Μονακό: Έναρξη νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και επιστροφή στον διαγωνισμό!

Το Μονακό πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση το 2022 με την ονομασία Monte-Carlo Riviera, αντικαθιστώντας την TMC.

Το Monte-Carlo Riviera πρόκειται να είναι ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μονακό, με το κανάλι να ξεκινά το 2022. Το κανάλι αντικαθιστά τη θέση του Télé Monte-Carlo, το οποίο τώρα ανήκει 100% στον γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TF1, ενώ το Monte-Carlo Riviera πρόκειται να ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση του Μονακό.

Ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας αναμένεται να παράγει ειδήσεις, ντοκιμαντέρ, talk show και περιεχόμενο κοντά στην καρδιά του Μονακό. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει ήδη συμφωνήσει να γίνει μέλος του TV5Monde. Το TV5Monde θα μεταδίδει ειδήσεις από το Μονακό μία φορά την ημέρα και θα μπορεί επίσης να μεταδίδει επιπλέον περιεχόμενο που παράγεται από το κανάλι.

Η ανακοίνωση ότι δημιουργείται το Monte-Carlo Riviera μπορεί επίσης να συνδέεται με κονδύλια του προϋπολογισμού για τη συμμετοχή του Μονακό στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Το L’Observateur de Monaco αναφέρει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το Μονακό το 2022 περιλαμβάνει διάθεση 100.000 ευρώ για «έναρξη της συμμετοχής του Πριγκιπάτου στον διαγωνισμό της Eurovision 2023».

Εάν το Μονακό επιθυμεί να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision χρησιμοποιώντας το νέο κανάλι, θα πρέπει πρώτα, ωστόσο, να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών. Το χρονικό περιθώριο για να γίνει δεκτό στην EBU και να διαγωνιστεί στη Eurovision 2023, είναι ως τον Δεκέμβριο του 2022.

Επομένως, η χώρα του Μονακό έρχεται ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην μεγάλη επιστροφή στον διαγωνισμό της Eurovision!

Ποια η γνώμη σας για την επιστροφή του Μονακό στη σκηνή της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια!

Φωτογραφία: eurovision.tv / Πηγή: Le Figaro

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *