Δικαστική διαμάχη Melissa Mantzoukis – ΕΡΤ: Οι ισχυρισμοί των δύο πλευρών!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δικαστική διαμάχη της Melissa Mantzoukis με την ΕΡΤ, με φόντο φυσικά πάντα την διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σε λίγες ημέρες γίνεται και η κατάθεση της προσθήκης και οι φάκελοι των διαδίκων θα κλείσουν, αναμένοντας πλέον την απόφαση, η οποία αναμένεται σε 6 με 7 μήνες. Το Eurovisionfun σας παρουσιάζει χωρίς να μπει στη διαδικασία του οποιουδήποτε σχολιασμού, των ισχυρισμών των δύο πλευρών, που υπέβαλαν με τις προτάσεις τους την προηγούμενη εβδομάδα.

ΕΡΤ: Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε όπως είχε ορισθεί και σύμφωνα με τον τρόπο που αναδείχθηκε ο νικητής της Eurovision 2023

Η εναγόμενη ΕΡΤ τόσο με τις προτάσεις της, όσο και μέσω των δύο ένορκων καταθέσεων που υπέβαλε (από την Μαρία Κοζάκου και τον προϊστάμενο του γραφείο τύπου της ΕΡΤ – Αντώνη Γαλανόπουλου), ισχυρίζεται πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ήταν αυτή που είχε ανακοινωθεί μέσω των δελτίων τύπου της και σύμφωνα με τον τρόπου που προέκυψε και ο νικητής στο Λίβερπουλ.

Συγκεκριμένα μετά την δημόσια ανακοίνωση για την υποβολή προτάσεων στην ΕΡΤ στα τέλη Αυγούστου για την ελληνική εκπροσώπηση, συγκροτήθηκε μία εφταμελής επιτροπή με έργο την διατύπωση γνώμης για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision. H επιτροπή αυτή αποτελούνταν:

  1. Παπαδημητρίου Δημήτρη, Πρόεδρο
  2. Μπορούνη Κων/νο, Μέλος
  3. Απέργη Φώτη, Μέλος
  4. Αντωνόπουλο Λεωνίδα, Μέλος
  5. Κοζάκου Μαρία, Μέλος
  6. Πετρίδη Γιάννη, Μέλος
  7. Αδάμ Πέτρο, Μέλος

Η ΕΡΤ φέτος για πρώτη φορά αποφάσισε μετά από αρκετά χρόνια, να εμπλέξει και το κοινό στην διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής.  70 μέλη αποτέλεσαν την επιτροπή κοινού, η οποία προέκυψε με ηλικιακά κριτήρια και μετά από ηλεκτρονική κλήρωση των ενδιαφερομένων που δήλωσαν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Η επιτροπή αυτή θα είχε το 50,6% του τελικού αποτελέσματος και η επιτροπή της ΕΡΤ το υπόλοιπο 49,4%, ακριβώς όπως θα προέκυπτε και ο νικητής της Eurovision 2023.

Αφού ολοκληρώθηκε η κλήρωση πραγματοποιήθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας της επιτροπής κοινού, παρουσία συμβολαιογράφου, η οποία επικύρωσε τα αποτελέσματα. Η επιτροπή κοινού κλήθηκε να αξιολογήσει τα 7 τραγούδια που ήδη είχαν προκρίνει ως αρτιότερα, η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ, ψηφίζοντας στην κλίμακα της Eurovision (12, 10, 8 … 4) τα 30 περίπου τραγούδια μεταξύ των 106 που είχαν υποβληθεί αρχικά, και τα οποία πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις της διαγωνιστικής διαδικασίας (είχαν δηλαδή υποβληθεί μέσω κάποιας δισκογραφικής ή κάποιας εταιρείας παραγωγής).

Στην πρώτη αυτή βαθμολογία της επιτροπής της ΕΡΤ τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

  1. Proud – Monika 72 βαθμοί
  2. Shout out – Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού 65 βαθμοί
  3. What they say – Vernicos 58 βαθμοί
  4. Holy water – Klavdia 53 βαθμοί
  5. Somewhere to go – Leon of Athens 51 βαθμοί
  6. Liar – Melissa Mantzoukis 35 βαθμοί
  7. We are young – Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου 30 βαθμοί

Τα 7 αυτά τραγούδια τα βαθμολόγησε επίσης στην ίδια κλίμακα (12, 10, 8 …4) και τα 70 μέλη της επιτροπής κοινού. Η σειρά κατάταξης της επιτροπής κοινού ήταν η εξής:

  1. Liar – Melissa Mantzoukis 721 βαθμοί
  2. What they say – Vernicos 556 βαθμοί
  3. Holy water – Klavdia 529 βαθμοί
  4. Somewhere to go – Leon of Athens 504 βαθμοί
  5. Shout out – Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού 465 βαθμοί
  6. Proud – Monika 452 βαθμοί
  7. We are young – Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου 413 βαθμοί

Στην συνέχεια και με βάση το δελτίο τύπου της ΕΡΤ, στην επόμενη φάση αξιολόγησης προχώρησαν μόνο τα 5 πρώτα τραγούδια της επιτροπής κοινού. Ως αξιολόγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής χρησιμοποιήθηκε η αρχική, πολλαπλασιάζοντας απλά τις βαθμολογίες επί 10, ώστε να συμβαδίζουν με τις ψήφους της επιτροπής κοινού και εν τέλει με τους συντελεστές 50,6% και 49,4%, για κάθε επιτροπή ξεχωριστά. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Στην συνέχεια η ΕΡΤ και με σχετικό δελτίο τύπου, ανακοίνωσε πως στην τελική φάση προκρίνονται τα τρία πρώτα τραγούδια της συνολικής βαθμολογίας, με τις ομάδες των οποίων έγιναν συναντήσεις, για να αξιολογήσει τα concept για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Στην τελική βαθμολογία δεν ελήφθησαν υπόψιν τα 4 και τα 5 των δύο επιτροπών, καθώς η τελική επιλογή των 3 τραγουδιών έγινε μεταξύ των 5 πρώτων τραγουδιών της αρχικής ψηφοφορίας της επιτροπής κοινού και όχι μεταξύ των 7. Η επιτροπή της ΕΡΤ βαθμολόγησε ελεύθερα τα 3 τραγούδια από το 12 μέχρι το 6, ενώ όπως ειπώθηκε αφαιρέθηκαν από τα αποτελέσματα της επιτροπής κοινού τα 4αρια και τα 5αρια. Η τελική βαθμολογία, μέσω της οποίας αναδείχθηκε νικητής ο Victor Vernicos ήταν η εξής:

Η ανωτέρω τελική αξιολόγηση ολοκληρώθηκε στις 23/1/2023, προτού αποχωρήσει η συμμετοχή των Καούρη & Μαραγκού, η οποία συνέβη στις 26/1/2023. Η ανακοίνωση του Victor Vernicos ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Eurovision 2023 έγινε με δελτίο τύπου στις 30/1/2023.

Αυτή ήταν η διαδικασία που ακολούθησε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τα όσα η ίδια ισχυρίζεται στις προτάσεις της και που σύμφωνα με την ίδια ήταν σύμφωνα με τα όσα η ίδια εξήγγειλε εξ αρχής, για τον τρόπο επιλογής της φετινής μας συμμετοχής, σύμφωνα πάντα και με τον τρόπο επιλογής του νικητή στην Eurovision 2023.

Melissa Mantzoukis: Δεν τηρήθηκε η διαδικασία που ανακοίνωσε η ΕΡΤ | Εγώ θα ήμουν η νικήτρια αν είχε τηρηθεί!

Η πλευρά της Melissa Mantzoukis με βάση τα όσα είχε ανακοινώσει η ΕΡΤ μέσω των δελτίων τύπων της, αλλά και των αποτελεσμάτων που της κοινοποιήθηκαν αμφισβητεί το αποτέλεσμα και τη διαδικασία, ισχυριζόμενη πως η διαδικασία δεν έγινε όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ, αλλά και η δημόσια τηλεόραση και πως αυτή θα ήταν η νικήτρια της διαδικασίας αν είχαν τηρηθεί οι όροι που είχαν ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες.

Τα λάθη στη διαδικασία επιλογής σύμφωνα με την πλευρά της κα. Μαντζούκη ήταν τα εξής:

α. Ουδέποτε η εναγομένη ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. θα προέβαινε σε παράλογη μαθηματικά (μη λογική) αξιολόγηση των ίδιων τραγουδιών πλείονες της μιας φορές, αλλά αντίθετα είχε ρητά διευκρινίσει – δεσμευθεί ότι η διαδικασία θα γινόταν όπως στην E.B.U. για τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision καθώς και ότι η συμμετοχή της Επιτροπής Κοινού στο τελικό αποτέλεσμα θα ήταν 50,6% και της Επιτροπής της Ε.Ρ.Τ. 49,4%. 

β. Η 70μελής Επιτροπή Κοινού βαθμολόγησε με το σύστημα της βαθμολογικής κλίμακας (12, 10, 8, 7 κ.ο.κ.) 7 υποψήφια τραγούδια. Η 7μελής Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. ΔΕΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ τα 7 τραγούδια, αλλά από αυτά μόνο τα 5 υψηλότερα στην βαθμολογία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΛΑΒΕΙ. Δηλαδή η βαθμολογία των 5 τραγουδιών της Επιτροπής Κοινού που βαθμολόγησε η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. στην πρώτη της αξιολόγηση εμπεριείχε τους βαθμούς 4 και 5, διότι η Επιτροπή Κοινού βαθμολογώντας με κλίμακα 7 τραγούδια είχε στην διάθεσή της τους βαθμούς της κλίμακας 12, 10, 8, 7, 6, 5 και 4, ενώ η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. βαθμολογώντας σε κλίμακα τα 5 τραγούδια είχε στην διάθεσή της μέχρι τον βαθμό 6, ήτοι 12, 10, 8, 7 και 6. Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή Κοινού είχε να ψηφίσει περισσότερες επιλογές με τις αντίστοιχες βαθμολογίες, ενώ η 7μελής Επιτροπή 5 τραγούδια. Με αυτόν τον τρόπο και καθώς το εύρος των υποψηφιοτήτων είναι μικρότερο για την 7μελή Επιτροπή της ΕΡΤ, είναι μαθηματικά αυταπόδεικτο, ότι η δύναμη της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή της 70μελούς Επιτροπής Κοινού και σε καμία περίπτωση δεν τηρείται το ότι το αποτέλεσμα προκύπτει σε ποσοστό 50,6% από την Επιτροπή Κοινού και σε ποσοστό 49,4 % από την 7μελή Επιτροπή της ΕΡΤ. Γιατί έχοντας ήδη αφαιρέσει δύο επιλογές από την δυνατότητα βαθμολόγησης (βαθμολόγηση 5 τραγουδιών αντί 7), τα δύο σώματα βαθμολογίας ψηφίζουν επί ανόμοιων και όχι ισάριθμων επιλογών, έχοντας ήδη επομένως δημιουργήσει μαθηματική και λογική ανισότητα που δεν αντιστοιχεί στον κανόνα που ανακοίνωσε η εναγόμενη εξαρχής (50,6% η Επιτροπή Κοινού και 49,4% η Επιτροπή της ΕΡΤ) 

γ. Στην δεύτερη αξιολόγηση στην οποία προέβη η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ., για την οποία ουδέποτε ενημέρωσε το κοινό και τους συμμετέχοντες που υποβάλανε υποψηφιότητες, η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ! Δηλαδή, η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. βαθμολόγησε με κλίμακα αρχικά 5 τραγούδια από τα 7 υποψήφια στο σύνολο που βαθμολόγησε η Επιτροπή Κοινού, τα οποία 5 τραγούδια περιείχαν και βαθμούς 4 και 5, έπειτα βαθμολόγησε αυτά τα 5 παράτυπα, και σε δεύτερη αξιολόγηση ξαναβαθμολόγησε τραγούδια που είχε ήδη βαθμολογήσει. Και το γεγονός ότι βαθμολόγησε εκ νέου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί επειδή ήθελε να λάβει υπόψη και τις συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες της τελικής φάσης με τα 3 υποψήφια τραγούδια. Το παράδοξο είναι ότι κρατιέται η βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού που είχε δοθεί επί 7 τραγουδιών, ενώ η Επιτροπή της ΕΡΤ βαθμολογεί μόνο ανάμεσα σε τρία τραγούδια. ΔΗΛΑΔΗ αυτό που ήδη είχε κάνει στην προηγούμενη φάση (να ψηφίσει μεταξύ 5 τραγουδιών αντί 7 που ψήφισε η Επιτροπή Κοινού), τώρα το προχωρά εκ νέου, αφού, από την μία υπάρχει βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού ίδια με την προηγούμενη φάση και η οποία είχε δοθεί ανάμεσα σε 7 υποψήφια τραγούδια, και από την άλλη η Επιτροπή της ΕΡΤ ψηφίζει τώρα μόνο μεταξύ τριών τραγουδιών. Επομένως, το ποσοστό της συμμετοχής της Επιτροπής της ΕΡΤ όχι μόνο δεν είναι 49,4 % στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά ξεπερνά κατά πολύ αυτό της Επιτροπής Κοινού (ακόμα περισσότερο από την προηγούμενη φάση που πάλι είχε πράξει το ίδιο). Η παρατυπία της δεν δηλαδή δεν έφτασε μέχρις εδώ, αλλά προσέτι και πάλι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 7 ΣΤΑ 3 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, που θα ήταν λογικό να συμβεί, προκειμένου τα δύο σώματα ψηφοφορίας να δίνουν την βαθμολογία τους σε ίσο αριθμό τραγουδιών. Είναι δηλαδή εντελώς προσχηματικό αυτό που πράττει η εναγόμενη καθώς η συμμετοχή της Επιτροπής της ΕΡΤ δεν αντιστοιχεί σε ποσοστό 49,4% όπως επισημαίνει συνέχεια η εναγόμενη. Τέλος, και πάλι η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. (440) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ Η ΚΛΙΜΑΚΑ (όπως παραδέχθηκε δημόσια και μέλος της Επιτροπής της Ε.Ρ.Τ., ΣΧΕΤΙΚΟ ), ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΗΤΑΝ 560 ΒΑΘΜΟΙ ΛΟΓΩ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ 3 ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (8 ως ελάχιστος βαθμός Χ 7 μέλη = 560 βαθμοί), ΟΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ 3 ΜΟΝΟ ΒΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ (12 για το πρώτο τραγούδι, 10 για το δεύτερο τραγούδι και 8 για το τρίτο τραγούδι). Δηλαδή, πέραν όλων των άλλων πλημμελειών, ακόμα και που υπήρχαν αυτές, η ελάχιστη βαθμολογία από την Επιτροπή της ΕΡΤ έπρεπε να είναι 560 βαθμοί και όχι 440 όπως αναγράφει η ΕΡΤ στο σχετικό πίνακα. 

δ.  Στην τελική (τρίτη) αξιολόγηση της Επιτροπής της Ε.Ρ.Τ., η οποία και πάλι ήταν εντελώς αυθαίρετη, ξένη και αντίθετη με όσα η ίδια η εναγομένη είχε ανακοινώσει αλλά και η E.B.U. προβλέπει, η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. αφαίρεσε αυθαίρετα από την βαθμολογία της Επιτροπής Κοινού τους βαθμούς 4 και 5 που κάποια από 70 μέλη της στα τρία τελικώς υποψήφια τραγούδια (βλ. ως άνω πίνακα 4) και προσέθεσε έπειτα και πάλι την παράτυπη βαθμολογία της που είχε δώσει στην δεύτερη (αυθαίρετη) αξιολόγησή της η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. ΔΗΛΑΔΗ σε αυτό το στάδιο (ΤΕΛΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ) τι πράττει η εναγόμενη; Από μόνη της λέει ότι αφαιρεί από τα τραγούδια τους βαθμούς 4 και 5 που είχαν λάβει κατά την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού ανάμεσα στα 7 τραγούδια. Για να γίνει αντιληπτό δέον να αναφερθεί το εξής: Τα 70 μέλη που πληρώθηκαν να ψηφίσουν μεταξύ 7 τραγουδιών μπορούσαν να βαθμολογήσουν με τους βαθμούς 12, 10, 8, 7, 6, 5 και 4. Αν, όπως τώρα η εναγόμενη, προβεί κάποιος σε αφαίρεση των βαθμών 4 και 5 που τυχόν πήρε, ουσιαστικά είναι σαν να μην ψηφίστηκε η υποψηφιότητα του από 70 άτομα (όπως ήταν η Επιτροπή Κοινού), αλλά από λιγότερα. Και αυτό γιατί τα άτομα που πιθανόν είχαν βάλει στα τραγούδια αυτά 4 και 5 ουσιαστικά πλέον αποκλείονταν. Δηλαδή δεν τηρείται καν ότι ψήφισαν 70 άτομα, αφού ήδη έχουν αφαιρεθεί ψήφοι που αντιστοιχούν και σε άτομα που ψήφισαν. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται έτι περισσότερο το παράδοξο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ότι στο τελικό αποτέλεσμα συμμετέχει η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΟΥ κατά ποσοστό 50,6% και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ σε ποσοστό 49,4%. 

ε. ΟΥΔΕΠΟΤΕ λοιπόν η εναγομένη και η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. τήρησαν τις δεσμεύσεις της εναγομένης για συμμετοχή της Επιτροπής Κοινού κατά 50,6 % και της Επιτροπής της Ε.Ρ.Τ. κατά 49,4% στο τελικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, με τις παρατυπίες της Επιτροπής της Ε.Ρ.Τ. συντονισμένα η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 55 % ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΟΥ! 

στ. Η Επιτροπή της Ε.Ρ.Τ. παράτυπα, παράλογα, αντισυμβατικά και κακόπιστα προέβη στην βαθμολόγηση και του τραγουδιού που ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ! Το ακόμα μεγαλύτερο παράδοξο είναι ότι δόθηκε βαθμολογία για συμμετοχή που είχε ήδη αποχωρήσει. Αν η εναγόμενη δεν προέβαινε σε αυτή την παράλογη ενέργεια (να βαθμολογείται συμμετοχή μη υπάρχουσα), πάλι, παρά τις υπόλοιπες παρατυπίες και πλημμέλειες, πάλι εγώ θα αναδεικνυόμουν νικήτρια της διαδικασίας και άρα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. 

Η πλευρά της Melissa Mantzoukis επιμένει και στο θέμα των πρακτικών των ψηφοφοριών, με την αναλυτική βαθμολογία του κάθε μέλους της επιτροπής της ΕΡΤ, που μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις των ανθρώπων της δημόσιας τηλεόρασης.

Θυμίζουμε πως η Melissa Mantzoukis για την απόδειξη των άνω ισχυρισμών της πέραν των ένορκων καταθέσεων που υπέβαλε από μέλη της επιτροπής κοινού, αλλά και ανθρώπων της εταιρείας μέσω της οποίας υπέβαλε την συμμετοχή της, έχει καταθέσει στο δικαστήριο και μαθηματική πραγματογνωμοσύνη.

Το Eurovisionfun φυσικά θα παρακολουθεί τη διαδικασία και θα σας ενημερώνει για κάθε σχετική εξέλιξη!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    ΕΡΤ:” Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε όπως είχε ορισθεί και σύμφωνα με τον τρόπο που αναδείχθηκε ο νικητής της Eurovision 2023″
    Ας ενημερώσει κάποιους τους τσαρλατάνους ότι στο διαγωνισμό ψηφίζει μία φορά η επιτροπή και μια το κοινό και δεν υπάρχουν φάσεις των φάσεων, ω φάσεις…
    Εμφανώς αν είχε τηρηθεί ο τρόπος που γίνεται και στο διαγωνισμό, όπως ισχυρίζονται, θα υπήρχε 1 φάση με την ψηφοφορία του κοινού και της επιτροπής που θα δίνουν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς και θα υπήρχε τριπλή ισοψηφία και θα πήγαινε η Μελίσα αφού, όπως και στην Eurovision σε περίπτωση απόλυτης ισοψηφίας υπερτερεί η γνώμη του κοινού.
    Ο ζουλας και η λοιπή κομπανία θέλαν τα βύσματα 1. Μόνικα 2. Ντουέτο και για αυτό κατέταξαν τόσο χαμηλά το μεγάλο φαβορί και άφησαν εκτός τελικής 7αδας άλλα φαβορί.
    Αφού δεν τους έβγαινε με τίποτα, κατέληξαν στο Βίκτωρα που έχοντας και μια Α οικονομική άνεση καρπώθηκε τη “νίκη του” σε βάρος άλλων. Αξιόλογος νέος! Τουλάχιστον το ντουέτο μετά από τόσο διασυρμό αποσύρθηκε…
    Ειλικρινά, αν δε δικαιωθεί η Μελίσα στην όλη υπόθεση και δεν υπάρξουν κυρώσεις στους 7+1 αρμόδιους, θα έχω χάσει κάθε ελπίδα από την ελληνική δικαιοσύνη και σίγουρα κάποια στιγμή θα επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. Ο,τι έγινε το ’16 έγινε και φέτος με τη διαφορά ότι τουλάχιστον τότε ο Τσακνής δεν έμπλεξε τον κόσμο σε μια τάχα δημοκρατική και διαφανή διαδικασία. Ο Ζουλας μακράν χειρότερος.
    #ξεφτιλΕΡΤ

    Απάντηση
  2. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι όλες αυτές οι φάσεις είναι αχρείαστες και μαθηματικά λανθασμένες. Το χειρότερο όμως είναι ότι ούτε καν στην τελευταία φάση δεν υπολογίστηκαν οι βαθμολογίες κατά 50,6% και 49,4% για την επιτροπή κοινού και για την “καλλιτεχνική” επιτροπή αντιστοίχως.

    Παρ’ όλα αυτά είμαι επιφυλακτικός ως προς τη νίκη της Μελίσσα στο δικαστήριο, καθώς έχω την εντύπωση πως ακόμη και αν γινόταν αναλογία των βαθμολογιών και πάλι ο Βίκτωρας θα ήταν πρώτος στην κατάταξη λόγω της πολύ χαμηλής βαθμολογίας που έλαβε η Μελίσσα από την “καλλιτεχνική” επιτροπή. Βέβαια, οι αμέτρητες φάσεις που έγιναν και τα μαθηματικά μαγειρέματα ίσως την ευνοήσουν.

    Απάντηση
  3. Jason Dimarakis
    Jason Dimarakis says:

    Χίλιες φορές Τσακνής που έστω ετσιθελικά μας φόρεσε τους Argo. Τουλαχιστον υπηρξε ειλικρινης και δεν κοροιδεψε κανεναν ουτε εβαλε τον κοσμο σε διαδικασια ψηφοφοριας.

    Διαβασα προσεκτικοτατα το αρθρο κι ενα εχω να πω: Η Μελίσσα είναι πρακτικα αδυνατο να μη δικαιωθει. Αν γινει το αντιθετο ειναι τρομερο σκανδαλο, και πλεον θα πιστευω οτι και η δικαιοσυνη ειναι κατευθυνομενη.

    Απλά τραγικό επισης πως η κοπελα πρεπει να περιμενει 6 μηνες για να δικαιωθει. Αν γνωριζει καποιος μπορει να μου πει τι ζητα η Μελισσα απο την Ερτ; Χρηματα για ηθικη βλαβη ή απαιτει εκπροσωπηση μελλοντικη στη Γιουροβιζιον;

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Unpopular opinion ισως αλλα το Utopian land των Argo ηταν μια πολυ τιμια συμμετοχη μεσα σε μια πολυ κακη συγκυρια. Ναι προφανως οι τοτε ιθυνοντες δεν ηθελαν γκλαμ και μεγαλεια και αποφασισαν τελευταια στιγμη να στειλουν κατι πιο εθνικ και χαμηλων τονων, ναι προφανως το συγκροτημα δεν ειχε εμπειρια απο μεγαλες σκηνες ουτε το τραγουδι φυσικα ηταν κανενα αριστουργημα, αλλα εβλεπες οτι υπηρχε μια αληθινη προσπαθεια. Λιγο τα στοιχεια απο την ελληνικη μουσικη παραδοση, λιγο η επιλογη να πανε με μια διαλεκτο που δεν ειχε ακουστει ποτε στη σκηνη του διαγωνισμου και κυριως, αυτο που προσδιδει τον χαρακτηρα της τιμιοτητας στην εν λογω συμμετοχη, ηταν οτι τα παιδια ηταν προσγειωμενα, ουτε πουλησαν φυκια για μεταξωτες κορδελες ουτε γουοναμπιδικες προφορες ουτε μεγαλες δηλωσεις ουτε το επαιξαν ιστορια. Θυμαμαι διαφορους στα ξενα σαιτ να σχολιαζουν οτι ναι μεν δεν τους πολυαρεσει το τραγουδι αλλα το βλεπουν θετικα οτι η Ελλαδα παει με μια διαφορετικη προταση. Νομιζω πηγαν πολυ συνειδητοποιημενοι οτι δεν θα πανε καλα και παρολα αυτα το παλεψαν.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *