Breaking News: Η ΕΡΤ ξεκίνησε την υποβολή συμμετοχών για την Eurovision 2023 | Η επίσημη ανακοίνωση!

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Eurovisionfun για μία ακόμη φορά, πως εντός του Αυγούστου οι μηχανές της ΕΡΤ θερμαίνονταν και στο ραδιομέγαρο ετοιμάζονταν πυρετωδώς για την Eurovision 2023, πριν λίγο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, η προκήρυξη για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής. Για μια ακόμη χρονιά, όπως εξάλλου σας είχαμε ενημερώσει, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, αλλά και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στον διαγωνισμό, θα επιλεγεί με εσωτερική διαδικασία, μέσω κατάθεσης προτάσεων.

 

Η προθεσμία και οι όροι υποβολής συμμετοχών

Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι, που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τις συμμετοχές τους στην ΕΡΤ.

Μία αλλαγή σε σχέση με την περσινή η διαδικασία είναι αυτό που είχαμε αναφέρει και εμείς από το Eurovisionfun, πως δηλαδή τα τραγούδια που κατατίθενται δεν θα πρέπει να έχουν κατατεθεί σε καμία άλλη χώρα, όσο βρίσκονται ακόμη εντός της διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΕΡΤ στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση απευθύνει από σήμερα πρόσκληση σε εταιρίες με δραστηριότητα την παραγωγή ή και διανομή ηχογραφημάτων να υποβάλουν προτάσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας, με καταληκτική προθεσμία την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

 

Κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη: δηλαδή να περιλαμβάνει ερμηνευτή ή ερμηνεύτρια ή γκρουπ με έξι κατ’ ανώτατον μέλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, και επίσης ένα έως τρία τραγούδια, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ή παρουσιαστεί μέχρι σήμερα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ολόκληρα ή εν μέρει. Στην επιλογή της συμμετοχής θα συνεκτιμηθούν, επίσης, τυχόν καλλιτεχνική ομάδα πλαισίωσης του ερμηνευτή ή της ερμηνεύτριας και ιδέες (concept) για την προώθηση και παρουσίαση του τραγουδιού.

Οι προτάσεις που υποβάλλονται στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης απευθύνονται αποκλειστικά στην ΕΡΤ.

Μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους δεν επιτρέπεται να έχουν υποβληθεί παράλληλα σε αντίστοιχη διαδικασία άλλου φορέα που συμμετέχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Υποβολή των προτάσεων στη διεύθυνση eurovision@ert.gr.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες: 210 – 6075405

Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων

Τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν

Χωρίς φυσικά να είναι οι μόνοι που θα στείλουν τις προτάσεις τους, ήδη μέσα από το Eurovisionfun πληροφορηθήκατε για αρκετούς καλλιτέχνες, που έχουν έτοιμες (ή σχεδόν έτοιμες) τις προτάσεις τους.

Πρόκειται για τον Βασίλη Κούρτη, την Μέλισσα Μαντζούκη, την Ευαγγελία, τον Leon of Athens, την Joanne, την Κατερίνα Στικούδη, την Καλομοίρα, την Κλαυδία κ.α., οι οποίοι αμφότεροι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στην ΕΡΤ τα υποψήφια τραγούδια τους.

Συν τω χρόνω θα έχουμε την ευκαιρία να σας αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτάσεις τους, ήδη γνωρίζουμε αρκετά πράγματα, όπως και για τις προτάσεις άλλων καλλιτεχνών που επίσης θα υποβληθούν στην ΕΡΤ.

Με ελπίδες και αισιοδοξία για το τρίτο συνεχόμενο τοπ10 η ΕΡΤ

Πολύ νωρίτερα από ότι έχει ξεκινήσει ποτέ την αναζήτηση της η ΕΡΤ, ξεκινά φέτος τις διαδικασίες για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision. Με οδηγό τον επαγγελματισμό της, αλλά και μία ομάδα πολύ δουλεμένη, με εμπειρία πλέον και αποτελεσματικότητα, θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επαναλάβει αυτό που γνωρίζει καλά και να πετύχει γιατί όχι κάτι καλύτερο από την φετινή όγδοη θέση.

Έχοντας επιβεβαιωθεί πλήρως τα τελευταία δύο χρόνια, τολμούμε να ρισκάρουμε και φέτος από νωρίς. Το 2023 η Ελλάδα θα παραμείνει ψηλά!

Η ΕΡΤ το θέλει, η ΕΡΤ το πιστεύει, η ΕΡΤ το μπορεί και με τους κατάλληλους συνεργάτες, που και αυτούς συν τω χρόνω θα σας τους αποκαλύψουμε, θα φέρει την Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο τοπ10, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Οι επιδόσεις μας το 2021 και 2022 θα έχει και συνέχεια, αφού η ελληνική δημόσια τηλεόραση έχει αποφασίσει να παίξει δυνατά στον διαγωνισμό, χρησιμοποιώντας και το 2023 όλα τα όπλα που έχει διαθέσιμα στην φαρέτρα της.

Ξεκινήσαμε λοιπόν! Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, αν θέλετε να είστε απόλυτα ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω από την ελληνική συμμετοχή και στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision! Το σπίτι της Eurovision στην Ελλάδα είναι εδώ!

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Ξεκινάει και επίσημα η σεζόν για την eurovision.
    Μακάρι να υπάρξει μεταξύ των υποψήφιων τραγουδιών, μια συμμετοχή εφάμιλλη των 2 προηγούμενων ετών, σε ΟΛΑ τα επίπεδα!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα! Εύγε στην ΕΡΤ για τον έξτρα κανόνα. Επίσης ήδη τα ονόματα που ακούγονται ότι θα καταθέσουν είναι το ένα καλύτερο από το άλλο και πολλά υποσχόμενα. Εγώ εύχομαι ο επόμενος στόχος να είναι η επιστροφή στο τοπ5! Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Music-Man
    Music-Man says:

    Mπραβο στην ΕΡΤ που στη κυριολεξία έχει αλλάξει οπτική και προσέγγιση πλέον και αντιμετωπιζει τον διαγωνισμό με σοβαρότητα και άκρατο επαγγελματισμό! Καλή αρχή λοιπόν και καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας!
    Θα ήθελα για φέτος κατι πιο dance, χωρις να αποκλείω και το όποιο ελληνικό στοιχείο. Με ψήνουν αρκετά οι Κουρτης, Καλομοιρα, Joanne και Κλαυδια για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους! Οψόμεθα βεβαια…

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] are yet to be revealed, but the rumour mill is already churning. Greek Eurovision fandom hub Eurovision Fun reports artists such as Vassilis Kourtis, Melissa Mantzoukis and Leon of Athens are considering […]

  2. […] are yet to be revealed, but the rumour mill is already churning. Greek Eurovision fandom hub Eurovision Fun reports artists such as Vassilis Kourtis, Melissa Mantzoukis and Leon of Athens are considering […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *