Φινλανδία: Απόψε ο τελικός του Uuden Musiikin Kilpailu 2023!

Η περίοδος των εθνικών τελικών ενόψει της Eurovision 2023 πλησιάζει αργά αλλά σταθερά προς το τέλος της και οι εθνικοί τελικοί ολοκληρώνονται ο ένας μετά τον άλλον! Απόψε μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί και το Uuden Musiikin Kilpailu 2023.

Το Yle, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Φινλανδίας αποφάσισε να διοργανώσει για άλλη μια φορά, τον καθιερωμένο τους εθνικό τελικό για την επιλογή εκπροσώπου στην Eurovision 2023.  H δημόσια τηλεόραση έχει επιλέξει εφτά καλλιτέχνες οι οποίοι πρόκειται να διαγωνιστούν απόψε στον Μεγάλο Τελικό του UMK 2023!

Παρουσιαστης της βραδιάς θα είναι ο Samu Haber, τραγουδιστής του παγκοσμίος γνωστού συγκροτήματος, Sunrise Avenue.

Ο τελικός του UMK 2023  θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στις 21:00 και θα διαρκέσει δύο ώρες. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Υle, πατώντας ΕΔΩ.

Οι συμμετέχοντες του Uuden Musiikin Kilpailu 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους εφτά καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το UMK 2023 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Robin Packalen – “Girls Like You“
  2. KUUMMA – “Ylivoimainen” (Overpowered)
  3. Käärijä  – “Cha Cha Cha“
  4. Keira – “No Business on the Dancefloor“
  5. Benjamin – “Hoida mut” (Take care of me)
  6. Lxandra – “Something to Lose“
  7. Portion Boys – “Samaa taivasta katsotaan” (We look at the same sky)

Πως θα διεξαχθεί το Uuden Musiikin Kilpailu 2023:

O τελικός του UMK 2023 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου με την διαδικασία ψηφοφορίας να μην παρουσιάζει καμία αλλαγή από πέρσι. Ο νικητής θα προκύψει τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από το τηλεοπτικό κοινό με ποσοστό 25% και 75% αντίστοιχα.

Μέχρι να μάθουμε ποιός θα εκπροσωπήσει την Φινλανδία στην Eurovision 2023, ας θυμηθούμε την συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό. Οι προηγούμενοι νικητές του UMK και εκπρόσωποι της Φινλανδίας στην Eurovision 2022 ήταν οι The Rasmus με το τραγούδι “Jezebel” και τερμάτησαν στην 21η θέση του Μεγάλου Τελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Φινλανδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Στην κορυφή του top μου είναι το “Hoida mut”, μετά το “Cha Cha Cha” και μετά μάλλον το “No Business on the Dancefloor”.
    “Hoida mut”: μου αρέσει πάρα πολύ και τα Φινλανδικά τού πάνε γάντι! Παρόλα αυτά, από το snippet της πρόβας δεν μου άρεσε φωνητικά ο Benjamin.
    “Cha Cha Cha”: έχει ωραίο beat, βέβαια με εκνευρίζει πολύ το επαναλαμβανόμενο “cha cha cha”. Αν κερδίσει απόψε, θα είναι ψηλά στο top μου, αλλά όχι και στην πρώτη θέση.
    “No Business on the Dancefloor”: catchy τραγούδι, αλλά ίσως να μην πήγαινε καλά στην eurovision.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *