Ισπανία: 825 συμμετοχές υποβλήθηκαν στο RTVE για το Benidorm Fest 2024!

Η περίοδος υποβολής για το Benidorm Fest 2024, την εθνική επιλογή της Ισπανίας για τη Eurovision 2024, έκλεισε μόλις χθες αφού παρέμεινε ανοιχτή για σχεδόν 5 μήνες.

Αποκαλύπτεται επίσημα, λοιπόν, ότι στο RTVE έχουν υποβληθεί 825 προτάσειςΜικρή μείωση καταγράφεται στις υποβληθείσες προτάσεις φέτος σε σχέση με τις 876 συμμετοχές που κατατέθηκαν το 2023 και τις 886 το 2022.

Στατιστικά στοιχεία

  • Και οι 825 συμμετοχές υποβλήθηκαν φέτος μέσω διαδικτυακής φόρμας, σε σύγκριση με τις 455 συμμετοχές που υποβλήθηκαν με τον ίδιο τρόπο πέρυσι.
  • Σχεδόν 200 τραγούδια υποβλήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες!
  • Όλες οι προτάσεις που υποβλήθηκαν φέτος περιλαμβάνουν και τον τραγουδιστή και το τραγούδι. Παράλληλα, πέρυσι, περισσότερα από 300 τραγούδια κατατέθηκαν χωρίς ερμηνευτή.
  • Τα 23 από τα 825 τραγούδια που υποβλήθηκαν προέκυψαν μέσω ενός songwriting camp που διοργανώθηκε φέτος από το RTVE. Αυτό το camp πραγματοποιήθηκε την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου με στόχο τον εμπλουτισμό του φεστιβάλ του Benidorm.

Διαφορετικότητα και ποικιλία

Προκειμένου να επιλεγεί η δυνατότερη συμμετοχή, το Benidorm Fest είναι πλέον πιο ανοιχτό σε κάθε στυλ μουσικής. Αυτή η διάθεση αποτυπώθηκε και στις υποβολές. Reggaeton, trap, urban και ηλεκτρονική μουσική θα δηλώσουν το παρών, κάνοντας το κάλεσμα του Benidorm Fest 2024 το περισσότερο πολυποίκιλο μουσικά στην ιστορία του. Επιπλέον, πολλές συμμετοχές υποβλήθηκαν και σε άλλες επίσημες γλώσσες της Ισπανίας.

Εκτός των μουσικών στυλ, το προφίλ και το υπόβαθρο των καλλιτεχνών θα διαφέρουν επίσης μεταξύ τους. Το Benidorm Fest 2024 είναι ανοιχτό και θα περιλαμβάνει τόσο καταξιωμένους όσο και ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Τι έπεται;

Δεδομένου ότι το παράθυρο υποβολής έχει κλείσει, η επιτροπή του RTVE θα εξετάσει όλες τις υποβληθείσες συμμετοχές. Από τις 825 συμμετοχές οι 16 καλύτερες, θα είναι αυτές που θα διαγωνιστούν στους ημιτελικούς του Benidorm Fest. Οι 16 συμμετέχοντες στο Benidorm Fest 2024 θα αποκαλυφθούν στις 11 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεβίλλη .

Εν συνεχεία, οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το main event του Benidorm Fest, ήτοι τους δύο ημιτελικούς του καθώς και τον Μεγάλο Τελικό. Οι δύο ημιτελικοί θα περιλαμβάνουν 8 καλλιτέχνες έκαστος και θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιανουαρίου και 1η Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Ο Μεγάλος Τελικός του Benidorm Fest έχει προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου, όπου και οι 8 εναπομείναντες καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν για ένα εισιτήριο στο Μάλμε.

Νικήτρια του Benidorm Fest 2023 και ως εκ τούτου εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2023 ήταν η Blanca Paloma με το τραγούδι της “Eaea”, το οποίο και δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των fans, τερματίζοντας στη 17η θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: RTVE
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *