Ιταλία: Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Sanremo o Amadeus!

Την αποχώρηση του από την θέση του παρουσιαστή και καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ του Sanremo, ανακοίνωσε ο Amadeus. Το Sanremo 2024 θα είναι το πέμπτο και τελευταίο φεστιβάλ που θα διευθύνει ο δημοφιλής παρουσιαστής της ιταλικής τηλεόρασης.

Από το 2020 ο Amadeus καθοδηγεί θα λέγαμε το φεστιβάλ του Sanremo, με ομολογουμένως θεαματικά αποτελέσματα, αφού επί των ημερών του το Sanremo έφθασε σε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης, ενώ οι Maneskin το 2021 κατάφεραν να κερδίσουν και το διαγωνισμό της Eurovision.

Το λέω επίσημα: αυτό είναι το τελευταίο μου Φεστιβάλ. Πέντε στη σειρά είναι πολλά. Είναι τιμή μου που ισοφάρισα τον Pippo Baudo και τον Mike Bongiorno. Αν σε λίγα χρόνια μου ζητούσαν θα μπορούσα να επιστρέψω, ναι στο μέλλον αλλά τώρα πρέπει να σταματήσω. 

Ο Amadeus αποκάλυψε πως δεν έχει κανένα θέμα με τον νέο CEO της RAI, που ορίστηκε από την κυβέρνηση της Τζ. Μελόνι. Δεν έχει αποφασίσει ποιος ή ποιοι θα είναι συμπαρουσιαστές του στο 74ο Φεστιβάλ του Σανρέμο, ενώ και για τα υποψήφια τραγούδια θα ξεκινήσει την αναζήτησή τους τους επόμενους μήνες, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η σκηνογραφία.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Amadeus περιγράφει και τον τρόπο επιλογής των τραγουδιών που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο φεστιβάλ, λέγοντας πως πάντοτε ζητά από τους καλλιτέχνες περισσότερα του ενός τραγούδια για να επιλέξει. Δεν ξεκαθαρίζει αν και το 2024 θα έχουμε 28 τραγούδια ή λιγότερα, λέγοντας πως πάντοτε τα τραγούδια και το επίπεδο τους είναι αυτά που καθορίζουν τον τελικό αριθμό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2024!

Πηγή: F2Magazine
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *