Όταν τα “fake news” γίνονται πραγματικότητα – Editorial!

Ήταν μία αξέχαστη εβδομάδα για όλους μας στο Eurovisionfun και μια ευκαιρία να αντιληφθούμε και εμείς, αλλά νομίζουμε και όλοι οι αναγνώστες και η eurovision bubble, πως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δεν έμειναν τυχαία στην ιστορία και για την σοφία τους. “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε” λοιπόν, γιατί όταν μακαρίζεις (και χαχανίζεις) απλά επειδή θέλεις να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα σου (να και η σοφία των νεοελλήνων), τότε υπάρχει η πιθανότητα στο τέλος να ψοφήσει η δική σου η κατσίκα και του γείτονα αντί να ψοφήσει, να γίνει τελικά θρεφτάρι!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, για να καταλάβουν όλοι και όσα συνέβησαν. Στις 2 Μαρτίου και ενώ ήδη υπήρχε η είδηση πως η Ρωσία θα πραγματοποιήσει εθνικό τελικό με τους Little Big, προκειμένου να επιλεγεί το τραγούδι τους για την Eurovision, το Eurovisionfun δημοσιεύει αποκλειστικό άρθρο ρίχνοντας την βόμβα πως το δημοφιλές συγκρότημα δεν θα είναι μεταξύ των συμμετεχόντων του εθνικού τελικού.

Φυσικά επακολούθησε το πανδαιμόνιο. Οφείλω να πω ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι Έλληνες αναγνώστες υποδέχθηκαν την είδηση ως ακριβής, σχολιάζοντας είτε θετικά, είτε αρνητικά τις συνέπειες από την μη συμμετοχή των Little Big στην Eurovision 2021. Βέβαια και όπως συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις (και είναι λογικό μέχρις ενός σημείου), υπήρχαν και αυτοί που το αμφισβητούσαν.

Οι ξένοι όμως fans κυριολεκτικά βγήκαν στα κάγκελα! Πως είναι δυνατόν ένα ελληνικό μίντια να έχει ένα  τέτοιο αποκλειστικό, όταν τα ρωσικά μέσα δεν γνωρίζουν τίποτα! O χαρακτηρισμός fake news ήταν το πιο ευγενικό που ακούσαμε. Μας άρεσε όμως το meme που μας έφτιαξαν και το χρησιμοποιήσαμε ως φωτογραφία του άρθρου, αφού το χιούμορ ομορφαίνει την ζωή μας. Μα πως μπορεί το Εurovisionfun να γνωρίζει καλύτερα, από τον επίσημο λογαριασμό του διαγωνισμού, που φωτογραφίζει τους Little Big, ήταν κάποιες εύλογες απορίες:

Εμείς αποφασίσαμε να μην απαντήσουμε σε όλα αυτά, γνωρίζοντας ότι οι πληροφορίες μας ήταν αξιόπιστες, κρατώντας όμως μία μικρή επιφύλαξη, αφού με την Ρωσία δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ…

Την επόμενη ημέρα (στις 3 Μαρτίου), δημοσιεύουμε μία λίστα με τρία ονόματα, λέγοντας ότι αυτοί θα είναι οι υποψήφιοι, ξανά χωρίς να συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτή την λίστα οι Little Big, ούτε όμως τα ονόματα που διαρρέονταν στο μεταξύ στα ρωσικά μίντια.

Εκ νέου το διαδικτυακό bullying ήταν απίστευτο. Η ίδια απορία και πάλι, στα χείλη και τα πληκτρολόγια όλων. Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει το Eurovisionfun όλα αυτά και κανένα ρωσικό μίντια να μην τα επιβεβαιώνει ή να αναφέρει λίστες υποψηφίων με άλλα ονόματα καλλιτεχνών. Γιατί το Wiwibloggs ή το Eurovoix δεν γράφει τίποτα; Άρα είναι όλα fake news, που στόχο απλά έχουν τα κλικαρίσματα.

Φωτεινές εξαιρέσεις βέβαια υπήρχαν και τους ευχαριστούμε. Άνθρωποι που κοιτούσαν την ουσία, λέγοντας ότι κατά κανόνα η ιστοσελίδα μας γράφει ειδήσεις που επαληθεύονται στο χρόνο και ότι προφανέστατα έχουμε τις πληροφορίες για να δημοσιεύουμε τα εν λόγω άρθρα.

Η απόφαση και πάλι που λάβαμε ήταν συγκεκριμένη. Κανένα σχόλιο μέχρι την Δευτέρα, 8 Μαρτίου, όπου η ίδια η ροή των πραγμάτων θα αποκαθιστούσε την αλήθεια.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Ο εθνικός τελικός της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε χθες και κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του, έχοντας λάβει και ένα σημαντικό μάθημα… Οι αντιδράσεις από τους ξένους αναγνώστες ήταν πραγματικά διθυραμβικές για την δουλειά μας και την μεγάλη επιτυχία του Eurovisionfun. Μία ολόκληρη εβδομάδα πριν, όταν κανείς δεν το είχε καν ως πιθανό, γράψαμε για την μη συμμετοχή των Little Big στον εθνικό τελικό, αλλά αναφέραμε σωστά και τους δύο από τους τρεις φιναλίστ.

Είναι δύσκολο ξέρω να αντιληφθούν οι περισσότεροι, την πολύ σοβαρή δουλειά που επιτελούμε όλοι στο Eurovisionfun. Με σεβασμό και αξιοπρέπεια στους καλλιτέχνες, τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις και με επίκεντρο πάντα την αγάπη μας για τον διαγωνισμό. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας μας σε όσους αναρωτιούνται, πως καταφέρνουμε να έχουμε όλες αυτές τις ειδήσεις εδώ.

Μείνετε μαζί μας αγαπητοί μας φίλοι, γιατί πραγματικά τα καλύτερα έρχονται!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

EUROVISIONFUN

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. just an esc fan
    just an esc fan says:

    συγχαρητήρια!!! πραγματικα, μας βγάλατε ασπροπρόσωπους!! όλοι οι φίλοι μου από το εξωτερικό μου έλεγαν ότι “δεν πρέπει να πιστεύω ένα τυχαίο σάιτ” κτλ κτλ. τώρα όμως απορούν με το πόσο μέσα πέσατε!! πλέον μόνο εσάς πιστεύω σε κάτι τέτοια. συνεχίστε έτσι! και μακάρι αυτό το αποκλειστικό-βόμβα να φέρει περισσότερους αναγνώστες eurofans

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *