Σουηδία: Mε την Loreen και το “Tattoo” στη Eurovision 2023!

Το Melodifestivalen 2023 έφτασε στο τέλος του για άλλη μία χρονιά με τεράστια επιτυχία.  Δώδεκα διαγωνιζόμενοι εμφανίστηκαν ξανά στη σκηνή για να διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Λίβερπουλ.

Οι παρουσιαστές του Melodifestivalen για φέτος, θα είναι για άλλη μια φορά, η παρουσιάστρια Farah Abadi και ο παρουσιαστής Jesper Rönndahl.

Δώδεκα συμμετοχές διεκδίκησαν το χρυσό εισιτήριο για την σκηνή της Eurovision στo Λίβερπουλ. Νικήτρια του Melodifestivalen 2023 και εκπρόσωπος της Σουηδίας στην Eurovision 2023 αναδείχθηκε η Loreen

Οι finalists του Melodifestivalen 2023:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δώδεκα καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για το Melodifestivalen 2023:

  1. Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods – “Where You Are (Sávežan)”
  2. Tone Sekelius – “Rhythm Of My Show”
  3. Mariette– “One Day”
  4. Marcus & Martinus – “Air”
  5. Panetoz – “On My Way”
  6. Maria Sur – “Never Give Up”
  7. Smash Into Pieces – “Six Feet Under”
  8. Kiana “Where Did You Go”
  9. Nordman – “Släpp alla sorger”
  10. Loreen – “Tattoo”
  11. THEOZ – “Mer av dig”
  12. Paul Rey  “Royals”

Οι εμφανίσεις του τελικού:

1.Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods – “Where You Are (Sávežan)”

Photo: Andreas Papayiannakis

2.Tone Sekelius – “Rhythm Of My Show”

Photo: Andreas Papayiannakis

3.Mariette– “One Day”

Photo: Andreas Papayiannakis

4.Marcus & Martinus – “Air”

Photo: Andreas Papayiannakis

5.Panetoz – “On My Way”

Photo: Andreas Papayiannakis

6.Maria Sur – “Never Give Up”

Photo: Andreas Papayiannakis

7.Smash Into Pieces – “Six Feet Under”

Photo: Andreas Papayiannakis

8.Kiana “Where Did You Go”

Photo: Andreas Papayiannakis

9.Nordman – “Släpp alla sorger”

Photo: Andreas Papayiannakis

10.Loreen – “Tattoo”

Photo: Andreas Papayiannakis

11.THEOZ – “Mer av dig”

Photo: Andreas Papayiannakis

12.Paul Rey  “Royals”

Photo: Andreas Papayiannakis

Τα Αποτελέσματα

Ο μεγάλος νικητής του φετινού Melodifestivalen προέκυψε κατά 50% από την ψηφοφορία οχτώ διεθνών κριτικών επιτροπών και κατά 50% από την προτίμηση του σουηδικού κοινού.

Οι τηλεθεατές ήταν χωρισμένοι σε οχτώ κατηγορίες ως εξής:

  • Η πράσινη 3 έως 9 ετών
  • Η τυρκουάζ 10 έως 15 ετών
  • Η μπλε 16 έως 29 ετών
  • Η μωβ 30 έως 44 ετών
  • Η ροζ 45 έως 59 ετών
  • Η κόκκινη 60 έως 74 ετών
  • Η πορτοκαλί 75 και άνω
  • Των ψήφων μέσω τηλεφώνου

Οι χώρες που θα ψηφίσουν ως διεθνείς επιτροπές στο Melodifestivalen είναι:

  • Αυστραλία
  • Βέλγιο
  • Κροατία
  • Λετονία 
  • Μάλτα
  • Ισπανία
  • Γερμανία
  • Αυστρία

Νικήτρια των κριτικών επιτροπών

Loreen – “Tattoo”

Νικητής του Melodifestivalen 2023

Loreen – “Tattoo”

Photos: Andreas Papayiannakis

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Σουηδίας; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

 

19 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αναμενόμενο. Νομίζω η Σουηδία πάει καρφί για την 7η νίκη της ακόμα και να μην κερδίσει στο TV οι επιτροπές θα της δώσουν άνετα την νίκη. (Έχει ξανά συμβεί εξάλλου το ’15). Το τραγούδι πολύ καλό αλλά σαφώς όχι euphoria, ωστόσο η φωνή και το staging το πάνε σε άλλο επίπεδο! 9,5/10! Καλή επιτυχια!

    Απάντηση
  2. TONE ROBBED
    TONE ROBBED says:

    Αναμενομενο αλλα ειναι ξεκαθαρα η καλυτερη επιλογη. Το τραγουδι ειναι συμπαθητικο ΑΛΛΑ Η ΦΩΝΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! Πιστευω θα κερδισει και την eurovision. ΕΠΙΣΗΣ Η ΤΟΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ MELFEST META THN LOREEN ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 17

    Απάντηση
  3. EscAndy
    EscAndy says:

    Παρακολούθησα τον τελικό και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από την δυναμική εμφάνιση της Loreen. Όλα τα άλλα ήταν πολύ μέτρια με εξαίρεση το Air που ήταν απλά συμπαθητικό.
    Η διοργάνωση του τελικού ήταν πραγματικά πολύ καλή, σε έβαζε σε ρυθμούς Eurovision.
    Δεν έχουμε ακόμα ακούσει τις συμμετοχές όλων των χωρών, αλλά αν κρίνω από αυτό που παρουσίασε σήμερα η Loreen, δύσκολα θα το χάσει η Σουηδία.

    Απάντηση
  4. Vjweb
    Vjweb says:

    Ξαναζεσταμένο φαί. Αφήστε που δεν καταλαβαίνεις καθόλου τους στίχους με την προφορά που τους λέει η κοπελιά. Στο top10 θα είναι και πολύ του πάει. Τα υπόλοιπα τραγουδάκια που θα το πλαισιώσουν στην 10αδα θα είναι αυτά της Φινλανδίας, Νορβηγίας, Αυστρίας, Ισπανίας, Τσεχίας, Σλοβενίας και μπορεί να κάνει και την έκπληξη και ο δικός μας ο Βίκτωρας με τόσες λίγες μπαλάντες που έχουμε φέτος γιατί υπάρχει πιθανότητα να τον ψηφίσουν οι επιτροπές αλλιώς βλέπω Εσθονία μέσα που επίσης έχει καλή μπαλάντα. Το Ισραήλ ίσως και αυτό οριακά στην δεκάδα. Πιο πιθανό για νίκη από όλα αυτά μάλλον αυτό της Νορβηγίας. Θα πάρει ψήφους και από επιτροπές και από κοινό.

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Συμφωνώ απόλυτα σε όλα μαζί σου εκτός από την Ισπανία… Μου δίνει Fulen vibes εντελώς όμως! Χωρια ότι μου παίρνει τ αυτιά

      Απάντηση
  5. Eurovision 2023
    Eurovision 2023 says:

    Για κάποιο λόγο κυκλοφορεί το τραγούδι τής Ελλάδας στο βίμεο. Προσωπικά το άκουσα… ελπίζω ότι αυτό που άκουσα είναι απλά ένα ντέμο και δεν πρόκειται για την επίσημη εκδοχή…ένα έχω να πω… τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά ήταν ενοχλητικό. Με μπέρδεψε. Σαν να ακούω δύο τραγούδια ταυτόχρονα. Δεν υπήρχε συνοχή και η μετάβαση από το κουπλέ στο ρεφρέν και μέχρι το τελευταίο ρεφρέν (δγλ. Αυτό που έχουμε ακούσει όλοι ήταν απότομη χωρίς αλληλουχία και κάποια κορύφωση που σε εντυπωσιάζει..πολλά μουσικά όργανα να ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο. Παρολα αυτά ήταν ενα οκ άκουσμα το οποίο δε ξέρω κατά πόσο θα συγκινήσει κοινό(κυρίως)και επιτροπές..έχω την αίσθηση πως ότι παρει θα το πάρει από τις επιτροπές και μετά κάτι ψηλά στο τελεβοτιβγ από γειτονικές χώρες (μεγάλο μειονεκτήμα που δε συμμετέχει η Βουλγαρία). Δεν ξέρω αν ήταν αυτός ο σκοπός του τραγουδιού αλλά νομίζω ότι το μήνυμα μια χαρά καταφέρνει να το περάσει δηλ το άγχος. Όντως με αγχωσε αλλά δε ξέρω αν είναι για καλο αν αυτός είναι ο σκοπός της φετινής συμμετοχής μας

    Απάντηση
  6. Kyr
    Kyr says:

    Και κάπως έτσι θα ισοφαρίσει τις 7 νίκες της “Βασίλισσας” Ιρλανδίας. Όχι αριστούργημα, αλλά ένα πολύ καλό τραγούδι (ιδίως τα κουπλέ), που ιδίως με την ερμηνεία και τη σκηνική της παρουσία η Loreen το πάει σε άλλο level. Μετά το μακρινό 2014 θα υποστηρίξω ξανά θερμά Σουηδία! Εύγε!

    Απάντηση
  7. Stavros
    Stavros says:

    Μη ειρωνικά το μόνο καλό του φετινού διαγωνισμού. Μακάρι να κερδίσουν γιατί στη διοργάνωση ειναι πραγματικά άψογοι

    Απάντηση
  8. James
    James says:

    Αναμενόμενο το αποτέλεσμα και δικαίως.
    Λογικά θα κερδίσει και τον Μάιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις, αλλά και να κερδίσει τουλάχιστον θα είναι ένα αξιοπρεπές κομμάτι το νικητήριο.
    Πάντως ο,τι και να λέμε για την Σουηδία πρέπει να παραδεχτούμε όλοι πως είναι η μοναδική χώρα που αγαπά τόσο πολύ τον διαγωνισμό και αν της δινόταν η ευκαιρία να διοργανώνει κάθε χρόνο θα το έκανε με χαρά και πάντοτε άρτια, οπότε why not ας κερδίσει και φέτος.

    Απάντηση
  9. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι παθαίνουν ολοι, ειδικά οι Έλληνες φαν, που πρέπει το νικητήριο κάθε χρόνο να είναι beat ή φουλ ενεργητικό. Το 2019 που κέρδισε τελευταία φορά μπαλάντα πρέπει να πέσατε σε κατάθλιψη οι περισσότεροι. Πόσο μάλλον το 2017 … χαχαχα

    Απάντηση
  10. angela
    angela says:

    Επειδή η φετινή χρονιά είναι πολύ κακή, είναι απόλυτα κατανοητό ένα καλό τραγούδι σαν αυτό να είναι στα φαβορί. Αν ήταν άλλη χρονιά (όπως το 2021 που δεν ήταν η καλύτερη χρονξά στα χρονικά αλλά είχε ενδιαφέροντα τραγούδια) θα το έβλεπα να παίζει για 5 – 10 αλλά όχι ψηλότερα.

    Δεν μπορώ να πω ότι είναι ένα τραγούδι που μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά είναι ψιλοευχάριστο και η σκηνική παρουσία της Λορίν σίγουρα το βοηθάει να αναδειχθεί (ωστόσο το staging αυτό καθ’ αυτό δεν θεωρώ πως προσφέρει κάτι παραπάνω).

    Πιστεύω πως είναι αρκετά πιθανό να κερδίσει στις επιτροπές, μιας και δεν έχουν και πολλά κομμάτια να ψηφίσουν, και να βγει 3ο – 4ο στο κοινό και να κερδίσει συνολικά.

    Απάντηση
  11. Παν. Μ.
    Παν. Μ. says:

    Πιθανόν νικητήριο αλλά όχι ένα ωραίο τραγούδι. Ένα τραγουδι δηλαδη που να θέλεις να το ακούσεις ή έστω να το δεις. Το euphoria κατι σου προκαλούσε, αυτό τίποτα. Ξαναζεσταμενο φαί όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω. Αλλά σίγουρα φωνάρα και ιδιαιτερη παρουσία η Loreen, εντυπωσιακο ακτ και σουηδία από πίσω. Τι άλλο να θελει κανεις, σε μια μετρια χρονια.

    Απάντηση
  12. Ben
    Ben says:

    Ιεροσυλία αυτό που θα γράψω αλλά οι στίχοι του What they say (υπαρχει ολο στο βιμεο) ειναι κλασεις ανωτεροι απο του τατου. Δεν μπορω να δω ως νικητηριο ενα τραγουδι με αγγλικα επιπεδου Α1 και ειδικα απο τη Λοριν που ολοι ξερουμε ποια ειναι, τι εχει κανει και τι μπορει να κανει. Το staging ειναι τοσο εξαιρετικο ομως που αν νικησει, θα γυρισει σελιδα στην αισθητικη του διαγωνισμου και στον τροπο που στηνονται τα τραγουδια επι σκηνης. Θα κερδισει? Πολυ πιθανο. Το αξιζει? Για μενα όχι φετος.

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Πάντως η Loreen δεν πιστεύω να κερδισει απόλυτα ούτε επιτροπές ούτε κοινό αλλά μπορεί να φέρει συνδυαστικά τη νίκη! Το λέω γιατί σαφώς υπάρχουν άλλα κομμάτια πιο “jury friendly” οπως κ αλλα πιο “televoting friendly” (πχ Φιλανδία) . Άλλωστε είναι μια χρονιά με αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια οπότε θεωρώ ότι θα υπάρξει ανάλογη κατανόμη σε ψηφους.

      Απάντηση
  13. Truth Teller
    Truth Teller says:

    “Ξαναζεσταμένο φαί. Αφήστε που δεν καταλαβαίνεις καθόλου τους στίχους με την προφορά που τους λέει η κοπελιά. Στο top10 θα είναι και πολύ του πάει.”
    Ο ορισμός του “είμαι σε άρνηση και δε βλέπω μπροστά μου”.
    Χάνετε το χρόνο σας συζητώντας για το ποιος θα νικήσει. Η μόνη συζήτηση που πρέπει να κάνετε είναι για το ποιος θα καταταχθεί απο τη 2η θέση κ κάτω. Η 1η θέση έχει ήδη κλειδώσει πριν καν επιλέξει επίσημα το τραγούδι της η Σουηδία. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός τραγούδι+φωνητικά+performance σε κάνουν σίγουρο για το αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να ακούσεις άλλα κομμάτια. Όποιος δε το βλέπει, περαστικά του.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *