Eurovision 2024: Η πρώτη πρόβα της Κροατίας!

Η πρώτη μέρα προβών στη Eurovision 2024 φτάνει στο τέλος της με τελευταία χώρα της ημέρας να είναι η Κροατία, με τον Baby Lasagna και το τραγούδι “Rim Tim Tagi Dim“!

Ποιος είναι ο Baby Lasagna;

Ο Baby Lasagna, είναι ένα εγχείρημα που δημιουργήθηκε από τον τραγουδοποιό Marko Purišić με σκοπό να συνθέσει το είδος τραγουδιών που ήθελε να κυκλοφορήσει. Ο μουσικός από το Umag έχει μια χαλαρή προσέγγιση στη μουσική, η οποία αντανακλάται στους αστείους και ανέμελους στίχους του. Με το Κροατικό ροκ συγκρότημα, Manntra, συμμετείχε ως κιθαρίστας στο Dora 2019, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση με το τραγούδι “In the Shadows”.

Πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στο Dora ως solo καλλιτέχνης, και κέρδισε τον διαγωνισμό για να γίνει ο εκπρόσωπος της Κροατίας. Το Rim Tim Tagi Dim περιγράφεται ως ένα αστείο τραγούδι για την οικονομική εκπαίδευση των νέων Κροατών, και γράφτηκε αποκλειστικά από τον καλλιτέχνη στο υπνοδωμάτιό του.

Χρησιμοποιώντας αυτό που βλέπει ως τα προβλέψιμα πρότυπα διατάξεων της μουσικής βιομηχανίας, ο Marko προσπαθεί, για όσους ακούν προσεκτικά, να μεταδώσει ένα βαθύτερο μήνυμα για τις ανησυχίες και τα βάσανα του περιβάλλοντός μας.

Η αποστολή του Baby Lasagna είναι να μας ψυχαγωγήσει ενώ προσελκύει την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις των ατόμων και της κοινωνίας.

Η πρόβα:

Φέτος ο τραγουδοποιός Marko Purišić, επίσης γνωστός ως Baby Lasagna, εκπροσωπεί τη χώρα με το Rim Tim Tagi Dim – ένα μοναδικό μείγμα ροκ, λαϊκής μουσικής, τεχνολογίας και “θυμωμένων” βιολιών που διηγείται μια ιστορία για το να φύγεις από το σπίτι και να βρεις καλύτερες ευκαιρίες.

Σκηνικά, η εμφάνιση είναι παρόμοια με εκείνη που ο Baby Lasagna κατέκτησε το βραβείο στο Dora 2024 – στοιχεία παραδοσιακού χορού, ο Baby Lasagna με γιγαντιαία κομψά μανίκια και εξαιρετική χρήση ολόκληρης της σκηνής. Αλλά ολόκληρη η εκτέλεση έχει προσαρμοστεί για το Μάλμε, από το χορευτικό πρόγραμμα μέχρι το κοπάδι από neon ζώα φάρμας στον τοίχο LED.  Neon γάτες κάνουν την εμφάνισή τους ακριβώς στο τέλος, ενώ αναμένουμε και τα πυροτεχνήματα.

Και όντως, στο τρίτο run έντονος καπνός βγαίνει κατά τη διάρκεια των βιολιών, στη συνέχεια φωτιές στα ρεφρέν και πυροτεχνήματα. Με διαφορά η μεγαλύτερη επίδειξη πυροτεχνημάτων της ημέρας!

Bbay Lasagna Eurovision 2024 – 1η Πρόβα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε απόσπασμα από πρώτη την πρόβα της Κροατίας:

@eurovision Cats, assemble! Cows, unite! @The Baby Lasagna Official smashed first rehearsals! #Eurovision2024 ♬ original sound – Eurovision

Η δεύτερη πρόβα της Κροατίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τους Baby Lasagna , στην σκηνή του διαγωνισμού.

πηγή: eurovision.tv

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2024, στο Μάλμε!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Christos
    Christos says:

    Πολυ κριμα που κρατησε τοσο πολυ την χορογραφία απο τον εθνικο τελικο. Ηλπιζα να την αλλαξει μπας και με προκαλεσει το ενδιαφερον. Ποσο με τη σπαει οταν κατι δεν μαρεσεσει, να αρεσει τοσο πολύ σε ολους τους αλλους

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα γιατί θεωρείται φαβορί για νίκη…
    Το τραγούδι σαν τραγούδι ναι! Σκηνικά είναι κιτς, προβλέψιμο και με πολλή πληροφορία. Φωνητικά ήταν καλύτερος από ότι τον περίμενα. Δε θέλω να κερδίσει αυτό που είδα συνολικά, και δε νομίζω να κερδίσει. Άνετη πρόκριση 1-2 ημιτελικό. 3-7 τελικό.

    Απάντηση
  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Ούτε που μπήκαν στον κόπο να αλλάξουν τίποτα από την εμφάνιση στον εθνικό τους τελικό. Γραφικό στα όρια της καρικατούρας, απλοικό και δήθεν “ροκάδικό”.

    Απάντηση
  4. James
    James says:

    Το τραγούδι είναι καλό και σαν ιδέα το να κερδίσει μια χώρα που δεν έχει κερδίσει ξανά μου αρέσει,όμως ειλικρινά αυτό που βλέπω επί σκηνής είναι ενοχλητικό για τα μάτια.
    Είναι μεν Βαλκάνια (που αυτό θέλουν να δείξουν)αλλά κακά Βαλκάνια.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *