Ελλάδα: Μέσω διαρροών η πρώτη “απάντηση” της ΕΡΤ στο εξώδικο της Melissa!

Μέσω διαρροών σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου δίνεται η πρώτη απάντηση της ΕΡΤ, στο εξώδικο της Melissa Mantzoukis και σε όλα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, από τον δικηγόρο της κ. Χρήστο Ζωτιάδη.

Πιο συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα topontiki μέσω διαρροών από το ραδιομέγαρο αναφέρεται το εξής:

«Είναι παράλογο η ΕΡΤ να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την διαμόρφωση επιτροπής κοινού- συνολικά 70 μέλη- και με κοινωνική, ηλικιακή διαστρωμάτωση και στην συνέχεια να παρεμβαίνει με έναν τρόπο στο αποτέλεσμα υπερ κάποιου καλλιτέχνη. Αντί όλης αυτής διαδικασίας θα μπορούσε η ΕΡΤ να επιλέξει μια κι έξω καλλιτέχνη και τραγούδι ή να επιλέξει τον καλλιτέχνη και να απομένει η επιλογή του κομματιού, πρακτικές που είχε εφαρμόσει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. όπως άλλωστε κάνουν και άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί- μέλη της EBU»

Υπενθυμίζουμε πως στο εξώδικό της η Melissa Mantzoukis θεωρεί πως η διαδικασία χωλαίνει καθώς του γεγονότος πως είχε ήδη αποσυρθεί η συμμετοχή των Καούρη-Μαραγκού και εντούτοις αυτή βαθμολογήθηκε, υπάρχει και αναντιστοιχία στην βαθμολογία που τελικά έλαβε από την 7μελή επιτροπή της ΕΡΤ και την ελάχιστη βαθμολογία που θα μπορούσε να λάβει στην τελική φάση αξιολόγησης.

Περισσότερα για την εξώδικη δήλωση της μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο.

Για τα αποτελέσματα που κάτι της ξέφυγε στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε και ο Τζώνη Καλημέρης σήμερα στην Super Κατερίνα, αλλά και η Μαρία Μαραγκού που εξέφρασε την έκπληξη της που εν τέλει το τραγούδι τους βαθμολογήθηκε, παρότι είχαν ήδη αποσυρθεί από την διαδικασία. Την μεγάλη του έκπληξη για τα αποτελέσματα εξέφρασε και ο Βασίλης Κούρτης.

Μπορείτε να δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο παρακάτω:

Πηγή: topontiki

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

31 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Λοιπον ακούστε την πλήρη αλήθεια!!Η Μελισσα στην επιτροπή της ΕΡΤ είχε 440 σωστά?Με τα μαθηματικά που ξέρω και με ελαχιστο βαθμό το 8 δεν στέκει αυτός ο αριθμός….Αν Η μέλισσα πήρε 7 8αρια από την επιτροπή το αποτέλεσμα θα ήταν 560……Άρα 693+560=1253….Ο Βίκτωρ είχε 740+509=1249….Άρα αγαπητοί μου Η νικήτρια και η αληθινή εκπρόσωπος μας είναι η Μελισσα Μαντζουκης!

    Απάντηση
    • Donnie Darko
      Donnie Darko says:

      Λογικά το 440 προκύπτει από την βαθμολογία της επιτροπής στην φάση των 7 τραγουδιών όπου κ την είχαν 5η (6πόντοι επί 7 επίτροποι = 42

      Απάντηση
      • Great Pharaoh
        Great Pharaoh says:

        ακόμη κι έτσι να είναι δεν υποτίθεται πως η καλλιτεχνική επιτροπή θα ξαναψήφιζε όταν επιλέγονταν τα τρία επικρατέστερα τραγούδια για την τελική εκπροσώπηση, κάτι που με τα νούμερα που βλέπουμε φαίνεται πως δεν έγινε.

        Απάντηση
      • Κώστας
        Κώστας says:

        βγαίνει μια χαρά στους άλλους τι εννοείς; Πχ οι 6 να έδωσαν 10 και ο ένας 10 βγαίνει το 720 που πήρε το ντουέτο που αποκλείστηκε… δεν είναι ανάγκη να δώσουν και 8 , και 10 και 12… ότι θέλουν μεταξύ αυτών! Μια χαρά βγαίνει! Δεν δίνουν όλοι 10 ή όλοι 8 κλπ απλά ένα από αυτά τα τρία.

        Απάντηση
  2. Dimitris
    Dimitris says:

    Ωραία και τι είπε η ΕΡΤ; Δεν κατάλαβα; Πως δικαιολογείται το ότι ψηφίστηκε το ντουέτο ενώ είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία; Επίσης οι 440 βαθμοί πως βρέθηκαν; Δεν έπρεπε να είναι 560 σύμφωνα με το Δικηγόρο της Μελισσα;

    Απάντηση
  3. Αντωνης
    Αντωνης says:

    Well, αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνουν. Και δεν θα μίλαγε και κανείς γιατί πάνω κάτω αυτό κάνουν εδώ και χρόνια. Αλλά όχι, έπρεπε να κανιβαλιστεί η διαδικασία (είτε επίτηδες είτε λόγω ανικανότητας). Το φιάσκο αυτό είναι 100% σφάλμα της ΕΡΤ που κατέστρεψε το όποιο μομεντουμ υπήρχε. Και είναι άδικο και για τον Βίκτωρ και για την Μελίσσα και για όλους όσους μπήκαν στη διαδικασία να συμμετάσχουν φέτος, είτε είναι καλλιτέχνες, είτε παραγωγοί, είτε οι 70 του κοινού. Κρίμα.

    Απάντηση
  4. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Για ν; κάθετε την αλήθεια!Η Μελισσα στην επιτροπή της ΕΡΤ είχε 440 σωστά?Με τα μαθηματικά που ξέρω και με ελαχιστο βαθμό το 8 δεν στέκει αυτός ο αριθμός….Αν Η μέλισσα πήρε 7 8αρια από την επιτροπή το αποτέλεσμα θα ήταν 560……Άρα 693+560=1253….Ο Βίκτωρ είχε 740+509=1249….Άρα αγαπητοί μου Η νικήτρια και η αληθινή εκπρόσωπος μας είναι η Μελισσα Μαντζουκης!(δεν ξέρω μπορει να έχω στείλει το μήνυμα 2 φορές εδώ να ξέρετε μην φάω κραξιμο)

    Απάντηση
  5. ArmpitOfEurope
    ArmpitOfEurope says:

    Ναι ναι ΕΡΤ μου, εβαλες κοινο να ψηφισει μπλα μπλα μονο για να ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ παντελως την επιθυμια του, παρολο που ειδες ποια συμμετοχη ηθελε κατα συντριπτικη πλειοψηφια.
    Δε καταλαβαινω πως γινεται η Melissa να εχει ολοκληρωμενη προταση με δυνατη ομαδα απο πισω και η ΕΡΤ να επιλεγει ενα τραγουδι που εγραψε ενας 14χρονος, με παραγωγη 14χρονου, να καθεται τωρα ενα 16χρονο παιδι να δημοσιευει το τραγουδι μονο του στο τικ τοκ κα κα.
    Πολυ ερασιτεχνικο το ολο πραγμα, που θα μας κοστισει τον Μαιο.

    Απάντηση
  6. Kounelos
    Kounelos says:

    Παράλογο είναι και να δίνεις βαθμούς και να τους ανακοινώνεις κιόλας σε τραγούδι που έχει αποσυρθεί…
    Γενικότερα πολλά παράλογα υπάρχουν φέτος…

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Όπως το περίμενα… Στην ουσία δεν δόθηκε καμία απάντηση που να απαντάει στα συγκεκριμένα και εύλογα ερωτήματα. Ακατάλληλοι και τραγικοί.

    Απάντηση
    • Vasilis
      Vasilis says:

      Γιατί επιβαρύνει την θέση της ; Επειδή θέλει να βρει το δίκιο της που με στημένα κόλπα της στέρησαν την εκπροσώπηση; Δεν βλέπεις ότι σκόπιμα έβαλαν σχεδόν ίδιους βαθμούς στο shout out που αποσύρθηκε, με του Βίκτωρ για να μην καταφέρει να κερδίσει η Μελίσσα; Τι μου λες τώρα.

      Απάντηση
  8. AISXOS
    AISXOS says:

    Κάθε απάντηση της ΕΡΤ την εκθέτει ακόμα περισσότερο.
    Από την στιγμή που όλα όσα έκαναν είναι νόμιμα γιατί δεν έχουν δώσει ακόμα στην δημοσιότητα τα αναλυτικά αποτελέσματα;
    Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να τα ζητήσει η Μελίσσα. Θα έπρεπε να τα είχαν βγάλει μόνοι τους.

    Απάντηση
  9. Music -Man
    Music -Man says:

    Κατρακύλα η ΕΡΤ!!! Ερώτηση, επειδή μάλλον, φέτος θα μας φάει η μαρμάγκα, του χρόνου η Φουρέιρα που θα έχει χρονίσει το μωράκι της, μήπως να την στέλναμε με απευθείας ανάθεση? Λέω…μήπως?

    Απάντηση
  10. AEId
    AEId says:

    Παιδιά η μελισσα είχε στα χέρια της ένα πολύ δυνατό κομμάτι (σύμφωνα με όσους το άκουσαν) και δικαίως ψάχνεται. Δε βρίσκεις εύκολα τέτοιες ευκαιρίες. Οπότε αυτό που λέτε ότι χάνει κάθε ευκαιρία να μας εκπροσωπήσει στο μέλλον δε στέκει, αφού άντε να ξαναβρείς κομμάτι και δυνατή ομάδα αφενός και αφετέρου σιγά μην ξαναπάρει μέρος σε αυτό το τσίρκο της ΕΡΤ.

    Απάντηση
  11. Kounelos
    Kounelos says:

    Προφανώς θα ισχυριστούν ότι είναι οι βαθμοί της φάσης των 7-άρα η φάση των 3 δεν είχε νόημα- είτε θα πουν ότι η επιτροπή στη φάση των 3 ψήφισε με μια άλλη, αυθαίρετη κλίμακα (πχ 10-5-1) και όχι όπως ψήφισε το κοινό (12-10-8)…

    Απάντηση
    • Kostas
      Kostas says:

      Ότι και από τα δυο να θέλουν να πουν ξέρουν ότι δεν δικαιολογεί τίποτα ίσα ίσα αναιρεί τις επίσημες ανακοίνωσες που έκαναν.. αφού ξαναψηφισαν για την τριάδα… το είπαν. Θα κρατήσουν την βαθμολογία των δυο από τους τρεις και της μελισσας από τους 7; Δεν γίνεται… ούτε ολους απο τους 7 αφού έγινα συναντήσεις και ξανά έδωσαν βαθμολογία… Αν πουν ότι ψήφισαν όπως ναναι και εντελως διαφορετικά από το κοινό πάλι δεν γίνεται καθώς το κοινό πρέπει να ψηφίζει με τα ίδια κριτήρια… κοινως μπάχαλο, δεν σώζεται είναι φως φανάρι αλλιώς θα είχαν προβεί εισπνευσμένα από την ιδια μέρα σρ ξεκάθαρη ανακοίνωση – απάντηση…

      Απάντηση
  12. Δημήτρης
    Δημήτρης says:

    Κάτι που δεν έχει σχολιαστεί καθόλου είναι ο μέσος όρος ηλικίας της επιτροπής. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα ι μέσος όρος ηλικίας είναι περίπου 57 έτη. Είναι δηλαδή δυνατόν να διαλέγει μια επιτροπή τέτοιας ηλικιακής ομάδας ένα τραγούδι για έναν διαγωνισμό με focus group νέους 18-34. Τυχαίο που ενα dance τραγούδι αποκλείεται συνεχώς από την επιτροπή μέχρι και οι πόντοι που δώσαμε ΠΕΡΣΥ ως επιτροπή είναι ακριβώς το αντίθετο με αυτό που ψήφισε το κοινό Αζερμπαϊτζάν – Ισπανία.

    Απάντηση
  13. Dimitris
    Dimitris says:

    Παρατηρώντας τα σχόλια θα συμφωνήσω με κάποιον που έγραψε είτε εδώ είτε στην ομάδα του Facebook, ότι ο Βίκτορ και η ομάδα του δεν έχουν κάνει ακόμα δηλώσεις, άρα μάλλον ήταν μπλεγμένοι από την αρχή; Ενώ υποστήριζα Βίκτορ τώρα δεν θέλω να τον δω στη Γιουροβίζιον. Προτιμώ να αποχωρήσει η Ελλάδα παρά να συμμετάσχει κανονικά φέτος μετά από αυτό το φιάσκο και να στιγματιστει. Καλύτερα και να αποχωρήσει για κάποια χρόνια. Είναι δυνατόν ένα πρότζεκτ που φέρνει τόση τηλεθέαση να το αντιμετωπίζουν έτσι στην ΕΡΤ; Παίχτηκαν πολλά φέτος. Χρήμα; Κάτι άλλο; Δεν ξέρω. Αλλά εγώ είμαι με Μελισσα. Κάνει πάρα πολύ καλά στην ΕΡΤ. Μακάρι να τους τα κάνει χειρότερα τα πράγματα και να μην ξέρουν τι να κάνουν. Όχι ότι τώρα ξέρουν… Αισχος φέτος. Έστω αν συμμετάσχουμε μακάρι να αποκλειστούμε.

    Απάντηση
  14. KostasEV
    KostasEV says:

    Μια επιτροπή που στο σύνολο της απορρίπτει οτιδήποτε Dance αλλά και οποιοδήποτε τραγούδι με ελληνικό στοιχείο είναι ακατάλληλη για τον σκοπό που έχει να επιτελέσει.
    Μια κριτική επιτροπή πρέπει να επιλέγει πάντα με γνώμονα την αντικειμενικότητα, τη διάκριση, την πιο ολοκληρωμένη πρόταση, τη διαφάνεια και εν τέλει κάτι που θα αρέσει και στον ελληνικό λαό.
    Αυτή η επιτροπή ήρθε σε ρήξη με τη Dream Team ( μη επιλογή του τενόρου Κούρτη, 5η θέση στις επιτροπές η Μελίσσα) και αποφάσισε να πάει ο 16χρονος Βίκτωρας.
    Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει φέτος, γιατί και η Μελίσσα να πάει δεν πρόκειται να στηριχθεί από την ΕΡΤ, πρέπει να γίνει ολικό ξήλωμα των διαπλεκόμενων γέρων και οργανωμένος εθνικός τελικός με επιτροπή (20%), διεθνή επιτροπή (20%) televoting (60%).

    Απάντηση
  15. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εγώ βλέπω μια ΕΡΤ που ενώ ξέρει ότι φταίει συνεχίζει να κλείνει αυτιά και μάτια και να βαδίζει προς την καταστροφή. Στην ουσία εκθέτει καλλιτέχνες που ενεπλάκησαν, τους 70 και τη νοημοσύνη μας, και άτομα που παλαιότερα την στήριξαν όσο κανένας άλλος (βλ. DT αλλά και εσάς σαν site).
    Πλέον είμαι σίγουρος ότι μερίδιο ευθύνης έχει και η panik/Βίκτωρας αφού ούτε εκείνοι προβαίνουν σε κάποια ανακοίνωση. Δεν πειράζει ΈΤΥΧΕ δύο χρονιές να μπούμε δεκάδα ποιος ξέρεις τώρα πότε θα ξανά τύχει.
    Αν θέλουμε να πετύχει και όχι να τύχει όπως το 21 22 χρειάζεται ξυλωμα της επιτροπής, νέα διευρυμένη επιτροπή με ανθρώπους που αγαπούν τον διαγωνισμό και είναι γνώστες και φυσικά ανάμειξη του κοινού (ουσιαστική ανάμειξη και όχι διακοσμητική).

    Απάντηση
  16. DK
    DK says:

    επαναλμβάνομαι αλλά σε δημοκρατικές διαδικασίς φανερώνεις αμέσως τα αποτελέσματα και μάλλιστα ταυτόχρονα.
    Εδώ τους έτσωξε το εξώδικο, γιατί η Melissa με γερμανική νοοτροπία και καλά κάνει, απαιτεί ότι και όλοι εμείς ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Συμφωνώ. Κάθε άλλο παρά δημοκρατική δεν ήταν η διαδικασία της ΕΡΤ φέτος γιατί πολύ απλά δεν τήρησαν μια από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, δηλαδή τη διαφάνεια.
      Αν δεν έβαζαν και το κοινό στο παιχνίδι ας έστελναν ο,τι ήθελαν, όπως ήθελαν, τώρα όμως να μας πλασάρουν ως δημοκρατικό κάτι το οποίο δεν είναι, ε πάει πολύ…
      Νομίζω ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος η ΕΡΤ έχει ζημιωθεί και κάποιοι καλλιτέχνες θα το σκεφτούν πολύ να καταθέσουν συμμετοχές αν η διαδικασία και η επιτροπή μείνει η ίδια και τα επόμενα χρόνια.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *