Ουκρανία: Ξεκινάει η υποβολή συμμετοχών για τον εθνικό τελικό της χώρας!

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ουκρανίας ξεκίνησε την εθνική διαδικασία για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024. Αιτήσεις από καλλιτέχνες γίνονται δεκτές μέσω της φόρμας στον ιστότοπο eurovision.ua από τις 30 Αυγούστου έως τις 22 Οκτωβρίου. Ο τελικός του Vidbir θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο μουσικός και συνθέτης Dmytro Shurov (Pianoboy) θα είναι για δεύτερη φορά ο μουσικός παραγωγός του Vidbir:

“Ξεκίνησε η αποδοχή των αιτήσεων συμμετοχής στην Εθνική Επιλογή για τη Eurovision 2024! Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλους τους μουσικούς της χώρας μας: έχετε σχεδόν οκτώ εβδομάδες για να δημιουργήσετε το δικό σας τραγούδι νίκης. Το τραγούδι της χρονιάς, που θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία στην παγκόσμια διεθνή σκηνή, θα σπάσει όλα τα charts και θα κερδίσει την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ανυπομονώ πολύ για τα τραγούδια σας.. το ταλέντο και η ενέργειά σας χρειάζονται πολύ στη χώρα μας αυτή τη στιγμή.”

Φέτος, το Vidbir θα διεξαχθεί με καινοτομίες – οι θεατές θα μπορούν να επιλέξουν έναν από τους φιναλίστ μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

“Φέτος τους φιναλίστ της Εθνικής Επιλογής δεν θα τους επιλέξω μόνο εγώ. Θα διεξαχθεί ψηφοφορία μεταξύ των longlisters …δεν έχω αρκετό χώρο στη λίστα των φιναλίστ, που ήταν ο μεγαλύτερος πόνος μου πέρυσι. Το κοινό θα επιλέξει τον αγαπημένο του, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για τη νίκη στον τελικό”, δήλωσε ο Dmytro Shurov.

Προϋποθέσεις συμμετοχής και κύρια στάδια της Εθνικής Επιλογής για τη Eurovision 2024:

— Στην Εθνική Επιλογή μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες άνω των 16 ετών. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τόσο σόλο ερμηνευτές όσο και συγκροτήματα, η σύνθεση των οποίων δεν ξεπερνά τα 6 άτομα.

— Οι απαιτήσεις επιλογής προβλέπουν ότι ένα τραγούδι έχει διάρκεια έως 3 λεπτά. Επιτρέπεται η συμμετοχή σε πρωτότυπα τραγούδια που έχουν δημιουργηθεί χωρίς τη χρήση άλλων έργων. Επιπλέον, ένα τραγούδι που υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στην Εθνική Επιλογή πρέπει να είναι τραγούδι που δεν έχει δημοσιευτεί ή εκτελεστεί στο παρελθόν.

— Ο αριθμός των υποβληθέντων τραγουδιών από έναν συμμετέχοντα δεν είναι περιορισμένος. Επιπλέον, οι κανόνες της Εθνικής Επιλογής επιτρέπουν την υποβολή εκδόσεων επίδειξης.

— Με βάση τα αποτελέσματα της πανεθνικής προκαταρκτικής επιλογής, θα σχηματιστεί μακρά λίστα συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην Εθνική Επιλογή. Η λίστα θα περιλαμβάνει έως και 20 ερμηνευτές. Οι συμμετέχοντες στη λίστα Longlist πρέπει να περάσουν μια ακρόαση, η προσωπική συμμετοχή στην οποία είναι υποχρεωτική.

— Με βάση τα αποτελέσματα των οντισιόν, έως τις 20 Νοεμβρίου θα διαμορφωθεί μια λίστα με τους φιναλίστ, η οποία θα περιλαμβάνει έως και 10 ερμηνευτές.

— Μεταξύ των συμμετεχόντων της longlist που δεν θα περάσουν στη λίστα των φιναλίστ, θα διεξαχθεί διαδικτυακή ψηφοφορία αξιολόγησης, η οποία θα καθορίσει έναν ακόμη συμμετέχοντα στον τελικό. Η πλήρης λίστα των φιναλίστ θα δημοσιευθεί έως τις 29 Δεκεμβρίου.

— Ο τελικός της Εθνικής Επιλογής θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2024 σε μορφή τηλεοπτικής συναυλίας. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο νικητής της Εθνικής Επιλογής θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής και των ψηφοφοριών του κοινού. Η σύνθεση της κριτικής επιτροπής αστέρων του τελικού θα επιλεχθεί από Ουκρανούς μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

Πηγή: Suspilne

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *