ήταν αρκετά χρονοβόρο και δύσκαμπτο, με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, συμβούλια, ανάμειξη της νομικής υπηρεσίας, συμβόλαια κλπ.

Για το 2021 αυτό ξεπεράστηκε εκ των πραγμάτων και έτσι αυτό που απαιτείται να συζητηθεί και να αποφασισθεί, είναι απλά ο τρόπος ανάδειξης και επιλογής του τραγουδιού, αλλά και τυχόν άλλα προγράμματα που θα παραχθούν και θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ, στο δρόμο προς την Eurovision 2021.

Από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αυτό που μας τόνισαν είναι ότι ο χρόνος είναι υπεραρκετός για τα παραπάνω και όλα θα συζητηθούν και θα προγραμματιστούν στο σωστό timing. Αυτό με το οποίο ασχολούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ αυτό το χρονικό διάστημα είναι η προετοιμασία του νέου προγράμματος, το οποίο θα βρεθεί στις οθόνες μας πολύ πιο σύντομα από τις όποιες υποχρεώσεις της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης για την Eurovision!

Επιπροσθέτως επειδή η Eurovision αφορά ένα διεθνές project, όπου οι απαγορεύσεις και οι συνέπειες του κορωνοϊού έχουν άμεσο αντίκτυπο και στον όποιο προγραμματισμό, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ως προς την πανδημία.

Αναμονή για τον νέο αρχηγό αποστολής

Παρά το γεγονός ότι τους προηγούμενους μήνες είχαμε σειρά τοποθετήσεων και διορισμών στην ΕΡΤ, μέχρι την στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο δεν είχε ανακοινωθεί ο νέος προϊστάμενος των Διεθνών Σχέσεων.

Η κα Μαρία Κουφοπούλου αποχώρησε από τις Διεθνείς Σχέσεις, μετά από επιτυχημένη παρουσία δύο και πλέον ετών και τώρα αναμένουμε τον αντικαταστάτη της, που πολύ πιθανόν σύμφωνα και με το οργανόγραμμα της ΕΡΤ, να είναι ο νέος αρχηγός αποστολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ για πολλές από τις θέσεις ευθύνης της ΕΡΤ είχε δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος, για την θέση του προϊσταμένου των Διεθνών Σχέσεων δεν έχει ακολουθηθεί αυτή η οδός, κάτι που σημαίνει ότι η θέση θα καλυφθεί από το ερτικό προσωπικό.

Για όλα όσα ορίζει το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ σε σχέση με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ποιοι θα αναλάβουν το project, μπορείτε να δείτε το σχετικό μας άρθρο.

Τον Σεπτέμβρη στο studio η Stefania

H Stefania επέστρεψε στην Ολλανδία, μετά τις καλοκαιρινές της διακοπές  που πέρασε στην Ελλάδα. Έχοντας τελειώσει πλέον το σχολείο και έχοντας μπροστά της έναν δύσκολο και γεμάτο χειμώνα, είναι έτοιμη να αφοσιωθεί στο στόχο της, που είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

💙☺️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefania (@stefania_) στις

Μέσα στον επόμενο μήνα η Stefania θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να ηχογραφήσει τα τραγούδια που έχουν ετοιμάσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι ARCADE για την Eurovision 2021. Εξάλλου όπως αποκάλυψε και η ίδια, αλλά και όπως διαβάσατε πρώτα από το EurovisionFun, το ή τα υποψήφιο/α τραγούδι/α για την Eurovision 2021 είναι ήδη έτοιμο!

Ο τρόπος που θα παρουσιασθεί η ελληνική συμμετοχή παραμένει ακόμα άγνωστος και θα καθορισθεί σε αρκετά μεταγενέστερο στάδιο, λαμβάνοντας υπόψιν πολλές παραμέτρους, κάποιες εκ των οποίων αναγράφονται και παραπάνω.

Μέχρι τότε όμως μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *