Ιταλία: Η Laura Pausini ρίχνεται στην μάχη υπέρ της Μπολόνια!

Η Μπολόνια αποκαλύπτει σιγά-σιγά τους κρυμμένους άσους που διαθέτει, προκειμένου να κερδίσει την διοργάνωση της Eurovision 2021. Πέρα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια της, με δύο προτεινόμενους χώρους, με μία ομάδα διεκδίκησης που γνωρίζει πολύ καλά τον διαγωνισμό, αλλά και με την επίκληση στο συναίσθημα, αφού σχεδιάζουν να αφιερώσουν την διοργάνωση στην Raffaella Carra, τώρα και η superstar της χώρας, Laura Pausini ρίχνεται στην μάχη.

Η Laura Pausini υπέρ της Μπολόνια

Τα δίνει όλα η Μπολόνια προκειμένου να είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η μεγάλη κυρία της ιταλικής pop μουσικής, Laura Pausini, φαίνεται πως θα παίξει ενεργό ρόλο, στην καμπάνια της Μπολόνια. Μέσα από το προφίλ της στο Instagram, καλεί τα 3,6 εκατομμύρια ακολούθων της, να υποστηρίξουν στις διαδικτυακές ψηφοφορίες που διεξάγονται αυτή την στιγμή, την Μπολόνια ως την πόλη διεξαγωγής της Eurovision 2021.

Η Laura Pausini θεωρείται ίσως το μεγαλύτερο γυναικείο pop icon της σύγχρονης ιταλικής μουσικής, με εκατομμύρια πωλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και στην Ισπανία και την λατινική Αμερική, όπου κάθε της τραγούδι σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Έχει συνδέσει το όνομα της και με το Φεστιβάλ του Sanremo, αφού η εμβληματική της καριέρα ξεκίνησε θα λέγαμε το 1993, όταν κέρδισε με το La Solitudine, την κατηγορία των Νέων Καλλιτεχνών.

Πριν λίγους μήνες η Laura Pausini, αποκάλυψε σε συνέντευξη της στην elespanol, ότι θα ήθελε πολύ να συμμετάσχει στην Eurovision εκπροσωπώντας την Ιταλία και ότι μάλιστα η RAI της έκανε πρόταση πριν λίγα χρόνια, αλλά λόγω παγκόσμιας περιοδείας αναγκάστηκε να αρνηθεί!

Όταν κέρδισα, η Eurovision δεν ήταν γνωστή στην Ιταλία και ήταν κρίμα γιατί θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω εκείνη τη στιγμή. Πριν από μερικά χρόνια μου ζήτησαν να συμμετάσχω, αλλά δεν μπορούσα γιατί ήμουν σε παγκόσμια περιοδεία.

Η Ιταλία μετά την επιστροφή της στον διαγωνισμό το 2011, επιλέγει κάθε χρόνο τον εκπρόσωπο της μέσω του φεστιβάλ του Sanremo. Είτε μέσω της κατηγορίας νέων καλλιτεχνών, είτε με γενικά κριτήρια από την μεγάλη κατηγορία, είτε απλά δίνοντας το δικαίωμα αυτό στον νικητή. Η μοναδική χρονιά που η RAI επέλεξε με απευθείας ανάθεση ήταν το 2014. Την ίδια χρονιά πράγματι η Laura Pausini πραγματοποιούσε την έβδομη παγκόσμια περιοδεία της, με τίτλο The Greatest Hits World Tour. Για την ιστορία την Ιταλία εκπροσώπησε τελικά η Emma, με το La Mia Citta, καταλαμβάνοντας τελικά την 21η θέση, την χειρότερη θέση στην ιστορία της.

Με μια πανίσχυρη ομάδα και με την Raffaella Carra η υποψηφιότητα της Μπολόνια

Με γνωστά ονόματα που έχουν συνδεθεί με τον διαγωνισμό της Eurovision, ελπίζει η Μπολόνια πως θα παρουσιάσει την πληρέστερη υποψηφιότητα, μεταξύ των υπόλοιπων 16 διεκδικητών και θα είναι αυτή που θα αναλάβει να φιλοξενήσει την Eurovision 2022, τον ερχόμενο Μάιο.

Η οργανωτική επιτροπή της Μπολόνια για την Eurovision 2022 είναι η εξής:

– Andrea Camporesi – επικεφαλής της Free Event, υπεύθυνος για το “Simili Tour” της Laura Pausini και όλων των show της Paola Cortellesi
– Eddy Anselmi – head of press της ιταλικής αποστολής στον διαγωνισμό
– John Dennis McCullagh – μέλος της ιταλικής αποστολής στον διαγωνισμό
– Claudio Santucci – σκηνοθέτης, επικεφαλής των Giò Forma studio, σκηνοθέτησε την εμφάνιση των Måneskin στο Ρότερνταμ
– Emiliano Bitti – σκηνοθέτης
– Christian Biondani – σκηνοθέτης

Στην υποψηφιότητα της Μπολόνια προτείνονται δύο χώροι. Η Unipol Arena, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες κλειστές αρένες της Ιταλίας και στην οποία ο εξωτερικός χώρος ανακαινίζεται πλήρως μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 και η Bologna Fairs. Πρόκειται για ένα συγκρότημα χώρων, όπου κάθε χρόνο φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις. Μέσα σε αυτό το συγκρότημα υπάρχει και ένα μεγάλο εκθεσιακό περίπτερο, το οποίο έχει γίνει γήπεδο μπάσκετ και φιλοξενεί την ομάδα της πόλης.

Με δύο προτεινόμενους χώρους, οι οποίοι αμφότεροι ικανοποιούν τα κριτήρια της EBU (ύψος οροφής, χωρητικότητα, χώροι για καμαρίνια, press center κλπ), η Μπολόνια ευελπιστεί να αποκτήσει προβάδισμα, έναντι των αντιπάλων της, που όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος είναι το Τορίνο και το Μιλάνο.

Εκτός όμως των παραπάνω, η υποψηφιότητα της Μπολόνια προτείνει ο διαγωνισμός να είναι αφιερωμένος στην Ραφαέλα Καρά, που απεβίωσε πολύ πρόσφατα και ήταν θα λέγαμε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες όχι μόνο της ιταλικής, αλλά και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής.

Με όλα τα παραπάνω, αλλά και με τις λεπτομέρειες της υποψηφιότητας τους, που θα παρουσιάσουν στην RAI μέχρι και τις 4 Αυγούστου, η Μπολόνια αποκτά νέα δυναμική και από αουτσάιντερ γίνεται ίσως και φαβορί.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *