Νορβηγία: Είναι το “Hero” της Raylee η απάντηση στο “Holding Out For A Hero”; (Editorial)

Από χθες το βράδυ, η Eurovision Bubble ασχολείται με την εντυπωσιακή εμφάνιση της Raylee στον δεύτερο ημιτελικό του MGP 2021, με το Hero. Ένα τραγούδι με καθαρά 80ς ήχο και μια εμφάνιση που παρέπεμπε στην συγκεκριμένη δεκαετία, αλλά και με στίχο που πολλοί σχολίασαν στα social media, ορθά κατά την άποψη μου, πως πρόκειται ουσιαστικά για την “απάντηση” στο Holding Out For A Hero της Bonnie Tyler.

Μπορεί η Bonnie Tyler να νοιώθει αδύναμη και να περιμένει το ήρωα της για να την σώσει από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η Raylee όμως δεν έχει ανάγκη κανέναν! Όπως αναφέρει και στο τραγούδι της, νοιώθει αρκετά δυνατή και δεν χρειάζεται κανέναν ήρωα, αφού έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της.

This time a different story
You’re not gonna steal my glory
Some things you can’t do for me
Won’t let you come to my rescue

Chorus
Oh-oh, I don’t need a hero, I don’t need a hero
Oh-oh, baby, look at me go, I don’t need a hero
Don’t need a hero
I don’t need a hero, no
Sorry ’bout your ego
I don’t, I don’t, I don’t need a hero

Πέρα λοιπόν από την ενδυματολογική, σκηνική, μουσική παραπομπή όλου του act στα 80ς και ο στίχος με την έξυπνη αυτή αντίθεση σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της δεκαετίας, μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο με ένα πολύ όμορφο τρόπο. Φυσικά, η πιο εμβληματική στιγμή είναι στο τέλος, όταν η Raylee αναπαριστά μία σκηνή από την ταινία του 1983, Flashdance, επίσης μία από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες της δεκαετίας.

Όσοι αγάπησαν αυτή την δεκαετία, ήταν φυσιολογικό να αγαπήσουν και το Hero της Raylee, για όλους τους λόγους που αναφέρονται άνωθεν. Εξάλλου τα 80ς είναι στην μόδα και είναι παντού, όχι μόνο στην μουσική. Φυσικά, υπήρχαν και αρνητικές αντιδράσεις, αφού για κάποιους όλο αυτό θύμιζε καρναβάλια και κιτς. Σίγουρα πάντως η Raylee πέτυχε τον σκοπό της, αφού είναι το θέμα συζήτησης σε όλο το fandom και εκτός αυτού, έφερε ενδιαφέρον σε έναν εθνικό τελικό που πολλοί την προηγούμενη εβδομάδα είχαν προεξοφλήσει ότι θα κερδίσουν οι KEiiNO. Πάντως η Νορβηγία μετά το τέλος του χθεσινού ημιτελικού, ανέβηκε τρεις θέσεις στα στοιχήματα… ίσως και αυτό αν είναι ενδεικτικό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *