Ελλάδα: Ορίσθηκε η επιτροπή για την Eurovision 2021 | Πότε θα επιλεγεί το τραγούδι μας; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενο μας άρθρο, η ΕΡΤ αποφάσισε, πως η ανάδειξη της συμμετοχής μας στην Eurovision 2021 θα γίνει εσωτερικά, με τον ίδιο τρόπο που συντελέστηκε τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η γνωμοδοτική επιτροπή που θα επιλέξει το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχουμε στον επόμενο διαγωνισμό έχει ήδη ορισθεί, ενώ η επιλογή του τραγουδιού αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2020, ώστε να εκμεταλλευθούμε όλο τον διαθέσιμο χρόνο που απομένει.

Με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου η επιλογή και στην Eurovision 2021

Σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες μας, η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ έχει ορισθεί και η ανακοίνωση της θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Η επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει και αυτή την χρονιά το μέλος του ΔΣ και γνωστός μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, θα αναλάβει δράση λίαν συντόμως, αφού η διοίκηση της ΕΡΤ επιθυμεί η επιλογή του τραγουδιού, που θα κληθεί να ερμηνεύσει η Stefania τον Μάιο στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Η επιτροπή θα απαρτίζεται σχεδόν από τα ίδια μέλη που ήταν και στην αντίστοιχη περσινή, με μοναδικές διαφοροποιήσεις, αυτές των υπαλλήλων της ΕΡΤ που άλλαξαν θέσεις ευθύνης. Σας υπενθυμίζουμε ότι η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ για την Eurovision 2020 απαρτίζονταν από τους:

1. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ – Συνθέτη, Μέλος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ (Πρόεδρο)
2. ΑΔΑΜ Πέτρο – Μουσικό Παραγωγό (Μέλος)
3. ΜΑΡΚΑΚΗ Γιώργο – Δημοσιογράφο (Μέλος)
4. ΠΕΤΡΙΔΗ Γιάννη – Μουσικό Παραγωγό (Μέλος).
5. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία – Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ ΑΕ (Μέλος)

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα τα μέλη της επιτροπής αποτελούν άνθρωποι με κύρος και με μεγάλη πορεία στον χώρο της μουσικής. Η επιλογή τους αποτελεί εχέγγυο, πως η ανάδειξη της συμμετοχής μας, θα γίνει με πλήρη αντικειμενικότητα, λαμβάνοντας ως μοναδικό κριτήριο το τραγούδι με το οποίο η χώρα μας θα έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στο Ρότερνταμ. Είναι αστείο να γράφεται ότι η επιλογή καθοδηγείται από τον οποιονδήποτε, όταν στην επιτροπή συμμετέχουν άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Γιάννης Πετρίδης ή ο Πέτρος Αδάμ.

Η επιλογή του τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των υποψήφιων τραγουδιών, που ηχογράφησε στο προηγούμενο ταξίδι της στην Αθήνα η Stefania και υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντόπουλος, ARCADE και Sharon Vaughn.

Τι ακολουθεί μετά την επιλογή του τραγουδιού;

Αμέσως μετά την επιλογή του τραγουδιού, η Stefania θα πρέπει να έρθει και πάλι στην χώρα μας προκειμένου να ηχογραφήσει την τελική εκδοχή της συμμετοχής μας. Ακολουθεί η προετοιμασία της σκηνικής μας εμφάνισης από τον Φωκά Ευαγγελινό και την υπόλοιπη καλλιτεχνική ομάδα, ώστε το δυνατόν συντομότερο να παραδοθεί στην EBU, μια πρακτική που πάντοτε ακολουθεί η Dream team.

Θα πρέπει να γίνει το video clip του τραγουδιού, αλλά και η προετοιμασία μας για το live on tape video. Η ανακοίνωση του τραγουδιού, η οποία θα γίνει με το video clip, δεν αναμένεται συντομότερα από τον Μάρτιο!

Εμείς αισιοδοξούμε ότι και αυτή την χρονιά θα έχουμε ένα δυνατό τραγούδι, που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2021!

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Dimitris
    Dimitris says:

    Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην αργήσουμε σε τίποτα! Πιστεύετε πως η σκηνική εμφάνιση έχει ήδη προχώρησε; Μπορεί να χρησιμοποίησαν ιδέες από το Supergirl?

    Απάντηση
  2. Ggff
    Ggff says:

    Εγω ελπιζω οντως τα κριτηρια να γινουν κυριως με βαση το τραγουδι (κατα προτιμηση αποκλειστικα με βαση το τραγουδι) και το staging να παιξει δευτερευοντα ρολο και οχι το αντιθετο δλδ να δουμε πθοντραγουδι θα δωσει το καλυτερο show και ας μην ειναι το πιο δυνατο

    Απάντηση
      • john
        john says:

        ενταξει ειναι νωρις ακομη …. μακαρι να ειναι uptempo κομματια και να παμε με ενα δυναμικο-χορευτικο τραγουδι!! Δεν ξερω γιατι αλλα πιστευω οτι δεν θα ειναι χορευτικο φετος …ειχε πει και ο φωκασ οτι δεν αναλαμβανει ιδιου υφους τραγουδια και αφου της μολδαβιας οπως μας εχετε πει εδω και καιρο εσεις θα ειναι dance φοβαμαι οτι η στεφανια θα παει με αλλο στυλ…

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *