Σουηδία: Εντατικοποίηση των σχεδιασμών ασφαλείας για τη Eurovision 2024 στο Μάλμε!

Όπως διαβάσατε σε ένα από τα άρθρα μας την περασμένη εβδομάδα, με βάση το αυξημένο επίπεδο τρομοκρατικής απειλής, η Σουηδική Αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει τις τσάντες σε μεγάλες εκδηλώσεις στη Σουηδία.

Κατά συνέπεια, το Malmö αξιολογεί επί του παρόντος την τρέχουσα κατάσταση που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και συζητά τρόπους για να καταστήσει τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision όσο το δυνατόν ασφαλέστερο.

Μιλώντας στο Sveriges Radio, ο Nils Norling, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Malmö ανέφερε:

“Αν κοιτάξουμε το Malmö κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, έχουμε δει μια ορισμένη αύξηση των εγκλημάτων μίσους. Καθημερινά βλέπουμε συγκεντρώσεις, κυρίως φιλοπαλαιστινιακές. Επομένως, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν διάφορες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.”

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία του Malmö δεν έχει εντοπίσει άμεσες απειλές για τον διαγωνισμό, αλλά είναι αυτονόητο ότι το έργο των μυστικών υπηρεσιών θα ενταθεί καθώς πλησιάζουμε στον διαγωνισμό.

Το Sveriges Radio πήρε επίσης συνέντευξη από την Karin Karlsson, η οποία είναι επικεφαλής για τη διοργάνωση εκδηλώσεων του δήμου Malmö. Η Karin αναφέρθηκε σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ισραηλινής συμμετοχής που πραγματοποιήθηκε το 2013 και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι πρέπει να δράσουμε προληπτικά και να έχουμε κατά νου ότι θα μπορούσαν να συμβούν περισσότερα από ό,τι το 2013 και στη συνέχεια να ακολουθήσουμε τα πράγματα που μας λέει η αστυνομία να κάνουμε.”

Εκτός από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, η πόλη του Malmö θα φιλοξενήσει και διάφορες εκδηλώσεις σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους. Αλλά αυτό αποτελεί απειλή σύμφωνα με την Karlsson;

Προσπαθούμε να δούμε μέρη όπου έχουμε συνηθίσει να έχουμε καλή ασφάλεια και ελέγχους, οπότε τα μέρη που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να μπορούν να είναι απολύτως ασφαλή.”

Περισσότερες προδιαγραφές ασφαλείας σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovisionθα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Malmö  της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024, μετά τη δεύτερη νίκη της  Loreen  στο Λίβερπουλ, με το τραγούδι Tattoo:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τον αγαπημένο εθνικό τελικό της Σουηδίας!

Πηγή: Sveriges Radio

Ακολουθήστε μας σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε τίποτα από όσα συμβαίνουν στη Eurovision:

 

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *