Eurovision 2021: Ντέρμπι τριών για την πρωτιά – Σταθερές Ελλάδα και Κύπρος

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η πέμπτη μέρα προβών της Eurovision 2021, με εννιά χώρες του Β’ Ημιτελικού να εμφανίζονται για δεύτερη φορά στη σκηνή του Ahoy Rotterdam και τις Big 5 με τη διοργανώτρια Ολλανδία να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη σκηνή του φετινού διαγωνισμού.

Με τρεις από τις τέσσερις πρώτες χώρες των στοιχημάτων να έχουν πρόβα σήμερα οι αλλαγές στους στοιχηματικούς πίνακες ήταν αναμενόμενες, όπερ και εγένετο.

Τα φαβορί

Ημέρα συνεχόμενων αλλαγών στην κορυφή της βαθμολογίας ήταν η σημερινή. Μετά την ολοκλήρωση της πρόβας της η Μάλτα ανέβηκε στην πρώτη θέση των στοιχημάτων, από την οποία και έπεσε λίγες ώρες αργότερα μετά την εμφάνιση της Ιταλίας.

Ακολούθως, η Ιταλία ήταν για ακόμα πιο λίγο κάτοχος της πρωτιάς, καθώς η εμφάνιση της Barbara Pravi μιάμιση ώρα αργότερα την εκθρόνισε από την κορυφή.

Έτσι, η κατάσταση στην κορυφή των στοιχημάτων διαμορφώνεται ως εξής: Γαλλία με απόδοσεις 3,50-3,90, Ιταλία με αποδόσεις 4-5,20 και Μάλτα με αποδόσεις 4,50-5,70. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η μάχη στην κορυφή εντείνεται διαρκώς, με τις τρεις αυτές χώρες να απομακρύνονται σε σχέση με τις υπόλοιπες που συναπάρτιζαν το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Τέταρτη είναι πλέον η Ισλανδία, η οποία μέσα στις τελευταίες ώρες ξεπέρασε την Ελβετία που έχασε έδαφος με την άνοδο των τριών πρώτων χωρών.

Σταθερά στην έκτη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία, χωρίς ωστόσο η απόστασή της από την Ισλανδία και την Ελβετία να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Η μάχη της δεκάδας

Στην έβδομη θέση και με διαφορά από τις διώκτριες της βρίσκεται η Κύπρος. Η Έλενα Τσαγκρινού και το “El Diablo” έχουν ξεχωρίσει σε σχέση με τις χώρες που ακολουθούν, με τη διαφορά από εκείνες που είναι μπροστά της να είναι μικρότερη σε σχέση με εκείνων που έπονται.Η νίκη της Κύπρου κυμαίνεται μεταξύ 15 και 26, σύμφωνα με τους bookers.

Όγδοη παραμένει η Λιθουανία, η οποία έχει χάσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, και ένατη η Ουκρανία, η οποία παρέμεινε αμετακίνητη παρά την αναποδιά που έτυχε στην τραγουδίστρια των Go_A.

Τη δεκάδα συμπληρώνει η Φινλανδία που ξεπερνάει την Ελλάδα, παρά το γεγονός πως στις περισσότερες εταιρείες η χώρα μας βρίσκεται πάνω από τους Φινλανδούς.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως η νίκη της Ελλάδας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 26 και 60, ενώ η αντίστοιχη της Φινλανδίας μεταξύ 34 και 62.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Νομίζω η νίκη θα παίξει κατά βάση μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας. Το αστείο που λέγεται “νίκη Μάλτας” έχει κουράσει. Ως νικητής έκπληξη θα μπορούσε να ήταν η Βουλγαρία ή η Ισλανδία (αν και για την δεύτερη δεν βρίσκω το λόγω). Από την άλλη η Ιταλία προτείνει κάτι διαφορετικό αλλά σπάνια έως ποτέ πάνε καλά τέτοια κομμάτια στην Eurovision, πόσο μάλλον για νίκη. Πέρα από αυτές τις 5-6 δεν βρίσκω άλλον διεκδικητή για νίκη.
    Στα της Ελλάδας/ Κύπρου…
    Και οι δύο χώρες είναι αξιοπρεπέστατες αλλά καμία δεν έχει εξασφαλισμένη την δεκάδα καθώς οι διεκδικητές για μια θέση στην δεκάδα είναι πολλοί. Μεταξύ των δύο (Ελλάδα Κύπρου) νομίζω η Κύπρος έχει ένα προβάδισμα να μπει στην δεκάδα, όχι ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει και η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς στη δική μας περίπτωση χρειάζεται ακόμα δουλίτσα. Δουλίτσα σχετικά με τα πλάνα, κάποια γραφικά και φυσικά η Στεφανία χρειάζεται να είναι πιο φυσική (όταν χορεύει) και πιο σαγηνευτική επί σκηνής. Δεν λέω ότι είναι κακό το αποτέλεσμα ούτε ακυρώνω την πολλή δουλειά που έχει γίνει πάνω στη φετινή μας συμμετοχη, με μια σκηνική παρουσία όντως πρωτοποριακη και ενδιαφέρουσα η οποία όμως χρειάζεται ακόμα δουλειά!
    Εν ολίγοις, για εμάς (και για την Κύπρο) θεωρώ δεδομένη την πρόκριση αλλά στη δική μας περίπτωση δεν θα εκπλαγω αν τερματίσουμε σε οποιαδήποτε θέση από την 4η ως την 20η.
    Για να δούμε… Καλή μας επιτυχία!!

    Απάντηση
  2. C.G
    C.G says:

    Ένας χαμούλης. Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά τόσες πολλές χώρες να κονταροχτυπιούνται και η πρωτιά να αλλάζει χέρια από πρόβα σε πρόβα. Θα γίνει σφαγή σε όλες τις θέσεις και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η βραδιά. Επίσης το τηλεοπτικό αποτέλεσμα ανεξαρτήτως των τραγουδιών απ’ όλες σχεδόν τις χώρες θα είναι όμορφο. Η σκηνή επιπροσθέτως μου αρέσει πολύ όπως και ότι το green room θα είναι μπροστά στην σκηνή. Ανυπομονώ. Οι συμμετοχές που μου αρέσουν και θα ήθελα να τις δω ψηλά είναι αρκετές τελικά αφού οι πρόβες με έκαναν να αναθεωρήσω για κάποιες. Γαλλια, Ιταλία, Ελλάδα, Κυπρος, Λιθουανία, Ισλανδία, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, είναι μια 12αδα συμμετοχών σε τυχαία σειρά που μου αρέσουν από πα΄άρα πολύ μέχρι πολύ, ενώ αρκετά μου αρέσουν και η Τσεχία, η Αλβανία και η Βουλγαρία. Αποοήτευση η Ρουμανία ενώ και από το Σαν Μαρίνο περίμενα περισσότερα.

    Απάντηση
  3. Prokopis
    Prokopis says:

    Θελο να. Ρωτισο κάτι ποσ Ι γαλλια. Ανέβηκε 1 ωρεο κομμάτι. Αλά οι για πρώτο Ι. Κυπροσ έμεινε 7 αλά. Ανεβαίνει και. Ελπιζο να. Ανέβει. Περισσότερο τις. Επόμενες. Μερεσ

    Απάντηση
  4. Prokopis
    Prokopis says:

    Ελπιζο να ανέβουμε ακόμα στα. Στοιχηματα Ι. Κυπροσ αν και ανεβαίνουμε ελπιζο τις. Επόμενες.. Μέρες ελπιζο να. Με. Νικήσει Ι γαλλια.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *