Εσθονία: Συνέντευξη με τον Janek | Το “Ηouse of Glass” και Eesti Laul 2023!

O Janek, ένας εκ των υποψηφίων του φετινού εθνικού τελικού της Εσθονίας, Eesti Laul με το τραγούδι “House of Glass“, μίλησε αποκλειστικά στο EurovisionFun και στην Γιαλετζή Στέλλα και στον Αποστόλη Ματάμη.

Ο τραγουδιστής αφού μίλησε για τις αλλαγές που έχουν έρθει στην ζωή του το τελευταίο διάστημα λόγω του διαγωνισμού αναφέρθηκε στην απόφασή του να συμμετάσχει στον φετινό εθνικό τελικό:

“Αν και η μουσική ήταν από πάντα στην ζωή μου, το τελευταίο διάστημα αποφάσισα να γράφω περισσότερο και να αρχίσω να συνεργάζομαι με άλλους μουσικούς. Έτσι αποφάσισα να συμμετάσχω στο Eesti Laul, καθώς είναι ένας καλός τρόπος για να συστηθείς στο κοινό τόσο της Εσθονίας όσα και στο κοινό άλλων χωρών.”

Όσων αφορά την συμμετοχή του “House of Glass“, ο ίδιος αποκάλυψε πως είναι ένα τραγούδι για την αγάπη και πως πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με αυτό. Παράλληλα είναι και ένα τραγούδι για την λύπη και την σύγχυση που επιφέρει ένας χωρισμός σε μία σχέση. Ο ίδιος αναφέρει πως το μήνυμα της συμμετοχής του μπορεί να συγκριθεί με την προσπάθεια του στα μουσικά δρώμενα, καθώς προσπαθούσε για καιρό να πετύχει στον χώρο και να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.

“Σκέφτηκα την μελωδία του ρεφρέν αλλά μου είπαν πως δεν είναι καλό! Αλλά όταν αποφάσισα να συνεργαστώ με τον Μorland (Νορβηγία 2015), ανάμεσα σε αρκετά τραγούδια μου είπε πως αυτό έχει τις περισσότερες δυνατότητες και έτσι κάναμε κάποιες αλλαγές και καταλήξαμε στο House of Glass!”

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος μιλώντας για τη σκηνική παρουσία του στον ημιτελικό μας σχολίασε πως δεν θέλουν να κάνουν πολλά αλλά μόνο όσα είναι απαραίτητα για το τραγούδι, ενώ μας αποκάλυψε πως θα βρίσκεται μόνος του στην σκηνή του Eesti Laul 2023!

Οι αγαπημένες του συμμετοχές από την Εσθονία είναι το “Rändajad” από τις  Urban Symphony (2009), ενώ η αγαπημένη του συμμετοχή από τον διαγωνισμό της Eurovision είναι αυτή της  Σουηδίας το 2012, της Αυστρίας 2014 καθώς και πολλές άλλες συμμετοχές που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της Eurovision.

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, o Janek μας πρόσφερε ένα μέρος από το τραγούδι τoυ acapella.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη στον Janek στο παρακάτω βίντεο:

Ακούστε το “House of Glass” για το Eesti Laul 2023:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision! Μην ξεχνάτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube για περισσότερες συνεντεύξεις με αγαπημένους καλλιτέχνες του διαγωνισμού και όχι μόνο!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *