Σουηδία: Η γενική πρόβα για τον Ημιτελικό του Melodifestivalen 2023!

Ξεκίνησε η γενική πρόβα του Πέμπτου και τελευταίου Ημιτελικού του Melodfestivalen 2023. Ο γνωστός ημιτελικός της δεύτερης ευκαιρίας πραγματοποιείται στην πόλη Έρνσκελντσβικ και εμείς το παρακολουθούμε ζωντανά στο virtual press center που έχει ετοιμάσει η σουηδική δημόσια τηλεόραση και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα θα δείτε ζωντανά αύριο.

Δεν έχετε παρά να ανανεώνεται το άρθρο κάθε τόσο, για να διαβάζετε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο όσα συμβαίνουν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας!

Από αυτόν τον τελευταίο ημιτελικό οι πρώτοι 4 σε ψήφους θα καταφέρουν να περάσουν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου στη Στοκχόλμη. Οι παρουσιαστές του Melodifestivalen για φέτος, θα είναι για άλλη μια φορά, η παρουσιάστρια Farah Abadi και ο παρουσιαστής Jesper Rönndahl.

Η γενική πρόβα του Ημιτελικού:

1.Mer av dig – THEOZ

Πρώτος στη σκηνή ο νεαρός THEOZ, ο οποίος επιστρέφει μετά την περσινή του επιτυχία στο Melodifestivalen! Η εμφάνιση του δεν έχει πολλές διαφορές σε σχέση με αυτή του ημιτελικού του. Ο ίδιος παραμένει κεφάτος, με αρκετή ενέργεια και ίσως μία εξασφαλισμένη θέση στον μεγάλο τελικό!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

2.One Day – Mariette

Άλλη μία επιστροφή που κατάφερε να βρεθεί στον ημιτελικό της Δεύτερης Ευκαιρίας είναι και η Mariette! Αλλαγές βλέπουμε στο ρούχο της σε σχέση με αυτό του ημιτελικού, καθώς η εμφάνιση είναι ακριβώς η ίδια! Η ίδια είναι πολύ καλή φωνητικά και το αποτέλεσμα την δικαιώνει. Θεωρώ πως θα βρεθεί στον τελικό!

Photo: Andreas Papayiannakis

3.Diamonds – Victor Crone

Photo: SVT/Alma Bengtsson

O εκπρόσωπος της Εσθονίας στη Eurovision 2019 επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά στο Melodifestivale! Με αρκετά πυροτεχνήματα και έντονες εναλλαγές στις οθόνες  αλλά μόνος επί σκηνής ο Victor πραγματοποιεί μία άρτια πρόβα αν και με αρκετά λάθη στα φωνητικά! Δεν είμαι σίγουρος αν θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις!

4.Now I Know – Tennessee Tears

Το ντουέτο πραγματοποιεί μία πολύ δυνατή πρόβα! Άψογοι φωνητικά και χωρίς πολλές αλλαγές από την προηγούμενη τους εμφάνιση. Σήμερα ωστόσο, προστέθηκε η αγαπημένη βροχή πυροτεχνημάτων στη γέφυρα του τραγουδιού και του ταιριάζει απόλυτα σε συνδυασμό με τις χρυσές αποχρώσεις της σκηνής!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

5.Raggen går –Elov & Beny

Ένα ακόμα δίδυμο επί σκηνής, με μία εντελώς διαφορετική πρόταση. Αρκετά ανεβαστικοί, με χιούμορ και πολύ χορό καταφέρνουν να ξεσηκώσουν το κοινό. Θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη στον αυριανό ημιτελικό!

Photo: SVT/Alma Bengtsson

6.For The Show – Melanie Wehbe

Αν και έχει βρεθεί πολλές φορές πίσω από γνωστές συμμετοχές του Melodifestivalen, φέτος επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη της στον διαγωνισμό και μάλιστα κατάφερε να περάσει στον πέμπτο ημιτελικό με την αισθηματική μπαλάντα “For The Show”. Mικρές διαφορετικές πινελιές στο ενδυματολογικό και αλλαγές στα πλάνα με αρκετές προσθήκες κοντινών πλάνων, η Melanie πραγματοποιεί μία πολύ καλή πρόβα με αρκετά καλή φωνητική απόδοση.

Photo: Alma Bengtsson / SVT

7.Släpp alla sorger – Nordman

Ένα φαβορί που τελικά κατέληξε στον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας θεωρούνται από πολλούς οι Nordman! Xωρίς ωστόσο καμία αλλαγή σε σύγκριση την εμφάνιση τους στον ημιτελικό, πραγματοποιούν μία πολύ καλή πρόβα και ίσως η πρόκριση είναι δεδομένη για τον τελικό του επόμενου Σαββάτου.

Photo: Alma Bengtsson / SVT

8.Where Did You Go – Kiana

Τελευταία εμφάνιση για τον τελευταίο ημιτελικό η νεαρή Kiana, η οποία άνοιξε και τον τέταρτο ημιτελικό! Πολύ καλή φωνητικά για μία ακόμη φορά αν και κάπως συγκρατημένη στις χορευτικές κινήσεις της! Μικρές αλλαγές μόνο στα πλάνα που ίσως αναδεικνύουν καλύτερα τη σκηνή αλλά και την χορογραφία, αλλά και στα μαλλιά της Kiana!

Photo: Alma Bengtsson / SVT

Mία ακόμη αλλαγή ωστόσο φαίνεται να προστίθεται φέτος στον πέμπτο ημιτελικό! Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του κοινού με τους 4 φιναλίστ και στη συνέχεια ανοίγουν ξανά οι γραμμές και το κοινό μπορεί να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο ψηφοφορίας για να ανατρέψει τα αποτελέσματα! Ενώ στην ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ο παρουσιαστής ανακοινώνει μόνο το 12άρι από κάθε ηλιακή ομάδα και στο τέλος μας φανερώνει τους 4 φιναλίστ χωρίς ωστόσο να βλέπουμε τον αναλυτικό πίνακα των αποτελεσμάτων μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Τα οριστικά εικονικά αποτελέσματα με φιναλίστ τους:

  • Tennessee Tears
  • Elov & Beny
  • THEOZ
  • Nordman

H πρόβλεψη μου για τον ημιτελικό της δεύτερης ευκαιρίας:

  • THEOZ
  • Tennessee Tears
  • Nordman
  • Mariette

Ποιες τέσσερις συμμετοχές προβλέπεται να περνούν στον μεγάλο τελικό του επόμενου Σαββάτου; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια! Ραντεβού αύριο στις 21:00 ώρα Ελλάδος μέσα από το κανάλι του SVT για την απευθείας μετάδοση του Melodifestivalen!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *