Eurovision 2023: Κέρδη 55 εκατομμυρίων £ για το Λίβερπουλ!

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του δήμου του Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια της Eurovision 2023 η οικονομία της πόλης είχε έσοδα 55 εκατομμυρίων £. Διπλάσια από όσα υπολόγιζαν εξ αρχής.

473.000 επισκέπτες είχαν τα Eurovision events την εβδομάδα του διαγωνισμού στο Λίβερπουλ. Οι επισκέπτες αυτοί άφησαν στην τοπική οικονομία (σε καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγαζιά), περίπου 55 εκατομμύρια στερλίνες.

Τόσο οι επισκέπτες, όσο και τα οικονομικά κέρδη για το Λίβερπουλ, ήταν υπερπολλαπλάσια από όσα υπολογίζονταν εξ αρχής. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Liam Robinson, ανέφερε πως τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, προσθέτοντας:

Δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, οι τοπικές επιχειρήσεις έδιναν την απαραίτητη ώθηση και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στην πόλη, πέρασαν υπέροχα και είναι περισσότερο από πιθανό να επιστρέψουν ξανά!

Ο δήμαρχος της περιοχής του Λίβερπουλ, Steve Rotheram, πρόσθεσε ότι η πόλη έδωσε στους θαυμαστές, είτε βλέποντας προσωπικά είτε στην τηλεόραση, «μια Eurovision που δεν θα ξεχάσουν ποτέ» και ότι ήταν «μια ζωτική βολή για την τοπική μας οικονομία».

Ο υπουργός Πολιτισμού Stuart Andrew δήλωσε: «Αυτή η έρευνα καταδεικνύει τον θετικό αντίκτυπο της φιλοξενίας μεγάλων εκδηλώσεων και ελπίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε επάνω σε αυτήν την επιτυχία».

Το Λίβερπουλ ήταν η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που φιλοξένησε τη Eurovision εδώ και 25 χρόνια, με τα κύρια σόου να γίνονται στο M&S Bank Arena.

Ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: BBC
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *