Eurovision 2024: Το Malmö ήταν η μόνη επιλογή, αναφέρει η Aftonbladet!

H απόφαση ελήφθη χθες, όταν ο σουηδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας SVT και η EBU ανακοίνωσαν ότι ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Malmö και στην Malmö Arena! Ωστόσο, σύμφωνα με τον Torbjörn Ek και την Aftonbladet, καμία από τις άλλες υποψήφιες πόλεις δεν πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις της λίστας ελέγχου της SVT και της EBU, εκτός από το Μάλμε. Το Μάλμε ήταν η μόνη επιλογή όπως φαίνεται και ο Tobbe προσπάθησε να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους οι υπόλοιπες πόλεις δεν θεωρήθηκαν ως πιθανές πόλεις διεξαγωγής του διαγωνισμού!

Οι πιθανότητες για το Gothenburg

Μετά το Malmö το 2013 και τη Στοκχόλμη το 2016, πολλοί ήλπιζαν ότι το Gothenburg θα φιλοξενούσε τη Eurovision 2024. Νωρίτερα από την ανακοίνωση της πόλης, είχαμε αναφέρει ότι ούτε το Gothenburg ούτε το Örnsköldsvik είχαν επιλεχθεί να φιλοξενήσουν τη Eurovision 2024, καθώς μια αρένα 50 ετών με αρκετά προβλήματα προσβασιμότητας δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει μια παραγωγή του 2024.

Οι πιθανότητες για το Örnsköldsvik

Με το Örnsköldsvik υπήρχαν δύο βασικά ζητήματα! Πρώτον, υπάρχουν δύο πτήσεις την ημέρα προς το Örnsköldsvik. Με 50 θέσεις σε κάθε πτήση. Δεύτερον, δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια τόσα δωμάτια ξενοδοχείων όσα απαιτεί η Eurovision. Το Övik υποστήριζε το ταξίδι με τρένο, αλλά και μόνο η διέλευση από τη Σουηδία διαρκεί πάνω από 10 ώρες (το γρηγορότερο ταξίδι με τρένο Malmö – Övik διαρκεί 10:40 ώρες σύμφωνα με την SJ). Μετά θα έπρεπε να φτάσεις και στα εθνικά σύνορα. Τα περισσότερα δωμάτια των ξενοδοχείων θα ήταν ήδη κλεισμένα από τα κρουαζιερόπλοια που θα υπήρχαν στο λιμάνι. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι έξυπνο, αλλά επίσης είναι και λίγο αμήχανο, λίγο πολύ αβέβαιο για να τολμήσει η SVT να πάρει το ρίσκο.

Οι πιθανότητες για τη Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Μεγάλη πόλη αλλά εύκολα προσβάσιμη, πολλά πράγματα σε απόσταση 1 ώρας με τα πόδια και μεγάλες αρένες. Όμως με το Globen κλειστό για ανακαίνιση, τα ποδοσφαιρικά σωματεία στην Friends Arena και το Tele2 και την πρόταση της ίδιας της πόλης με μια προσωρινή αρένα (στην πράξη μια τεράστια σκηνή όπως σε ένα μουσικό φεστιβάλ) στο Frihamnen, άρχισε κανείς να υποψιάζεται την έλλειψη προοπτικής.

Σε μια χρονιά που η παγκόσμια οικονομία κλυδωνίζεται, δεν είναι καιρός για την SVT να ποντάρει σε εναλλακτικές λύσεις με πολύ αβέβαια χαρτιά. Τα ερωτηματικά που περιβάλλουν μια αρένα που δεν υπάρχει καν, με όλες τις γνωστές και άγνωστες αβεβαιότητες που αυτό συνεπάγεται, η Στοκχόλμη έγινε απλώς μια δύσκολη επιλογή. Για να μην αναφέρουμε ότι οι Σουηδοί και οι κάτοικοι της Στοκχόλμης δεν θα ήθελαν να πληρώσουν μια τέτοια προσωρινή λύση και να δουν τους λογαριασμούς των φόρων τους να μεγαλώνουν.

Το ζήτημα της διαθεσιμότητας των ξενοδοχείων

Το Malmö ήταν το μόνο ασφαλές χαρτί. Πώς είναι όμως τα πράγματα όσον αφορά τα καταλύματα και τη διαθεσιμότητα; Όπως αναφέρουν οι Hanna Lindström και Torbjörn Ek της Aftonbladet στις πλατφόρμες κρατήσεων, δεν έχει μείνει ούτε ένα ελεύθερο δωμάτιο ξενοδοχείου στο Malmö μεταξύ 11-12 Μαΐου, δηλαδή μόλις μισή ώρα μετά την ανακοίνωση ότι η πόλη θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2024. Μια εύκολη λύση θα ήταν τότε κάποιος να πάρει το τρένο για την Κοπεγχάγη ή να ζητήσει από κάποιον φίλο να τον φιλοξενήσει.

Περισσότερα δωμάτια μπορεί να είναι διαθέσιμα

Οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων Scandic, Clarion και Best Western στο Malmö είναι πλήρως κλεισμένες κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή. Αλλά η ελπίδα για μια νύχτα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Malmö δεν έχει χαθεί ακόμα. Ο Johan Michelson , Διευθύνων Σύμβουλος της Best Western Hotels γράφει ότι το ξενοδοχείο πιθανότατα θα απελευθερώσει περισσότερα δωμάτια πιο κοντά στην εκδήλωση, όταν θα έχει μια καλύτερη εικόνα της ζήτησης.

Στο Scandic, ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται διαφορετική. Εκεί, τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι, όπως ακριβώς φαίνεται, sold out και συνιστούν να πάτε στη γειτονική χώρα. Η Karin Sinclair, υπεύθυνη τιμολόγησης της Scandic στη Σουηδία, σχολιάζει σχετικά:

“Τα ξενοδοχεία μας στο Μάλμε είναι προς το παρόν πλήρως κλεισμένα κατά τη διάρκεια της Eurovision ωστόσο πάντα απελευθερώνουμε τα δωμάτια που διαθέτουμε αμέσως. Συνιστώ να παρακολουθείτε τον ιστότοπό μας εάν αλλάζει η διαθεσιμότητα και μια συμβουλή είναι να παρακολουθείτε και τα ξενοδοχεία μας στην Κοπεγχάγη – είναι απλά μια γρήγορη διαδρομή με το τρένο απέναντι από τη γέφυρα”.

9 στα 10 δωμάτια πηγαίνουν σε φαν της Eurovision

Τα ξενοδοχεία Clarion έχουν επίσης πλήρως κλεισμένα δωμάτια την ημέρα των τελικών. Ο Jens Lyckman , Διευθύνων Σύμβουλος του Clarion Malmö Live, αναλύει στο Sydsvenskan την κατάσταση:

“Στο Malmö υπάρχουν συνολικά λίγο πάνω από 4.000 δωμάτια ξενοδοχείων. Το 90 τοις εκατό αυτής της χωρητικότητας έχει ήδη διατεθεί για την εκδήλωση”

Κάποιοι μπορεί να μείνουν στο Kastrup

Ο Johan Hermansson , διευθυντής της διοίκησης αναψυχής στο Malmö, πιστεύει ότι το Malmö είναι μια εύκολα προσβάσιμη πόλη και ότι είναι δυνατόν να επισκεφθεί κανείς την πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας του Schlagerfest.

“Όταν υπάρχουν μεγάλες εκδηλώσεις εδώ στην περιοχή Öresund, είναι εύκολο να πάμε σε αυτές. Κάποιοι έρχονται στο Kastrup και μένουν σε ξενοδοχεία, αλλά πολλοί έρχονται με το Pågatågen και διανυκτερεύουν για μια διασκεδαστική εκδήλωση στο Malmö. Είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία το γεγονός ότι μπορούμε να προσελκύουμε επισκέπτες από την άμεση περιοχή μας, τους οποίους πραγματικά καλωσορίζουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι και για όσους έρχονται από λίγο πιο μακριά”.

Πιστεύετε ότι το Malmö ήταν καλή επιλογή για να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του επόμενου έτους; Σκοπεύετε να πάτε στο Malmö το επόμενο έτος για να παρακολουθήσετε κάποια από τα τρία διαθέσιμα σόου; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun.com για όλα τα τελευταία νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Σουηδία!

Πηγή: Αftonbladet.se,Sydsvenskan.se,Aftonbladet.se 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *