Ελλάδα: Ποιος θα είναι ο σκηνοθέτης της ελληνικής συμμετοχής στη σκηνή του Διαγωνισμού;

Μετά την αποκάλυψη της κυκλοφορίας της ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2023, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαρτίου, ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε το ποιος θα σκηνοθετήσει τον Victor Vernicos με το What They Say, στη σκηνή του Λίβερπουλ.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια του What They Say

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει,  ο Φωκάς Ευαγγελινός δεν θα αναλάβει σκηνοθετικά την φετινή ελληνική συμμετοχή, αλλά ένας άλλος πετυχημένος Έλληνας σκηνοθέτης που έχει επίσης εμπειρία από τον διαγωνισμό, θα είναι αυτός που θα στήσει το What They Say στην σκηνή του διαγωνισμού στο Λίβερπουλ.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Ρήγο ο οποίος θα αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια του What They Say και τον Victor Vernicos, στη σκηνή του Λίβερπουλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KONSTANTINOS RIGOS (@rigosk)

Ο γνωστός, θεατρικός σκηνοθέτης, φωτογράφος και χορογράφος, θα βρεθεί για τρίτη φορά με την ελληνική σημαία στο Λίβερπουλ, καθώς έχει σκηνοθετήσει άλλες δύο φορές, την Ελλάδα στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα τους Λούκα Γιώρκα και Ελευθερία Ελευθερίου.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Ρήγος;

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος γεννήθηκε στην Αθήνα. Στη γειτονιά, ήταν το παιδί, που οργάνωνε τα παιχνίδια και “έστηνε” παραστάσεις, οι οποίες παίζονταν στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Αγαπημένο του χόμπι ήταν η φωτογραφία. Έβγαζε τα ξαδέρφια του στους δρόμους, ντυμένα με σεντόνια και τα έστηνε για να τα φωτογραφήσει. Η σκηνοθεσία, η ανάγκη να εκφραστεί μέσα από τη δημιουργία δικών του κόσμων, ήταν αισθητή από εκείνες τις πρώτες φωτογραφήσεις.

Τελειώνοντας το σχολείο, ο Κωνσταντίνος Ρήγος μπήκε στο Πανεπιστήμιο για σπουδές στα Οικονομικά. Παράλληλα, χορογραφούσε, χωρίς να ξέρει χορό.

Το 1990 ίδρυσε το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2018 ανέλαβε διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με πρώτη χορογραφία που παρουσίασε, τη Λίμνη των Κύκνων, στην οποία φλέρταρε με τη γοητεία του κλασικού χορού με ένα σύγχρονο τρόπο.

Έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις και πολλά Video Clip.

Πως σας φαίνεται ο Κωνσταντίνος Ρήγος; Πείτε μας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2023!

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κατερίνα Κ.
    Κατερίνα Κ. says:

    Από το κακό στο χειρότερο πάμε σήμερα! ΦΤΑΝΕΙ. Μη βγάλετε άλλο άρθρο.
    Αφού ο Φωκάς δεν ήθελε γιατί δεν πήγαν στο εξωτερικό σε καμία Σάσα;

    Απάντηση
    • Stavroula
      Stavroula says:

      Η Σάσα έχει κάνει κάποιες καλές σκηνοθεσίες όμως έχει κάνει και άλλες που ούτε τελικό είδαν …και σόρρυ αν θα φανεί κακό αυτό που θα πω άλλα για να έχει φτάσει στο σημείο να αναλαμβάνει και σκηνοθετεί φέτος την αλβανια , μια συμμετοχή που στα στοιχήματα είναι τελευταία τότε δε θεωρώ είχε και ιδιαίτερη ζήτηση . Άσε που γιατί να προσφύγουμε σε ξένους σκηνοθέτες όταν έχουμε αρκετούς εδώ?

      Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Not bad…
    Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ή θα το απογειώσει (βλ. 2011, επιβλητικό staging) ή θα το κάνει ακόμα χειρότερο (βλ.2012 με τα σαχλα κοχύλια και τα χορευτικά -παταω σταφύλια/πιάνω απόκρυφα).
    Ελπίζω στο πρώτο σενάριο!

    Απάντηση
    • Stavroula
      Stavroula says:

      Από όσο θυμάμαι δεν επιμελήθηκε αυτός την χορογραφία σε καμία από τις συμμετοχές . Αλλά ούτως ά άλλως το what they say δεν είναι τραγούδι χορού.

      Απάντηση
  3. euroGreece
    euroGreece says:

    Εγω απορω με ολους αυτους που συνεχιζουν να πιστευουν πως θα πάμε καλά όταν έχουμε τέτοιο downgrade σε σχέση με πέρσι. Σκηνοθέτης του βίντεοκλιπ σκηνοθέτης της ΕΡΤ; Παραγωγός ο Καλημέρης που εχει κανει παραγωγες μονο σε ελληνικα λαικοποπ κομμάτια και Ρηγος σκηνοθέτης στο Λίβερπουλ που η τελευταία του συμμετοχη ηταν η Ελευθεριου που είχαν γίνει τότε τα δραματα μεταξύ της ελληνικής αποστολής; Μην απορει μετά κανεις γιατί είμαστε στο bottom 5 των στοιχημάτων με όλα αυτά!

    Απάντηση
  4. Δημήτρης
    Δημήτρης says:

    Δεν θέλω να είμαι επικριτικός χωρίς να ξέρω τι επρόκειτο να στηθεί. Εύχομαι το καλύτερο για την συμμετοχή μας έχει 1/2 με τις συμμετοχές του. Μια καλή μια κακή ε στην 3η θα το βρει!

    Απάντηση
  5. Kounelos
    Kounelos says:

    Η επιλογή του Ρήγου είναι θετική: έχει εμπειρία στην Eurovision και σίγουρα μέσα στα τόσα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012 έχει εξελιχθεί ως καλλιτέχνης και ως σκηνοθέτης. Ένα πιο αργό κομμάτι θεωρητικά μπορεί να αποτελέσει έναν καμβά για κάτι αξιόλογο και πιο “καλλιτεχνικό”. Φυσικά δεν γνωρίζουμε το budget που θα διατεθεί για την σκηνική μας παρουσία. Η επιλογή ενός σκηνοθέτη της ΕΡΤ για το video δεν μου ακούγεται και πολύ καλό…

    Απάντηση
  6. Music -Man
    Music -Man says:

    Καλός είναι ο Ρήγος. Φανταστείτε ότι με το μετριοτατο Afrodiciac , έκανε δουλίτσα με την Ελευθερίου και βγήκαμε 4οι στον ημιτελικό μας και 17οι στον τελικό. Το Watch my dance ήταν πολύ αξιοπρεπή ως στήσιμο. Καλό νέο το βρίσκω. Με το δεξί και καλή επιτυχία.

    Απάντηση
  7. EscAndy
    EscAndy says:

    Καλά μην τρέχετε, ας δούμε πως θα πάει η φάση με τα ασφαλιστικά μέτρα, γιατί έτσι όπως τα έκανε η ΕΡΤ, ίσως ο Ρήγος χρειαστεί να περιμένει ως το ESC 2024…

    Απάντηση
  8. Christos
    Christos says:

    Σκυνοθετικα δεν έμεινα καθόλου εντυπωσιασμενος ουτε στον Λουκα, ουτε με την Ελευθερία. Ελπιζω πραγματικά να μην ηταν και ο χορογράφος. Καλα στον Λουκα δεν εκανε και κατι, αλλα αν ηταν αυτος που ειπε στην Ελευθερία και στους χορευτές της χτυπήθειτε σαν κατσίκια για 3 λεπτα, τι να πω…. Καμια ελπιδα

    Απάντηση
  9. Kyr
    Kyr says:

    Εξαιρετική η δουλειά του Ρήγου στο Watch my dance (θα περάσουν χρόνια να στείλουμε τόσο ωραίο τραγούδι, με τέτοια σκηνική παρουσίαση), κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν επαναλήφθηκε, κατ’ εμέ, στην περίπτωση της χορογραφίας της Ελευθερίου. Αν δεν τελεσφορήσει η δικαστική κίνηση της Μαντζούκη και διαγωνισθεί ο Βίκτωρας, βλέπω πολύ θετικά την επιλογή του, μιας και με την μπαλάντα μπορεί να κινηθεί σε πιο safe μονοπάτια, αλλά και να προσφέρει ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, αν έχει έμπνευση

    Απάντηση
  10. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    έτσι για να το πάρουν απόφαση κάποιοι εδώ μέσα, τα ασφαλιστικά μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις δίνουν απόφαση σε 5 με 6 μήνες…
    καλό τραγούδι να έχουμε κ στείλτε λίγη θετική ενέργεια στον φετινό μας εκπρόσωπο. Ήδη έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό. Προσωπικά κ κρίνοντας μόνο από τα τραγούδια πιστεύω ότι το top5 έχει κλειδώσει:
    Ουκρανία
    Φιλανδία
    Νορβηγία
    Σουηδία (όπως φαίνεται, αν κ προσωπικά δεν θα το θελα)
    Τσεχία
    Γαλλία ή Σλοβενία
    και ανυπομονώ για ΗΒ

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *