Ρωσία: Αναβίωση του Ιntervision Song Contest!

Δύο χρόνια, σχεδόν, μετά την αποβολή της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων, η χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision. H αποβολή της Ρωσίας από την EBU ήταν απόρροια της εισβολής της πρώτης στην Ουκρανία στις αρχές του 2022. Με τη σύρραξη να συνεχίζεται αμείωτη, η επιστροφή της υπερδύναμης στον διαγωνισμό φαντάζει εξίσου μακρινή, δεδομένης και της ανάγκης υποβολής εκ νέου αίτησης επανένταξης, στην οποία αντιτίθενται οι διάφοροι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Ευρώπης.

Η Ρωσία, ωστόσο, δεν παραμένει σιωπηρή και ως απάντηση προβάλλει την αναβίωση του Ιntervision Song Contest, ενός διάσημου φεστιβάλ του παρελθόντος.

Η αναβίωση του Intervision συνοδεύτηκε από δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Channel One, της Ρωσίας, το οποίο και θα το διοργανώσει. Συγκεκριμένα,

Προτείνουμε τον επόμενο χρόνο να διοργανώνουμε και να διοργανώνουμε κάθε χρόνο έναν ανοιχτό διαγωνισμό μουσικής, ή μάλλον τραγουδιού, υπό τον τίτλο “Intervision”. Αυτός ο διαγωνισμός δεν θα έχει πολιτικούς περιορισμούς ή επιρροέςΑυτή είναι μια ελεύθερη πλατφόρμα μέσω της οποίας όλες οι χώρες μπορούν να παρουσιάσουν δείγματα της μουσικής τους.

Τι είναι το Intervision Song Contest;

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Intervision διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ως εναλλακτική του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η μόνη χώρα ανοιχτή προς τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision υπήρξε η Γιουγκοσλαβία. Ο διαγωνισμός είχε στόχο την επανένωση χωρών που ήταν μέρος της σοβιετικής σφαίρας επιρροής.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Intervision έλαβε χώρα μεταξύ 1965 και 1968 και από το 1977 έως το 1980. Το 2008 η Ρωσία προσπάθησε να αναβιώσει τον διαγωνισμό. Ωστόσο, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Intervision διακόπηκε και πάλι μετά το 2008.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου χώρες εντός της σφαίρας επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης όπως η Βουλγαρία, η Φινλανδία ή η Πολωνία συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Intervision. Παράλληλα, ο εν λόγω διαγωνισμός ήταν ανοιχτός σε χώρες εκτός Ευρώπης όπως η Κούβα ή ο Καναδάς.

Για τον φετινό διαγωνισμό, η Ρωσία σχεδιάζει να προσκαλέσει κράτη που συναπαρτίζουν τις Big Four, ήτοι την Ινδία, την Κίνα και τη Βραζιλία και άλλες χώρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Our Generation – ως εναλλακτική της Junior Eurovision

Η υπερδύναμη της πάλαι Σοβιετικής Ένωσης δεν περιορίζεται μόνο στην εύρεση εναλλακτικής για την ενήλικη εκδοχή της Eurovision αλλά μόλις πριν λίγες μέρες εγκαινίασε και έναν νέο Διαγωνισμό Τραγουδιού για παιδιά. Το Our Generation 2023, το οποίο και διοργανώθηκε στη Μόσχα υπό την οικονομική αιγίδα της Ρωσικής Κυβέρνησης, φιλοξένησε νέους από 13 χώρες με ένα παρόμοιο format με εκείνο του αντίστοιχου διαγωνισμού της EBU.

Οι συμμετέχοντες, πλην του Ρώσου εκπροσώπου, δεν συσχετίζονταν ούτε επιλέχθηκαν με κάποιον ραδιοτηλεοπτικό φορέα και προέρχονταν από χώρες σοβιετικής επιρροής, καθώς και από τις Big Four, που προαναφέρθηκαν. Το Our Generation στοχεύει με τη σειρά του στην πολιτισμική ανταλλαγή και την ενδυνάμωση των σχέσεων των συμμετεχουσών χωρών.

Mείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: TASS, ourgenerationtv
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *